Menu Premium
Loading...

Einde van de Week Vrijdag over Destiny 2 en Lineare Singleplayer Games

Google Plus Richard 'Skate' Simon
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
01/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yes! Een nieuwe Einde van de Week Vriijdag! Het weekend staat voor de deur, maar voordat het zover is kan je naar goed gebruik een nieuwe Einde van de Week Vrijdag tegemoet zijn. Dit keer zijn Skate en Shelly aangeschoven om het belangrijkste gamenieuws van afgelopen week te bespreken. Het duo opent met nieuws over Destiny 2. Een prominent lid binnen het productieteam van Bungie’s shooter, heeft namelijk toegegeven dat er te weinig content in Destiny 2 zit. De hardcore community klaagt hier al een tijdje over en nu wordt deze kritiek van binnenuit bevestigd. Zowel Skate als Shelly hebben in september flink wat tijd gestopt in Destiny 2. Ben je benieuwd hoe zij tegen deze zaak aankijken? Check dan nu deze Einde van de Week Vrijdag over Destiny 2 en Lineare Singleplayer Games!

Koos en Shelly zijn het eens met de kritiek op Destiny 2

Nadat Shelly en Skate hun frustratie over Destiny 2 hebben gebezigd, schakelt het duo door naar nieuws omtrent lineare singleplayer games. De verkoop fan titels als Wolfenstein II: The New Colossus en The Evil Within 2 vallen relatief gezien tegen. Er gaan al langere tijd geluiden de ronde dat uitgevers steeds minder vertrouwen hebben in singleplayer games en dat de huivering om hier aan te beginnen dus ook groeit. EA’s Blake Jorgensen heeft eveneens een duit in het zakje gedaan. Hij geeft te kennen dat lineare singeplayer games hun langste tijd hebben gehad. Skate en Shelly worden hier een beetje verdrietig van. Het duo speelt veel singeplayer games en zijn nog lang niet klaar hun liefde voor dit type spel los te laten.

Nadat Shelly en Skate het nieuws hebben behandeld, schotelen ze jullie uiteraard het programma voor aankomend weekend voor. Wat is jullie mening over de uitspraken van Jorgensen? Zie  jij singleplayer games ook in zwaar weer verkeren? Laat je horen in de comments onder deze Einde van de Week Vrijdag over Destiny 2 en Lineare Singleplayer Games!

Loading...
 • Bridgeman

  Hoe vaak gaan jullie nog het einde van singleplayer games bespreken in items

  • Boskeerl

   Het is de laatste tijd sowieso een herhaling van alles

  • Harry

   Van welke lineaire single player games wil je het einde nog meer weten dan? 😉

  • gaat namelijk niet gebeuren. Kickstarter FTW

  • Michel

   Kwaliteit jonguh!

 • Ricolav

  Als single player games verdwijnen, stop ik met gamen. Dit is namelijk het enige type game die ik speel. Ik heb de tijd niet om een beetje skill op te bouwen in multiplayer-games, en ik haal pas plezier uit een game wanneer ik het goed kan spelen.

  • LucienK94

   Het gaat wel om Lineaire singleplayer games he, niet geheel om single player games.

   • Ricolav

    Ja, maar niet-lineaire games, hoeveel zijn dit er? Dat zijn over het algemeen de grotere producties zoals GTA. Hoeveel komen er daarvan uit? Overigens wordt ook daarover gezegd dat die zouden verdwijnen.

  • Bridgeman

   Als singleplayer games verdwijnen stop ik niet met gamen. Dan duik ik gewoon nog dieper de retro game wereld in en ga ik letterlijk alle vette singleplayer games spelen die ik nog wilde spelen. Er zijn zo, zo ontzettend veel vette games op oudere consoles waar ik gewoon nooit aan toegekomen ben. Jammer dat er dan niks nieuws meer komt, maar so be it.

   • Ricolav

    Dat is inderdaad ook leuk om te doen. Ding is dat ik dit momenteel al doe voor mijn plezier, omdat ik geen volle prijs wil betalen. Dus uiteindelijk gaat het je toch raken. Je kan immers niet eeuwig oude games blijven spelen.

 • koekjew

  nee kijk maar na playstation

 • Flap Drol

  EA heeft met FUT enorm veel geld binnengeharkt en nu verneuken ze al hun andere spellen in een poging dat succes te herhalen.

 • Optimuspecs

  Ik heb de indruk dat men hier toch 2 dingen door elkaar gooit. Single player games, zijn anders dan lineaire single player games of single player-only games.
  Die gast van EA had het dan ook over lineaire singleplayer games, en niet over alle sigle player games.
  Lineaire games, zijn bijna dood. Als je kijkt naar lineaire gamed van vroeger, was het 1 verhaal, 1 pad, 1 resultaat en iedereen die dezelfde game-ervaring heeft. Die games zijn nu veel minder te vinden. Veel single player games hebben alternatieve padden of meerdere keuzen en eindes, waarodoor de replayability ook veel groter is.

  Naughty Dog heeft in hun games ook multipayer toegevoegd en micro transacties, zelf met pay to win elementen. Zowel Sony als Microsoft hebben gezegd deze kant op te willen gaan.
  De industrie geeft gewoon aan dat om games onteikkeling rendabel te maken, ze deze kant op moeten. Single player games of niet.

  ” Ik doe niks liever dan single player games spelen, maar ik besteeds meer tijd in multiplayer games”…Ligt het weer aan mij?

 • Tijl Van de Velde

  Eens Star Citizen officieel uit is hoef je zelfs geen andere games meer te spelen. Het kan soms heel simpel zijn.

  • Boskeerl

   Komt die game ook voor de PS4?

   • Tijl Van de Velde

    Neen, enkel de PC.

  • Flap Drol

   Hopelijk komt dat spel nog een keer uit voordat het geld echt op is.

   • Tijl Van de Velde

    Jij hebt er duidelijk geen vertrouwen in.

 • Emiel van Daele

  Wolfenstein geen bekende franchise Shelly???
  Meh, Wolfenstein3D was alleen de eerste grote third person shooter in de geschiedenis van gaming.
  Je weet wel, de basis waarop DOOM, Quake, Unreal en jouw CoD zijn gebouwd
  Valt wel mee idd… Lees anders eens: https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein_3D

  Dead Rising: “Nog een Xbox exclusive die geen Xbox exclusive meer is”
  Dead Rising 1 was first on Xbox360 en kreeg een Wii port.
  Dead Rising 2 kwam uit op de Xbox360, PS3 en PC
  Dead Rising 3 kwam uit op XboxOne en PC
  Dead Rising 4 was console first op XboxOne en kwam ook op de PC. Van meet af aan duidelijk dat hij ook naar de PS4 zou komen.

  Wat is dat gehaat toch steeds?

  Single player games zijn niet dood omdat ze niet populair zijn, ze zijn dood omdat het verdienmodel er gewoon niet is. Kijk maar eens naar de winst van Horizon Zero Dawn. De game is geweldig, verkoopt super en toch verdienen ze er bijna niks aan.

  • Bridgeman

   Het is geen gehaat, het is gewoon ignorance. Wolfenstein 3D was voor haar tijd.

   • Emiel van Daele

    I know, maar dat vind ik er zo erg aan.

    Het is een beetje als schrijven voor Rolling Stone en zeggen dat The Beatles een leuk moppie kunnen spelen maar of ze ooit echt succesvol zijn geweest???

    Of bij Empire werken en vragen “die Spielberg, heeft die ooit wat gedaan?”

    Ik snap dat je niet alles kan weten en er sprake is van een generatie kloof maar het is je werk weet jewel. Ik ga er dan vanuit dat je passie hebt en je daar ook prive veel mee bezig bent. Dat je een fascinatie hebt en je daarom er ook in verdiept. Ik mis dat bij Shelly.

    Andere “nieuwelingen” als Koos en Kevin vind ik veel sterker. Maar goed. Het is maar een mening. Er zijn vast een hoop mensen die Shelly wel erg goed vinden.

    • BassieB

     Shelly is ook gewoon om naar te kijken met het geluid uit.

  • Jeffrey

   Kalmeer eens joh.. Tis weekend

   • Emiel van Daele

    Ben met de afwas bezig. Ik ben straks weer zen. 🙂

  • Menno

   “toch verdienen ze er bijna niks aan”

   Hoe weet jij dat? Plaats f een linkje met je bron.

   • Emiel van Daele

    Check ff De Kwestie over SP games. JJ gebruikt hetzelfde voorbeeld.

    • Menno

     Jij gebruikt JJ als bron?? Serieus? Gast, ik hoop dat je een geintje maakt.

     • Tijl Van de Velde

      Ik vrees van niet Menno.

    • Harry

     Dus je bron is questionable. Daarnaast hoe bepaal je de winstgevendheid?
     – Door het bouwen van Horizon Zero Dawn hebben ze de Decima Engine verder ontwikkeld die ze weer kunnen inzetten / licensen voor andere games.
     – Een dergelijke game kun je bovendien over een paar jaar oppoetsen en opnieuw uitbrengen op een ander/nieuwer platform. Kijk bijvoorbeeld eens naar Skyrim.
     – En controversieel maar waar Sony heeft mede door deze games meer content op haar platform dan X-Box. Ongeacht of je het leuk vind of dat het super veel verkoopt. Meer opties is beter. Het maakt het platform breder en aantrekkelijker.

  • ??
  • PauluitOosterhout

   “ Wat is dat gehaat toch steeds? “ inderdaad Emiel. Waarom dat voortdurende gehaat op Shelly? Ze lijkt steeds vaker het mikpunt van je comments te worden.
   Een beetje kinderachtig wel, voor zo’n grote jongen.

   • Emiel van Daele

    Zou er een correlatie zijn denk je??

    • Harry

     Meisjes plagen kusjes vragen wellicht?

  • Bloempjes

   Ik vatte het op als dat Wolfenstein vandaag de dag geen bekende franchise is. In de zin van verkopen en bekendheid komt het niet in de buurt van een Call of Duty. Dat Dead Rising naast Xbox en PC ook op de Playstation uitkwam hoor ik hier oprecht ook voor het eerst.

  • TheOne

   Erm .. volgens mij was wolfenstein3d een 1st person shooter, en idd een van de meest legendarische godfathers in het 3d shooter genre (lijkt me basiskennis als games je vak is). Erg jammer om te zien dat een groep GK’s (met name de groep die deze week in brievenmaandag zat) op dit moment meer bezig is met influencer marketing en het neerzetten van zichzelf als brand dan met het fatsoenlijk voorbereiden van items ..

 • Destiny beloofde de MMO-RPG te worden, waar een dynamische wereld zou worden geschapen.. het is gewoon een Multiplayershooter met Karamel Saus geworden.. nej thx
  Zit er überhaupt een Open-world in die game?

 • Chon Wang
 • Chon Wang

  Destiny 2 laat ik waarschijnlijk aan me voorbij gaan. Deel 1 vond ik bij vlagen fantastisch maar kon niet tippen aan de Halo experience die Bungie mij vroegah gebracht heeft.

  En wat betreft (lineare) sp’s hoop ik juist dat Bungie nadat die deal met Activision afloopt weer met een dikke single player IP komt.

  Chille evdwv.

 • Portalhopper

  we hebben het niet over single player, maar over lineare single player? Dus geen open wereld en geen side quests? Zoals half life toen? of hebben we het ook over lara croft? Wat was precies nu zijn punt?

  Lijkt me dat single player niet dood is en gaat, maar dat we tegenwoordig wel meer vrijheid willen en dus side quests. Hoewel ik het liefst zelf zoals half life speel, zonder afleiding het verhaal doorlopen

 • roeland

  Voor een ieder die verrast is door het tekort aan content in destiny 2: hahahahaha, dommer dan een ezel! Tuurlijk werd dit een herhaling van zetten a la deeltje 1…

 • Henkjan Greeters

  Dat single players games dood zouden zijn, komt voort uit de drang van AAA developers, om maar zo veel mogelijk geld te verdienen. Er wordt veel geld verdiend met microtransacties, en die werken voornamelijk goed in multiplayer games. Zodoende willen alle geldwolven nog uitsluitend dit soort titels ontwikkelen.

  Dus ook niet raar dat dit soort uitspraken van EA komen. Dit is bij uitstek de ontwikkelaar die er alles aan zal doen, om maar zo veel mogelijk centjes binnen te harken.

  Ik denk dan ook dat het meer zegt over EA zelf, dan over de gamesindustrie in z’n algemeenheid. Of denk die figuur van EA dat indies het geld hebben om open wereld games te maken? Of zullen we in de toekomst uitsluitend multiplayer indi games zien? Toch een hele tak van sport die over het hoofd wordt gezien.

  • Laurens!-_-!

   Tot dat uitgevers/ontwikkelaars gewoon gaan beseffen dat het om kwaliteit gaat en ze straks helemaal niets verdienen. Het is namelijk niet dat men er geen behoefte aan heeft, men wil kwaliteit en echt vermaakt worden. Kijk maar naar de MMO hype destijds, waar menig ontwikkelaar en uitgever onderuit is gegaan.

 • Bloempjes

  Toevallig net Nioh, Nier Automata, Wolfenstein, Everyone’s gone to the Rapture, Vanquish en Bayonetta uitgespeeld dus met single player games an sich zit het wel goed. Open wereld games liggen mij minder en multiplayer games vind ik te tijdrovend en die tijd heb ik vandaag de dag niet meer. Mochten ‘single player’ games echt verdwijnen en veranderen in ‘Live services’ dan ga ik retro gamen.

  • Chiyaho

   Mooi rijtje, allemaal vrij pittige actie games met daartussen een walking simulator haha.

 • ViesVuilEnVet

  Wat een kwats, 10 jaar geleden kwamen net zoveel mp games uit als sp games als nu. Dat sp games niet zo goed verkopen komt ook omdat ze maar content blijven toevoegen in multiplayer games (Zie Rainbow Six, Overwatch en GTAV). Ze willen je het liefst aan één game houden dan dat ze weer een game moeten maken.
  Dat games vroeger lineair waren had ook met de techniek te maken van toen. Nu kun je inmens grote werelden maken. GOEDE singleplayer games verkopen als een malle.

  • Kid MMXV

   Indies maken voor mijn gevoel ook vaker een singleplayer game, dan een mulitplayer (co-op) game. Deze markt is er ook nog. Verdienmodel van deze partijen is totaal anders dan wat EA wilt. Die wilt gewoon een steady cashflow en ziet games as a service als de toekomst.

 • Michel

  Wat zit die Skate toch weer een partij lekker te wezen op die bank.

 • VapoChill

  Als je Trials tof vind, is er opzich genoeg te doen in Destiny 2.
  Skate speelt wel dag en nacht Rainbow Six, maar Trials in Destiny 2 proberen is te veel gevraagd voor de review.
  Het probleem zit nu vooral in de end-game, is nu te veel gericht op de casual speler die het een paar uur speelt per week.
  Maar daar komen ze nu deels op terug zoals je hier kan lezen; https://www.bungie.net/en/Explore/Detail/News/46504

 • Pascal Tettero

  dead rising 1, 2 en 3 waren exclusive op de 360, ze zijn nu allemaal ook op de ps4

 • Lecter

  destiny is shit… het was veelbelovend maar nog steeds shit….mmo aspect is minimaal….. 10 a 15 verschillende enemies in de hele game thats it… je hoeft geen gaming skills te hebben bij 90% van de game dus vooral bedoeld voor casuals…. A.I. is tergend dom… aan het einde van de eerste deel dacht ik dat de 2de deel super goed zou zijn(veel van mijn vrienden speelden de eerste deel, ik alleen toen het net uitkwam)… wat blijkt, het is gewoon hetzelfde game opnieuw uitgebracht met nieuwe missies en een paar extra skills en iets minder content…. het ziet er prachtig uit en goede soundtrack maar dat is ook meteen alles wat er goed aan is… weetje waar het precies op lijkt…The division van ubisoft….. beide games waren echt slecht maar de PR is zo sterk dat zelfs gamekings beide games overhypeden(het was veel erger bij The division)… lang verhaal kort, geen games kopen waar al het budget in de pr zit en wat zonder enige liefde gemaakt wordt…. dit zijn pure games die worden gemaakt, omdat het moet en geld verdiend moet worden… ja iedereen wilt geld verdienen, maar daar zit ook nog een beetje liefde in…. dit is puur business, ijskoud en emotieloos.. precies dat voel je ook de hele game door…

  • Lecter

   Btw voor die popie jopie bij EA die zegt dat lineare single player games dood zijn.. zeg ik: wacht maar op The Last of Us 2 en kijk hoeveel die verkoopt… Daarna moet je ook nooit meer zo een uitspraak doen en het liefst helemaal je mond dicht houden.

 • bolle

  Dat mensen skate proberen te skotten dissen stremmen omdat hij meer rainbow six siege speelt snap ik niet. Het is overduidelijk dat rainbow six siege meer diepgang heeft tactic wise. Het spel is nooit hetzelfde. Spellen als Fighting games en swat games of stealth hebben een spanning en triggeren een persoon om tactisch te zijn solo of binnenin een team.
  Destiny 1 en 2 zijn gecamofleerde uitgeklede rpg’s die een leuke grind festival houden. En inteligente mensen zoals skate zien daardoorheen. En wanneer je je abstracte bril op doet is destiny de space invaders of today. Schiet schiet hogerscore. En nu is het schiet schiet krijg een item. Rainbo six siege diepgang is ook gedreven en je hebt mensen kennis nog en schatting. Ook is de moeilijkheid zwaar hoger. Wetende dat skate van dark souls houd plus tactiek. Dat is de real deal

  • VapoChill

   Alsof je voor Trials geen tactiek nodig hebt.
   Maar goed iedereen zijn ding, laat Skate eerst maar is een flawless run doen in Trials.

   • BassieB

    Lol tactiek, je bedoelt mechanics kennen.

 • Jechta Yunalea

  Kunnen jullie stoppen met dat gehaat op Shelly!
  Mijn mening is dat zij de enige is met een fatsoenlijke hersenpan van de meeste presentatoren hier.
  Snap eigenlijk nog steeds niet wat ze op Gamekings doet het is te laag voor haar IQ.
  Misschien is het een autistische gedrag onder de mannelijke gamers, maar ze is met de jaren er zeker wel op voorruit gegaan.

  En over Wolfenstein ze bedoelde dat de franchise niet echt onder de grote shooter games valt al laten ze dat wel naar buiten brengen door uitgevers maar de franchise zelf blijft toch een niche aangezien het maar een klein aantal gamers zijn die deze genre aanspreken.

  Mensen die hier roepen dat Wolfenstein wel degelijk een grote franchise is praat meer uit nostalgie, ik gok ook de 30+ gamers die dit vooral roepen en ik ben zelf 30+.

  Als we een beetje logisch nadenken met ze alle dan weet je dat de jonge gamers liever COD, FIFA spelen.
  Want daar zit gewoon meer marketing achter waardoor het sneller opgepakt wordt door de massa gamers.

  Wolfenstein is meer voor de wat oudere generatie en daarom valt de game niet onder een hele bekende franchise op de dag van vandaag, dit is wat Shelly bedoelde.
  De naam Wolfenstein heeft meer een nostalgische waarde.

  Denk ook niet dat de verkoop cijfers beter waren geweest als de game niet een in drukke periode uit kwam.

  Mensen die Wolfenstein leuk vinden uit nostalgie, vanwege de naam of de genre aanspreken hebben hem allang in huis liggen.
  De overige zieltjes die gaan ze niet snel krijgen want daar vallen de andere shooters onder.
  Wolvenstein zelf krijgt gewoon niet veel marketing en dan val je al snel onder de radar.

  Maar dat is eigenlijk toch niks nieuws onder de zon? Wolvenstein heeft nooit echt de grote massa gamers bereikt waarom nu ineens die ophef?
  Wellicht te hoog van de toren geblazen door de uitgever?!

  En over de Singleplayer games gesproken, ik wordt eigenlijk wel een beetje schijt ziek van dat bijna alle ontwikkelaars hun games open-world maken.

  Ik als Metal Gear Solid fan kom gewoon echt niet aan het verhaallijn zelf toe in MGS5, en het ligt inmiddels al weer stof te happen.
  Als diehard RPG gamer die in mij schuilt was ik te druk bezig met de Motherbase bouwen en sidemissions waardoor ik het verhaal kwijtraakte.

  Gewoon kappen met al dat open-world games gezeik als het van te voren er niet voor was bedoeld!
  Tenzij je snapt hoe je content kan maken waardoor het verhaal en eventueel RPG element interessant blijft.
  Horizon Zero Dawn is één van de weinige games die deze combinatie wel snapt.
  Games zoals GTA, AC die zijn er echt voor gemaakt.
  Dat is het probleem van al die uitgevers en ontwikkelaars ze denken dat hun het ook kunnen met hun franchise maar slaan vaak te plank volledig mis.

  Zelf hou ik van games dat mij een verhaal vertelt waarin je als een rollercoaster erdoor heen gaat en aan het eind van de rit het moment hebt van wow dat was gaaf of droevig.

  Multiplayer in singleplayer games raak ik nooit aan, zonde van al dat extra ontwikkel tijd en is totaal overbodig en het is maar een kleine groep die multiplayer modus blijft spelen in singelplayer.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord