Menu Premium
Loading...

Dragon’s Dogma: Dark Arisen Review

24/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel het een behoorlijk nieuwe IP is, heeft het bijzonder hoge ogen gegooid met de allereerste Dragons Dogma. Nu is er inmiddels een standalone expansion voor deze game. Verrassend genoeg is dit niet te downloaden en valt het daarmee niet geheel onder de categorie DLC, maar uiteindelijk zijn er wat betreft de extra’s genoeg te doen. Helaas zul je daarbij de gehele game nogmaals binnen moeten halen om toegang te verkrijgen tot deze nieuwe content. Is dat de moeite waard of slaat Capcom hier een foute slag? Skate en Steven gaan je er over vertellen in de Dragon’s Dogma: Dark Arisen Review.

Dragon’s Dogma, de game waar je als held rondtrekt met jouw pawns aan je zijde. Het lijkt vrij standaard op het eerste oog, maar het heeft een aantal bijzondere elementen. Zo kun je de gigantische tegenstanders niet alleen van een afstand neerschieten met je pijl en boog of van dichtbij in zijn kleine teen steken met je zwaard. Nee, in Dragon’s Dogma beklim je deze grote vijanden om ze vervolgens alsnog neer te steken. Zelfs de vliegende vijanden kun je vasthouden waardoor je flink de hoogte in gaat. Wat er dan nieuw is in de Dark Arisen editie? Je zult de grote open vlaktes verruilen voor de beklemmende en kleine ruimtes van een ondergrondse omgeving. Naast dit nieuwe gebied zul je natuurlijk ook de nodige nieuwe vijanden zien. En iets wat voor de JRPG fans ook een leuke toevoeging kan zijn, de Dark Arisen versie komt ook met de Japans gesproken variant.

Steven en Skate waren lyrisch over de eerste Dragon’s Dogma doordat deze Japanse RPG wat vernieuwing bood, iets wat vrij weinig gebeurt in dit genre. Hoewel het geen grootste verandering betreft, was het een verfrissend windje in het genre. Nu de Dark Arisen versie op het toneel is verschenen hebben ze deze natuurlijk kapot gespeeld en gaan ze jou alles vertellen in de Dragon’s Dogma: Dark Arisen Review.

Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Platform: Xbox 360 en PlayStation 3
Dragons Dogma: Dark Arisen Review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch