Menu Premium
Loading...

De oertijd van het gamen: DOS-games

08/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een Retro Week moeten we natuurlijk ook echt even terugkeren naar de oertijd. De tijd van bijvoorbeeld de Commodore 64 en de NES en de games die op de PC dankzij het besturingsprogramma DOS konden draaien. Omdat we al vaker items hebben gemaakt over de Commodore 64 en de NES leek het ons leuk en interessant om eens in de wereld van de DOS-games te duiken. Want misschien werden daar in het verre verleden, open als het platform voor iedereen was, de meeste retro-games op gemaakt. En dus nodigden we een specialist op dit gebied uit om naar de studio in Amsterdam te komen: Ronald, de man achter hét platform voor DOS-gamers, DOSgamers.com. Hij vertelt in het item ‘De oertijd van het gamen: DOS-games’ alles over zijn passie voor deze oeroude PC-games.

Mini-workshop DOS-games op je nieuwe PC

Kevin en JJ zijn aangeschoven en met name de laatste wordt nog wel eens gillend wakker van het DOS-tijdperk. Games die je via tien floppies moest installeren waarvan dan één floppie het niet deed, waardoor je de hele game niet kon spelen. Of je videokaart werd niet herkend. Of de exe.file deed het niet. JJ heeft in die tijd (1990 en verder) heel wat afgevloekt. Ronald erkent in dit item dat DOS-games niet de makkelijkste zijn als het gaat om het installeren en opstarten, maar doet het spel het eenmaal, dan heb je ook wel wat. Een prachtig stuk game-historie. En dat wil hij met zijn site graag bewaren voor het nageslacht. Waarvoor hulde.

Ronald legt in dit item alle ins en outs van DOS-gaming uit. Je kunt het bijna een mini-workshop noemen. Hij toont onder andere DOS-games die je kunt laten draaien op jouw gloednieuwe bakbeest van een PC. Hij meldt waar je DOS-games kunt vinden en hoe je ze maximaal kunt laten draaien op je scherm. Kevin en JJ genoten tijdens het item overduidelijk van de gepassioneerde en goede uitleg van Ronald en er werden vele herinneringen opgehaald. Kijken of dat bij jou ook zo is in het item ‘De oertijd van het gamen: DOS-games’.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch