Menu Premium
Loading...

Dreamfall Chapters Review

Google Plus Richard 'Skate' Simon
Google Plus Steven Saunders
13/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2000 kwam de point-and-click game The Longest Journey uit die ontzettend goed werd ontvangen en hoge ogen gooide. Zes jaar later kwam het vervolg Dreamfall: The Longest Journey uit. Deze game was van de point-and-click gameplay afgestapt en was een third-person adventure game geworden. In 2014 kwam het eerste hoofdstuk voor het vervolg genaamd Dreamfall Chapters uit op de PC en nu na drie jaar komen alle vijf de hoofdstukken gebundeld uit op de consoles. Skate en Steven vertellen je alle ins and outs over de game in deze Dreamfall Chapters Review.

De werelden van Dreamfall Chapters

Dreamfall Chapters speelt zich af in twee werelden. De Cyberpunk/Blade Runner achtige wereld Stark en de Medieval/Fantasy wereld Arcadia. In de game ben je vooral bezig met het oplossen van puzzels, het praten met NPC’s en het exploren van de wereld(en). Het verhaal gaat verder waar Dreamfall: The Longest Journey ophield. Zoë Castillo, de protagonist,  had een criminele samenzwering ontdekt die het doel had om de inwoners van beide werelden tot slaaf te maken door hun dromen te stelen. Aan jou om dit tegen te gaan.

Heb jij de vorige Dreamfall games gespeeld en ga je deze bundel halen? Of is dit niets voor jou? Laat het ons weten in de comments.

 

Loading...
 • RomeoNovember

  Het ultieme GK duo!

 • Thegladoss

  Fijn dat deze pc-game een jaar na dato nog een review krijgt.

  • ? ? ? ? ?

   Dacht dat ze met hun premium centjes meer aandacht aan pc gaming zouden gaan besteden. Is alleen tot nu toe nog niet het geval.

   • RomeoNovember

    Er zijn nou eenmaal niet echte pc gamers op de redactie, kunnen ze vrij weinig aan veranderen. Het is zeker zonde.

    • Falmaiya

     Hoezo kunnen ze daar weinig aan veranderen? Ze kunnen toch gewoon pc games spelen als er daar grote/goede releases voor zijn?

     • RomeoNovember

      Niet iedereen bezit ook meteen een game pc he

     • Rick James Sanchez

      Maar meerdere van GK’s doen dat wel.

   • Rick James Sanchez

    Was inderdaad beloofd. Tot nu alleen items over vreselijke games als LoL, of andere e-games wat niet heel interessant is als je het niet volgt.

  • Falmaiya

   Vind het eigenlijk ook wel kwalijk dat dit soort games pas besproken worden wanneer het een console release krijgt. Precies hetzelfde met Cities Skylines paar weken geleden. Volgens mij is Warhammer 40K de enige pc-game die hier in lange tijd is besproken.

   Een game als Hollow Knight is een van de beste games van het jaar en wordt gewoon totaal genegeerd. Misschien krijgt het volgend jaar wat aandacht wanner het naar de Switch komt. Hoewel dat natuurlijk een release is voor een Nintendo console is, dus dan weet je het ook nooit zeker…

 • deadstroke030

  zo ze bespreken is een game die niet eerst op de premium blokkade word gezet 🙂
  jammer dat ze deze game niet eerst op de pc hadden besproken.
  jammer dat ze haast geen pc games bespreken en alleen maar ps4 en xbone

 • Daniel Wesselink

  Skate en steven
  Hebben jullie de story van vorige games weer terug gelezen of oudere games weer opgepakt ?

 • Ken Engelborghs

  Leuke, eerlijke review gasten +1

  Hadden ze dan niet beter de vorige delen wat opgepoetst en mee uitgeven voor de consols

 • Xyphoid

  Soundtrack van Dreamfall was echt tof.
  Moet toegeven dat de verhalen van deel 1 en 2 mij nog steeds niet helemaal duidelijk zijn. Dus als je dit deel gaat spelen, zonder info over deel 1 en 2, dan zal het nu helemaal onduidelijk zijn.

 • Tijl Van de Velde

  The Longest Journey, Dreamfall: The Longest Journey waren brilliant in de tijd. Dreamfall Chapters zegt me aanzienlijk minder om heel eerlijk te zijn.

 • Laurens!-_-!

  Dit is dan zo’n game die me enorm aanspreekt, qua setting, verhaal, soundtrack e.d. En ondanks dat dus zo te horen de game jammer genoeg wat ‘polish’ mist, het wel een game is met ‘karakter’, al dan niet met wat gebreken. Een titel die ik zeker ga checken.
  Overigens wel een gemis idd dat ze niet de voorgaande delen op één of andere manier hebben kunnen porten naar de huidige consoles. Weet namelijk dat op de eerste Xbox, Dreamfall: The Longest Journey destijds is uitgekomen. Is kijken of er de mogelijkheid is om Dreamfall: The Longest Journey nog is te checken voor dit deel, niet dat het me nodig lijkt voor het verhaal per direct.

  Zou mooi zijn als we, zo als Steven al aanhaalt, dit wat meer gaan zien in de AAA kant op het gebied van verhaal en gecreëerde werelden. En dan niet perse een point and click achtige adventure.

 • Zoë van Marion

  Ik heb mij zelf destijds weer even opnieuw verdiept in Dreamfall: The Longest Journey om alles weer terug te halen. Dat is absoluut wel een aanrader om van te voren even te doen. Lees op zijn minst even een samenvatting van het tweede deel! Was een mooie game trouwens, erg van genoten!

  Wat betreft Dreamfall: Chapters, zoals Steven ook aangeeft: het heeft echt z’n eigen wereld neergezet, met sterke dialogen en een goed origineel verhaal. Ik kan inderdaad ook die slechte afwerkingen heel makkelijk vergeven. Zelfs de laadtijden heb ik niet zo’n last van. Ik stoor me enkel aan het lange zoeken naar bepaalde objecten en het feit dat je soms vast zit in een dialoog en dan niet ondertussen nog even door kan lopen.

  Ik merk trouwens wel in vergelijking met Telltale dat in Dreamfall: Chapters de keuzes over het algemeen veel vaker en drastischer invloed hebben op het verhaal. Elke keer als er staat ”The balance has shifted” vind ik het toch weer even spannend ;). Al met al kan ik van de game, het verhaal en de karakters echt genieten!

 • bart

  “Extreme partijen die tegen immigratie zijn enzo” Zucht… wisten jullie dat in dat oh zo toffe Japan de vluchtelingen die worden toegelaten op 1 hand zijn te tellen? Zijn Japanners dan ook extremisten? Nee die willen gewoon hun cultuur behouden, geef ze is ongelijk.

  • oswald

   Mee eens. Even helemaal los van het item of de game wil ik mijn idee hierover delen. Ik hoop niet dat ik je comment hiermee hijack ofzo en dit is ook niet gericht als aanval richting beide heren: vluchtelingen opvangen is natuurlijk goed maar dat is maar een heel klein deel van wat binnenkomt. Dit weten we al heel lang volgens mij maar het is vaak een probleem als je hierover praat, vooral bij mainstream media. Je kunt vervolgens niet terugsturen omdat de identiteit dan niet goed vast te stellen is en er ook geen papieren aanwezig zijn. Ik gun eigenlijk iedereen mijn eigen welvaard maar volgens mij kunnen wij bepaalde getallen niet goed aan en ontwrichten we de samenleving door lukraak niets aan grensbeleid te doen. Zelf zou ik pleiten voor een beleid zoals Australië misschien en er ook veel eerder bij zijn en veel doen aan opvang in de regio.

   De nadelen van dit ontwrichten zijn vooral goed zichtbaar in onderklassen, op de laaggeschoolde arbeidsmarkt en in bepaalde wijken en scholen waardoor veel mensen vooral in media en politiek er nu nog geen last van hebben. Dit zorgt ervoor dat deze groep zich ook een bepaalde houding uberhaupt kunnen veroorloven. Een houding van “niet nadenken over immigratie want anders ben je een racist”. Dat is een heel erg schadelijk stigma wat ik op vandaag erg veel zie en voor een deel spelen we allemaal dit politiek-correct spel omdat het nu eenmaal een correcte houding lijkt te zijn. Zodra je over gevolg en effect nadenkt en je afvraagt of steeds opnieuw massa immigratie wel zin heeft, ben je al snel toch wel politiek incorrect en pas je niet in het narratief van verbinden.

   Ook het woord islamofobie is er eentje die ik helaas veel terug zie. Voor de duidelijkheid: de islam is een set ideeën, volgens mij mag ik dit slechte ideeën vinden zonder dat ik meteen aan een fobie leid. Ik vraag me dan ook af of mensen die steeds dat woord in media herhalen (dit is niet gericht op Gamekings) weten wat ze aan het doen zijn of uberhaupt bekend zijn met de ideeën van de islam. Wat ook jammer is, is dat je na veel generaties integratie nog steeds ziet dat er een 1 op 1 verbinding is met de ideologie, het geloof en zelfs de leider van het land van herkomst. Ik vind het dan erg jammer om te zien dat men zich dan voor geen enkel deel verbonden met de identiteit van Nederlander. Deze mensen worden in grote getallen nog steeds bespeeld door schadelijke ideeën en invloeden van een leider. Recentelijk bijv. Erdohan, maar ik herinner ik mij uitspraken gericht op Nederland door een koning van Marokko of natuurlijk de zeer problematische houdingen tegenover de rechten van vrouwen en homo’s die vaak vanuit ideologie wordt overgebracht. In die zin is integratie niet gelukt dan lijkt mij (ook iets dat je eigenlijk niet hardop moet gaan zeggen).

   • Floris de Vries

    Helemaal mee eens. “Anti-immigratie” is ook zo extreem, er zijn veel Nederlanders die vinden dat het gewoon teruggeschroefd moet worden naar redelijke proporties. Maar je wordt heel snel geframed als xenofoob. Ik vind dat Dreamfall niet onpartijdig genoeg is, daar waar de Deus Ex spellen hier bijvoorbeeld wel in slaagden. De extremiteiten en karikaturen van politieke stromingen werden daarin ook beter weggehaald zodat je genuanceerdere en complexere diemma’s kon zien, voorbij het kleuter nivo van “Hitler was slecht en Obama was goed”.

  • Chahid B

   Jappaners zijn geen extremisten maar wel nationalistisch ja of je dat goed of slecht vindt is een ander verhaal. Daarnaast is cultuur en behouden een paradox cultuur wordt gevormd door mensen die hou je niet op een plek.

 • Floris de Vries

  Ik heb dit spel pas gekocht en snel spijt gekregen. Ik zie eerst in het spel dat Zoe een politicus een oude saaie “blanke” man vindt. M.a.w.: je mag niet discrimineren, tenzij het subject een blanke man is. Verderop is een anti-immigratie partij meteen extreem rechts en voorstander van een politiestaat. Een land waarin criminelen de baas zijn, zoals NL, worden we ook direct geacht veel aangenamer te vinden. Zoe is “gematigd” maar heeft uiteraard sympathie voor zelfs de Marxisten (heropvoedingskampen en goelags zijn prima voor andersdenkenden, maar wees altijd lief voor alles met een kleurtje). De linkse politici zijn knap en hip, de rechtse saai of eng. Verderop in het spel blijkt beweerd te worden dat “Europa nooit blank is geweest”.

  Zogenaamd heeft de ontwikkelaar zich neutraal gehouden. Ondertussen viel me wel al op dat ze door een nationaal filmfonds mede gefinancierd zijn en dat die als links (wat een groot deel van Scandinavie is) bekend staat.

  Het trieste is dat dit spel voor een belangrijk deel door crowdfunding is gefinancierd. Je zult maar meegedaan hebben en dan deze propaganda door je strot krijgen als beloning.

  De realiteit is dat landen als Zweden meer dan welk Europees land ook te maken heeft met een immigratie-ramp en dat bijvoorbeeld het aantal verkrachtingen, door mensen die zogenaamd hun land moesten verlaten, omdat ze daar zelf niet veilig waren, niet meer bij te houden is. Nou, als verkrachter zou je wat mij betreft nergens veilig moeten zijn. Zelfs linkse Zweden geven inmiddels toe dat ze teveel met hun hart en te weinig met hun verstand hebben gehandeld aangaande immigratie.

  En ik was toch echt wel fan van de eerste 2 delen. Ruilen kan helaas niet, dan maar 2e hands verkopen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord