Menu Premium
Loading...

Een duik in het ontstaan van de Red Dead Redemption franchise

14/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Open wereld games hebben we er uiteraard in alle soorten en maten. In de laatste Warme Babbels hebben JJ en Jelle het al even kort gehad over dit soort games. Samen kwamen ze toen tot de conclusie dat een behoorlijk aantal titels niet de beste game zijn op dit gebied. Maar er is wel één titel die de absolute kroon in handen heeft wat JJ betreft. En je ziet het al aan de thumbnail van dit artikel; we hebben het over Red Dead Redemption 2. Een absolute knaller van Rockstar. Maar hoe is deze franchise eigenlijk tot stand gekomen?

Red Dead Redemption: IP niet altijd van Rockstar

Als je dit artikel leest en weet dat we het over Red Dead gaan hebben denk je vast: ‘Oh ja, die game van Rockstar.’ En toegegeven: je zit er niet niet naast. Red Dead Revolver, Red Dead Redemption 1 en deel 2 (we gaan niet iedere keer Red Dead Redemption uitschrijven natuurlijk…) zijn nu van Rockstar. Maar dit was niet altijd zo. Rockstar heeft de rechten van het gebruik van deze IP gekocht van een Japanse studio. Een studio die weer veelvuldig in het nieuws is met hun nieuwe game. Wil jij weten welke studio dat is? JJ heeft het antwoord voor je in de bovenstaande video.

Terug naar de jaren ’80

De echte echte oorsprong van Red Dead Redemption vind je terug in de vorige eeuw. Waar – helaas – zoveel goede games hun oorsprong in vinden en waar vanuit nog steeds tot op heden inspiratie wordt geput. Er verscheen in de arcadehallen van die tijd een soort shoot’em up game in de arcade hal waarbij je als cowboy allemaal gasten af kon knallen. Deze game stond aan de wieg van de game die later Red Dead Revolver ging worden. En zoals je al kan raden is die game later Red Dead Redemption geworden. We hebben tot nu toe slechts twee aspecten van deze franchise met je besproken, maar geloof ons, er is nog veel meer. JJ heeft in ieder geval zijn boots van stal gehaald en walked zo het verleden in.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch