Menu Premium
Loading...

Einde van de Week Vrijdag over Respawn en de nieuwe generatie consoles

Google Plus Jan Johan Belderok
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
10/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het slechte weer en de drukke werkweek maken dat we op de redactie snakken naar een weekend waarin we lekker onderuitgezakt kunnen gamen. Voordat het zover is, dienen we uiteraard eerst een nieuwe Einde van de Week Vrijdag voor jullie te leveren! Ditmaal hebben Shelly en JJ plaatsgenomen op de bekende rode bank. Naar goed gebruik gaan zij het nieuws van afgelopen week doornemen, om vervolgens hun mening de vrije loop te laten. Het duo trapt af met de uitslag van de poll. Gamekings-kijkers mogen in de rubriek Woensdag Gehaktdag meebepalen wat er de week daarop op Gamekings.tv verschijnt. Afgelopen week konden de kijkers kiezen tussen respectievelijk ‘Ken je Deze Nog’ en een ouderwetse ‘De Kwestie’. Benieuwd naar de uitslag en Shelly en JJ’s kijk op het nieuws? Check nu deze Einde van de Week Vrijdag over Respawn en de nieuwe generatie consoles!

Speculatie over de PS5 en de nieuwe XBOX

JJ en Shelly trappen deze Einde van de Week Vrijdag af met nieuws over EA. De uitgever heeft namelijk Respawn gekocht. De ontwikkelstudio is bekend van de Titanfall-franchise. De aankoop deed sommigen de wenkbrauwen fronsen. Titanfall en Titanfall 2 werden namelijk al uitgegeven door EA. Zodoende reist de vraag waarom EA de studio heeft gekocht. Nadat Shelly en JJ hun gedachten hierover de vrije loop hebben gelaten, schakelen ze over naar nieuws over de nieuwe generaties consoles. Ubisoft-baas Yves Guillemot heeft in een interview aangegeven dat de release van de nieuwe PlayStation en XBOX nog minimaal twee jaar van ons verwijderd is. Shelly en JJ speculeren over de vraag of we op de aankomende E3 weleens een eerste glimps van de nieuwe consoles kunnen verwachten.

Wat is jullie mening over de nieuwe consoles? De XBOX One X is pas net uit, terwijl de PlayStation 4 Pro ook nog maar amper een jaar op de markt is. Afgaande op de teksten van Guillemot laten de nieuwe consoles niet meer ontzettend lang op zich wachten. Laat je horen in de comments onder deze Einde van de Week Vrijdag over Respawn en de nieuwe generatie consoles!

Loading...
 • Ranesh Vai

  Dat scherm was natuurlijk niet het beste van het beste, want geen OLED.

  4K beelden op Gamekings boeien mij niet echt. Heck, wat mij part is het slechts 720p. Ik zie liever dat de kwaliteit zelf degelijk is. Zoals de meesten, kijk ik toch niet full screen.

 • bryan

  Zijn al die verhalen van #metoo ook bevestigd met bewijs? Of is het gewoon iemand zijn woord tegen die van iemand anders?

  • Harry

   Wel het verhaal over Louis C.K. wordt in ieder geval bevestigt door ene Louis C.K.

   https://www.nu.nl/metoo/5002094/komiek-louis-ck-zegt-verhalen-seksuele-intimidatie-kloppen.html

   En Kevin Spacey heeft nou ook niet bepaald ontkent dacht ik.

  • Rick James Sanchez

   Als er bewijs is dan neem ik aan dat dat bewaard wordt voor een eventuele rechtszaak. Dat zou niet verstandig zijn zomaar de wereld in te gooien. Ook moeilijk te bewijzen (meerdere verklaringen tegen één persoon hebben nog wel wat gewicht maar één enkele niet zo heel veel).

  • Greenekitten

   Het is vrij moeilijk om bewijs te hebben voor dit soort dingen, of het nou wel of niet waar is.

   Niet dat de media dat ook maar iets kan schelen, zolang dit soort roddels en achterklap aandacht en clicks oplevert vinden zij het al lang goed. Dat zie je ook aan hoe enthousiast en hijgerig er over elke scheet zonder enige vorm van hoor en wederhoor wordt bericht zodra er ook maar een enkele anonieme beschuldiging is. Behalve als het om de eigen geliefde collega’s gaat natuurlijk, dan blijft het vaak akelig stil.

   • Bloempjes

    Francisco van Jole. Hebben ze het daar bij collega Pauw van BNNVARA nog over gehad, of hebben ze deze #metoo vriend uit gemak even genegeerd?

    • Greenekitten

     Die hebben ze even overgeslagen inderdaad.

  • Bloempjes

   Sommigen hebben audio opnames, brieven, mails of andere tastbare bewijzen. Anderen hebben hoogstens bewijs in aantal slachtoffers of steunbewijs in de vorm van kennissen en vrienden die destijds het verhaal hebben gehoord of impact op het slachtoffer zagen. Het ingewikkelde is dat #metoo slachtoffers het voordeel van de twijfel hebben en de vermeende daders meteen op de schandpaal worden genageld. Het serieus nemen van de slachtoffers is een verbetering, maar in de ‘welles nietes’ situaties moet de media zich daar buiten houden en de rechter laten beslissen.

 • PauluitOosterhout

  Shelly ziet er nog niet erg fit uit.
  Het schijnt een hardnekkig virusje te zijn. Gemberthee met honing wil nog wel eens helpen of citrusvruchten. Een beetje je afweersysteem een zetje geven.

  • Andre Vd Werf

   Ik gebruik zelf altijd keltisch zeezout met gorgelen voor het slapen gaan. Ook drink ik vaak in de ochtend een glas water met 1 uitgeknepen citroen. Werkt magisch en van dat keltische zeezout krijg je ook nog eens witte tanden!

   • PauluitOosterhout

    Ah goede tip! Die kende ik nog niet.

   • Kid MMXV

    Je tanden worden niet witter voor de volgende dag. Zout zorgt ervoor dat je water onttrekt aan je tanden; hoe droger je tanden des te witter ze zijn. Maar als jij gaat slapen maak je weer speeksel aan en in de volgende ochtend merk zijn je tanden weer even “nat”.

   • Laurens!-_-!

    Uitgeknepen citroen in een groot glas water, zeker elke dag.

  • rio_ull

   Wachten en uitzieken. Een bewerkt aftreksel van kruiden geproduceerd in formaatje massaproductie in water opgelost heeft weinig effect op je immuunsysteem 🙂

 • Andre Vd Werf

  Het is heel simpel met die kut looboxes. De game industrie gaat gewoon weer keihard crashen. Iedereen wil een game als dienst maken en niet een game als eenmalig product (Met 1 of 2 dlc’s). We komen op een punt dat er teveel van dit soort games uitkomen. De portemonnee van de gemiddelde consument groeit ook niet en dit zal de industrie keihard gaan voelen.

  CD project Red bewijst met The Witcher 3 en de expansions dat er nog steeds veel vraag is naar verhalende singleplayer games. Zij voeren dit perfect uit en weten de balans te vinden in wat men wil en kan betalen. The Witcher 3 was een mega succes.

  • PauluitOosterhout

   The witcher 3 was naar mijn bescheiden mening een van de beste games die ik ooit gespeeld heb. Zoveel content, zoveel uur speelplezier en dat allemaal zonder lootboxes.
   Ik ben nu weer met Skyrim remastered begonnen en hoewel ik er zes jaar geleden ruim 140 uur in had zitten, is het nog steeds een fantastische single player ervaring. ( als je door de graphics heen kunt kijken en dat kan ik gelukkig. )
   Dus wat mij betreft is de verhalende offline lootboxvrije single player game nog niet dood.

   • Harry

    The Witcher 3 is wel een aardig voorbeeld. Deels mogelijk omdat de ontwikkelaar in een land zit waar de levenskosten en daarmee de te betalen lonen laag liggen. Daarnaast is Project Red flink gesponsord door de Poolse overheid. De game is gebaseerd op een succesvolle boeken serie dus je hoeft geen hele wereld te verzinnen (kost wel weer royalties maar in dit geval was dat een zeer schappelijke $ 9500 http://www.playstationlifestyle.net/2017/06/03/the-witcher-rights-sold-for-9500/).

    Dus je AAA game singleplayer kan uit wanneer het maar ‘on a budget is’. Ondertussen blijft het probleem dat je je game maar 1 keer kunt verkopen. Daarna nog een paar DLC packs maar ook die gaan maar 1 keer over de toonbank. Het hele spul koste mij als laatkomer €20,- en de game bied ze geen mogelijkheden om meer aan mij te verdienen.

    In een Witcher 3 die in het huidige klimaat zou zijn uitgekomen hadden vast en zeker in game purchases gezeten. Koop unieke/moeilijk vindbare Gwent kaarten. Koop je potions en oils direct zodat sneller door de game kunt spelen. Mag je ondertussen hopen dat de drop rate van kaarten en ingrediënten niet een beetje is getweakt om de aankopen te bevorderen.

    Het gaat kut worden.

    • Chon Wang

     Hoop dat het meevalt in Cyberpunk.

    • PauluitOosterhout

     Ik hoop het niet. Ik hoop dat alleen die geldwolven van EA en activision je gaan doodgooien met lootboxes maar misschien heb je gelijk en is dit het nieuwe verdienmodel.
     Ik moet er toch niet aan denken dat de nieuwe elder scrolls game of the witcher 4 , items achter een paywall zetten.
     Vooralsnog blijf ik geloven in een lootbox vrije, single player game ervaring ( maar misschien is het ijdele hoop. )

  • Duchess

   Nah, de industrie gaat niet crashen. Die is daar tegenwoordig veel te groot en divers voor.

   Zelfs als de Westerse AAA publishers zouden crashen (wat nog niet eens zo slecht zou zijn) dan houd je nog genoeg kleinere of Japanse devs over die niet meedoen met dat “games as a service” gezeik.

   • Andre Vd Werf

    We verschillen van mening en dat is prima. Misschien moet ik het iets meer verduidelijken. Bedrijven als Blizzard en Rockstar zullen niet vallen. Er is een bepaalde filosofie waar niet van wordt afgeweken en die heeft in dit geval altijd te maken met een game uitbrengen wanneer die af is. Deze bedrijven blijven bestaan uiteraard.

    Wat denk jij echter dat de gevolgen zullen zijn voor alles wat daar onder zit? Als jij straks die 50 euro per maand die je nu uitgeeft gemiddeld aan gamen per maand aan lootboxes uitgeeft in een nieuwe Blizzard titel en een titel van Rockstar dan kunnen de 99% andere studios mooi naar hun centen fluiten. Resultaat is dan ook dat de lage sales van die andere games zullen zorgen voor een gigantische klap voor die 99% van de studios die niet meeliften op dat proces.

    Jij zit dan als een verslaafde te hunten op lootboxes in een dienstgame die je continue probeert vast te houden. Het resultaat zal zijn dat games die nu al niet helemaal opvallen dan helemaal weg gaan vallen. Er is al tijden een oorlog gaande op steam over het vindbaar maken van je game wanneer je deze uitbrengt. De markt raakt toch echt steeds meer verzadigd.

    Misschien valt het allemaal mee en ben ik nu aan het doemdenken wie zal het zeggen. De ontwikkelingen zijn in ieder geval zeer zorgelijk en lijken niet ruimte te willen bieden voor andere games om ook gespeeld/gekocht te kunnen worden. Alles is voor Bassie..

    • Duchess

     Jij maakt de denkfout dat er veel mensen zijn die veel geld in lootboxes steken. Dat is niet het geval. Het is maar een hele kleine groep mensen die gewoon heel veel geld daar aan uitgeeft. De situatie dat iedereen ineens geen geld meer zal hebben voor andere games gaat dus niet op.

     Ook niet omdat de mensen die deze lootbox games spelen een heel ander publiek zijn dan de mensen die bijvoorbeeld games als Divinity, Dragon Quest of Pokémon spelen. Die dingen beïnvloeden elkaar dus niet.

     Je ziet dit nu al. De mensen die actief LoL of GTA Online spelen geven sowieso al vrijwel geen geld uit aan kleinere games als Hollow Knight, Ori of Gravity Rush. Dat zal niet anders zijn wanneer die lootboxen erger en erger worden.

     En sowieso weet ik zeker dat er altijd mensen zullen zijn die voor een goede game geld opzij zullen zetten. Ook al zou dat betekenen dat ze die maand minder lootboxen kunnen kopen.

     • Andre Vd Werf

      Volgens mij mis jij het punt. De discussie gaat juist de laatste tijd over het feit dat lootboxes je een voordeel kunnen geven t.o.v. mensen die dit niet kopen. Jij kan dan wel net doen alsof dat geen invloed heeft en dat slechts een klein deel lootboxes koopt. Dit is het begin! Zie jij dit anders?? Deze discussie is van de afgelopen paar maanden he..

      Je noemt terecht games als GTA online en LoL. Het punt is echter dat er nu een aantal van dit soort games zijn. De aankomende games van veel studios gaan voor de 1e keer op de proppen komen met een dergelijk lootbox systeem. Jij schrijft de situatie hoe het nu is i.p.v. hoe het gaat worden.

      Je geeft zelf immers in je reactie al aan dat mensen die dit soort Dienstgames spelen eigenlijk vrijwel geen geld uitgeven aan kleinere andere games. Toen ik WoW speelde heb ik letterlijk jarenlang al mijn geld in die game gestoken! Goed voor Blizzard maar al die andere games heb ik niet gekocht.

      Als games als doel hebben zo lang mogelijk in de lucht te blijven en geld binnen te harken dan gaat het scenario wat ik schets wel degelijk gebeuren. Mijn punt wordt volgens mij bevestigd doordat steeds meer uitgevers dit standaard in hun game zullen stoppen. Zolang het puur cosmetisch is dan is er geen man overboord. Je ziet nu echter met Shadow of War en starwars battlefront 2 hoe verneukeratief zoeits is.

      We gaan zie wie gelijk krijgt. ik zet er graag een kratje bier tussen.

      Edit: Jij maakt de denkfout dat er veel mensen zijn die veel geld in lootboxes steken.–> Ik maak die denkfout niet. Het gaat om de mensen die nu per game een 10tje uitgeven aan een paar lootboxen. Over een jaar vind je het dan normaal om 20 euro per game extra uit te geven aan boxes. Shadow of War is een test om te zien hoeveel mensen bereid zijn om uit te geven naast de 60 euro die ze al voor een full priced game hebben betaald. Je hebt gelijk dat slechts een kleine groep heeeeel veel lootboxes koopt.

  • Chon Wang

   Idd maar The Witcher 3 is echt een van de beste games ooit gemaakt, die komen niet zo vaak langs.
   Dat kunnen de Bethesda’s, Ubisofts etc van deze wereld op hun beste dag nog niet nadoen.
   Alleen Rockstar haalt dat niveau, en je hoort wat Take Two van plan is…not good.

   Ben benieuwd of CD Projekt, die nog wel eigen baas is ervan weg kan blijven.

   Hoop dat je gelijk hebt dat de industrie het zal voelen, ze mikken ook op gevoelige doelgroepen. Ze hebben de vele ‘social studies’ over impuls aankopen, verslaving etc natuurlijk goed bestudeerd.
   Gamesverlaving in het westen neemt flink toe, daar speelt de industrie op in en drijft het zelfs aan.

  • Chon Wang

   Idd maar The Witcher 3 is echt een van de beste games ooit gemaakt, die komen niet zo vaak langs. Dat kunnen de Bethesda’s, Ubisofts etc van deze wereld op hun beste dag nog niet nadoen. Alleen Rockstar haalt dat niveau, en je hoort wat Take Two van plan is…not good.
   Ben benieuwd of CD Projekt, die nog wel eigen baas is ervan weg kan blijven.

   Hoop dat je gelijk hebt dat de industrie het zal voelen, ze mikken ook op gevoelige doelgroepen. Ze hebben de vele ‘social studies’ over impuls aankopen, verslaving etc natuurlijk goed bestudeerd. Gamesverlaving in het westen neemt flink toe, daar speelt de industrie op in en drijft het zelfs aan.

   • Andre Vd Werf

    Ik verwacht ook wel dat de verslaving gaat groeien tot een bepaald hoogtepunt. Je ziet echter aan alles dat uitgevers desperate methodes hanteren om te komen tot hogere winsten voor de investeerders. Nogmaals de inhoud van een portemonee is niet eindeloos en je kunt je geld aan duizenden andere dingen uitgeven naast gaming.

    Gamekings is hier ook een voorbeeld van. Betaalde mediavormen beginnen normaal te worden in de vorm van abonnement diensten. Je zult uiteindelijk moeten kiezen welke media je wel wilt consumeren en welke niet want niet alles blijft gratis. Dit gaat games raken doordat games als dienst ook de markt vervuilen als het ware.

    Vroeger bracht je een game uit. Kwam er een piek qua verkopen en daarna daalde het langzaam. Een game als dienst moet het eigenlijk andersom doen. Gestaag groeien om het liefst jarenlang klanten te binden aan je game. Hoeveel games denk je dat je kunt spelen als enkel deze vorm van games nog de standaard is? Misschien 2 a 3 games die je tegelijkertijd kunt en wilt spelen omdat je anders niet bij kunt blijven met je online vrienden die allemaal beter geared zijn als jij. En ja dan kun je betalen voor lootboxes maar nogmaals die euro’s kun je 1x uitgeven.

    Je kunt niet maand in maand buiten je bestedingspatroon blijven zonder dat je daar wat van merkt. Je kunt euro’s blijven lappen tot dat het op is. En tegen die tijd staan de 10 nieuwe ”dienst games” weer voor je klaar. Dit eindigt in een fiasco..

    • Chon Wang

     Fiasco idd. De industrie begint op deze manier steeds meer op een dealer te lijken, en gamers op junkies..http://fortune.com/2017/07/16/video-games-users-men/
     Straks ook full on integrated VR, AR, MR, gecombineerd met social media tools..pfff dan gaat het echt los..dit eindigt in een fiasco..

   • TH_Division

    Hier ben ik het dus volledig niet mee eens. Bethesda op haar hoogtepunt komt echt wel in de buurt van The Witcher 3. Verder hebben we ook nog Kojima die nu met zijn eigen studio volledige creatieve vrijheid heeft.
    Mensen blijven CDPR maar de hemel in prijzen terwijl het daar behind closed doors echt niet zo goed gaat als het lijkt.

    • Chon Wang

     Zou kunnen dat het slecht gaat achter de scenes bij CD, geen idee.
     Als Bethesda net zoveel aandacht als CD op 1 game zouden storten dan geloof ik idd ook wel dat ze een game van dezelfde kwaliteit als The Witcher 3 kunnen maken. Maar ze brengen veel meer games uit. Ben groot fan van Fallout 4 maar die game leek grafisch gezien wel een PS3 game, bij die game gaat het niet om de graphics maar toch, GTA 5 op de PS3 is volgns mij nog mooier dan Fallout 4 op PS4.
     Kojima & Co. was ik idd ff vergeten, groot MGS fan. MGS 1 nog steeds in mijn all time top 3. Kojima’s laatste game, mgs 5 was ook awesome. Ben heel benieuwd en hyped voor Death Stranding, maar het is nog geen zekerheid hoe het gaat lopen nu Kojima independent is. Moet zich nog bewijzen wat dat betreft.

  • Jaapie18

   Dlc hoort ook gewoon gratis te zijn. Het zijn allemaal schooiers tegenwoordig.

 • Wax

  Begint wel tijd te worden voor gamekings in 4K mensen

 • Michel

  Lijkt wel Zombiekings.

  • GekkeAr

   Gedraag je.

   • Michel

    Sorry, vaders!

    • GekkeAr

     Denk maar eerst heel goed na over wat je hebt gedaan en maak het vervolgens goed met mevrouw Van Seventer.
     Hier het adres van Blammo: Wilgenweg 24 1031HV Amsterdam. Stuur d’r als goedmakertje maar een fruitmand.

     • Michel

      Maar, papa, wat een seksisme, ervan uitgaande dat ik het automatisch over de vrouw in kwestie zou hebben, JJ ziet er namelijk ook uit alsof hij onder een brug heeft gelegen.

     • GekkeAr

      Maar zoon, praat dan niet meervoud.

     • Michel

      Voor zover ik weet wordt het enkelvoud nooit gebruikt. 😛
      Maar indien gewenst zal ik zeker een fruitmand sturen!

     • GekkeAr

      Haha.

  • Stainzy

   Kernkraft vierhundert

 • Emiel van Daele

  Vince Zampella is dat geld waard. Hij en zijn team hebben Medal of Honor gemaakt, Call of Duty en Titanfall. Zij weten hoe je geweldige games/pfs maakt. En ja, Shelly, Titanfall was objectief gezien gewoon een hele goede shooter.

  De reden voor de aankoop is vrij simpel, de uitgever van de mobile game die samen met Titanfall 2 uitkwam had een bod gedaan op Respawn. EA wil de studio als prevert supplier niet verliezen en heeft direct gehandeld.

 • FGras

  Ik zit nog steeds op de Gamekings scandals te wachten. Je kan mij niet wijs maken dat er op dat kantoor niks gebeurd.

  • JJ

   Wat gebeurd? Klinkt spannend!!!

   • IkDraagRibBroeken

    Je weet wel #MeToo

   • Harry

    Ik mag toch hopen dat we geen #MeToo’s gaan tegenkomen van ex stagiaires.

   • FGras

    #MeToo

  • IkDraagRibBroeken

   Uhmm… shelly met haar vapieren uitstraling,het staat er nog best goed! Cool.

 • roeland

  EA koopt Respawn. Hoe lang voordat ook deze studio opgedoekt wordt? Ik geef het max 5 jaar.

 • Frank

  haha het is inderdaad aan Shelly af te zien dat ze ziek is geweest. Rood neusje, oogjes op stoner stand.

 • optimuspecs

  Over het 4K capturen van gameplay, met de 1X heb je ook de mogelijkheid om 4K gameplay op te nemen. Gewoon een externe schijf inpluggen en kan je 4K gamplay capturen.

  • JJ

   Goede tip.

   • optimuspecs

    😉

  • Boskeerl

   Gvd goed bezig Optimus gvd

   • optimuspecs

    😛

 • Bloempjes

  De #metoo schandalen komen voor mij niet onverwachts. Ik heb jaren geleden al besloten om kunst en kunstenaar los te zien, want de verhalen omtrent pedofielen, verkrachters, vrouwenmeppers, racisten, drugskikkers, Scientology gekkies e.d. doen al jaren de ronde. Als je ziet hoe de ontgroeningsrituelen er bij studentenvereniging aan toe gaan, hoe ze daar over de waarde van mensen denken, en je bedenkt dat deze figuren in de politiek, bankensector, advocatuur en media wereld terechtkomen terwijl ze vroeger hun power fantasy in een concentratiekamp hadden losgelaten dan ben ik nog verbaasd over het lage aantal #metoo’s

  Het is niet eens per se iets seksueels, maar het gevoel dat je macht hebt over iemand anders en (seksueel) iemand vernederen is daar het hoogtepunt van. Leraren die invloed hebben op iemand’s toekomst, casting bureaus waar je carrière gemaakt of gebroken kan worden, stagiaires die hun superieuren pleasen om hogerop te komen, of beroemdheden met een God complex die denken boven de samenleving te staan. Machtsbolwerken waar aan een stok slobberen gewoonte is geworden.

  Wat betreft loot boxes is het hoog tijd dat er wetgeving komt om deze internationale trend te stoppen. Nederlandse ontwikkelaars gedragen zich nog goed, maar als consument hoef je niet met kansspelen in je -16 games geconfronteerd te worden. Ze kunnen loot box wetgeving ook eenvoudig omzeilen door je een key in plaats van de loot box te laten kopen lijkt mij dus mocht de politiek iets doen dan moeten ze ook de ontwijkingsmogelijkheden indammen, maar daar is ICT kennis voor nodig.

 • TheOne

  #MeToo zoals het zich nu ontwikkeld is naar mijn mening meer een publieke lynchparty aan het worden dan een methode om slachtoffers van intimidatie in welke vorm dan ook te helpen. We zijn als maatschappij aan het terugvallen naar het marktplein van de middeleeuwen waar onder gejuich van het publiek iemand zonder eerlijk proces wordt onthoofd of opgehangen.

 • Ik begrijp jullie standpunt over lootboxen echt niet. Zijn jullie er allemaal zo op tegen en zien jullie het alleen maar negatief of is dit weer zo’n meningloos onderwerp waar jullie elkaar allemaal napraten.
  Games zijn al 20 jaar ongeveer even duur. De kosten zijn ondertussen verveelvoudigd dus de winst wordt steeds minder. We worden als gamer ook steeds veeleisender dus dat brengt met zich mee dat ze industrie een ander verdienmodel moet verzinnen.
  Jullie zijn toch ook met premium gekomen om het hoofd boven water water te houden?
  De gamesindustrie is net zo dodelijk en ook die bedrijven waar 10.000den mensen werken moeten ook verdienen.
  Mensen zijn zelf verantwoordelijk hoe en wanneer ze hun geld uitgeven. Ook zijn er genoeg manieren om dingen te beveiligen voor Kids dus dat is geen argument.
  We zitten heel de dag op social media, iedereen is aandachtsgeil, de maatschappij is zo oppervlakkig als ’t maar zijn kan dus dit is een logische stap dat je zelf in games denkt aan mooi en uniek zijn. Dat iedereen hier ineens problemen mee heeft is bijna net zo’n nutteloos iets als al die #meetoo onzin die er elke dag naar je hoofd wordt gegooid. Sommige dingen zijn niet te tolereren maar dat iemand z’n lul laat zien of een keer in iemand ballen of reet knijpt is echt geen #meetoo waardig bericht.
  De wereld is volledig doorgeslagen.

  Zo dat was ’t weer voor vandaag. Fijne dag. 🙂

  • JJ

   het Argument van games zijn duur om te maken dus lootboxes zijn duur is niet al te sterk. De games waar lootboxes het meest irritant zijn maken al vele tientallen miljoenen winst zonder die kistjes.
   En we hebben niks tegen lootboxes en sich, wel de gewiekste wijze waarop je gepushed wordt om ze toch te kopen. Publishers stoppen ze er niet zo maar in, er is over nagedacht hoe de kans groot te maken dat je ze koopt. Pay to win is er een van. Ik vind dat niks met games toffer te maken hebben.

   • Pay to win is een heel andere discussie en inderdaad, loot boxen zitten er in met de intentie dat je geld besteed. Ik vind dat niet raar en schijnbaar is het dat ook niet als bedrijven daar zo veel inkomsten uithalen. En mijn argument is sterk genoeg. Je gaf het namelijk zelf ook aan in eerdere items dat de winstmarge steeds kleiner werd omdat games steeds duurder worden om te maken.

   • IkDraagRibBroeken

    ik was laatst nog need for speed hot pursuit aan het spelen uit 2010, heb hem toen erg vaak gespeelt, maar wat me opviel was dat er in die game ook al auto’s gekocht konden worden! dus microtransactions zijn niet nieuw, want als ik het need for speed hot pursuit installeer dan kan ik auto’s kopen die ik nog niet heb van af het begin.
    volgens mijn voegen ze dit nu ook al bij oude games toen.

    ik ben vergeten of dit nu ook al van af het begin microtransactions in need forspeed hot pursuit zit of dat het er 6 jaar later aan toegevoegd is, 6 jaar later als een up-date er in gekomen is krijgen oude games dus dadelijk ook gewoon microtransactions zoals bij need for speed hot pursuit.
    zou wel slecht zijn als het er 5 jaar later als een up-date er in hebben gebracht.

    misschien is het leuk als jullie nog is na gaan kijjken of ouden games een up-date krijgen voor microtransactions als een up-date.

 • Ikke

  Donder toch lekker op met die onzin over bijv. de PS5. Die is op zijn minst nog 3 jaar weg als het al geen 5 jaar is. Dat is gewoon de console cyclebijSony e daar gaat gewoon niks an veranderen hoor. Dus weet niet wat mensen roepenmaar tis allemaal onzin. Ze zoudenook wel gek zijn, De PS4 loopt alseen malle en dat gaat nog wel ff door alsze schitterende exclusives blijven poepen als nu…

  • BassieB

   ps4 is uit november 2013, mag toch hopen dat we er niet NOG 5 jaar mee moeten doen :S
   Ik denk idd met ongeveer 2 a 3 jaar een nieuwe console, maar wel met backwards compatibility (ze moeten nu wel) oftewel het word weer meer en meer een normale computer.

  • Jassefras

   Donder toch lekker op?

   Praat eens normaal, idioot.

 • rio_ull

  Wat een afschuwelijk begin. Het woord Xbox valt dus Shelly moet weer haar beperkte visie als feit verkondigen (Of de feiten van JJ waren niet correct, kies maar) Vervolgens schaamteloos bedelen voor een capture card van rond de €500. Video maken is toch jullie core business bij deze tak van Blammo?

  Jammer dat de video edit vertraagd is, een nobel streven dat jullie het beste willen voor de kijker…. misschien maar niet alleen stagiaires in het diepe gooien?

  • JJ

   Jelle is geen stagiaire bij mijn weten…

   • Boskeerl

    Jelle is toch een soort Van Wilder stagiaire bij Gamekings? ?

 • EA had geen keus. Nexon had een bod uitgebracht op Respawn en EA heeft gebruik gemaakt van haar first right of refusal en er een hoger bod overheen gelegd. Deden ze dat niet, dan zou Respawn aan Nexon worden verkocht (de deal met Nexon was in principe rond) en dan zouden eventueel projecten in gevaar kunnen komen. Titanfall is een trademark van Respawn, dus dat zouden ze dan ook verliezen. Nexon heeft een mobile Titanfall game uitgegeven, dus de verkoop van Respawn aan Nexon zou de serie waarschijnlijk die kant op trekken.

  De aankoop van Respawn door EA heeft echter wel Visceral Games de kop gekocht. De deal om Respawn was al rond voordat EA Visceral sloot.

  • BassieB

   “alleen zijn bedrijven verplicht de kansen op bepaalde items te publiceren.”

   Ik vind dat dat idd wel standaard mag zijn.

   • Ja, ik ben daar ook groot voorstander van. Dan vermijd je ook de discussie op lootboxes wel of geen gokken zijn en zo (dat kunnen we later nog uitvechten), en het schept meer duidelijkheid voor de spelers.

 • bart

  Wow items zonder Koos, ze bestaan nog

 • andrelepate

  Titanfall 2 is in mijn ogen nog steeds de lekkerst spelende shooter out there. Hoop niet dat EA dit gaat verpesten met hun spreadsheet sausje…

 • LA

  Prima dat jullie de Firstlook docu nog wat uit stellen om het kwalitatief te verbeteren. Kwaliteit boven kwantiteit!

 • Boskeerl

  Bij FIFA heb je toch ook al jaren een soort van lootbox systeem? Maar goed Battlefront ga ik zeker spelen zonder gebruik te maken van lootboxen. Bij Shadow of war heb ik er ook totaal geen gebruik van gemaakt. Dit is echt weer een tijdelijk ding, over een half jaar verzinnen ze wel weer wat anders

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord