Menu Premium
Loading...

EA schaft Pay-To-Win in-game purchases af in Star Wars Battlefront 2

17/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Groot nieuws op de vrijdagochtend. De massale klaagzang rondom Star Wars Battlefront 2 heeft ertoe geleid dat EA overstag is gegaan: het bedrijf haalt de zo gehate in-game purchases uit de game. Zoals elke actie van EA tegenwoordig breed uitgemeten lijkt te worden, ontstond ook hierover weer een hoop discussie. Het is bekend dat Koos de Star Wars-franchises een warm hart toedraagt. In tegenstelling tot een hoop anderen, vond hij Star Wars Battlefront 2 wel een sterke game. Ook Koos was echter allerminst te spreken over de velen in-game purchases, waarbij de loot boxes de meeste hoon te verduren kregen. Ben je benieuwd naar de zienswijze van Koos en JJ op het geheel? Check nu “EA schaft Pay-To-Win in-game purchases af in Star Wars Battlefront 2 af”

EA lijkt weinig goed te kunnen doen met Star Wars Battlefront 2

Het statement vanuit EA is als volgt: “We hear you loud and clear, so we’re turning off all in-game purchases. We will now spend more time listening, adjusting, balancing and tuning. This means that the option to purchase crystals in the game is now offline, and all progression will be earned through gameplay. The ability to purchase crystals in-game will become available at a later date, only after we’ve made changes to the game. We’ll share more details as we work through this.”

Op het eerste gezicht lijkt EA met deze actie de community tegemoet te komen. Koos en JJ twijfelen echter aan de intenties van de uitgever. Er doen immers al weken geruchten de ronde dat de aanwezigheid van de loot boxes ook hogere instanties is opgevallen. Kansspel-autoriteiten zouden de pijlen hebben gericht op EA en op deze manier kunnen de problemen groter worden dan enkel een boze community. In dit nieuwsitem vertellen Koos en JJ je het fijne over de ontstane situatie.

Wat is jullie mening over deze actie van Electronic Arts? Kun je het waarderen of zie je net als JJ en Koos een addertje onder het gras? Laat je horen in de comments onder ‘EA schaft Pay-To-Win in-game purchases af in Star Wars Battlefront 2!’

Update: er gaan inmiddels geruchten de ronde dat Disney zich met het debacle heeft bemoeid en dat dit er mede toe heeft geleid dat EA de in-game purchases (tijdelijk) heeft geschrapt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch