Menu Premium
Loading...

Doom voor de Nintendo Switch Review: Kramp in de vingers

Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
18/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Switch wordt meer en meer een console die voor de hardcore-gamers interessant is. Uiteraard hebben de trouwe Nintendo-fans de nieuwe console al lang in huis. Veel mensen zijn of waren echter van mening dat het scala aan hardcore games van third party ontwikkelaars te klein is. Games als Doom voor de Nintendo Switch kunnen de criticasters de mond snoeren. Uiteraard dient de titel dan wel van een hoge kwaliteit te zijn. Kevin en Shelly zijn aan de slag gegaan met Doom voor de Nintendo Switch. In deze review delen ze hun bevindingen met jullie. Benieuwd naar of Doom voor de Switch de moeite waard is? Check nu deΒ Doom voor de Nintendo Switch Review: Kramp in de vingers!

Handheld-modus niet ideaal bij Doom voor de Nintendo Switch

Zowel Shelly als Kevin kunnen een klassieke shooterfranchise al Doom waarderen. Aangezien het duo nog altijd erg te spreken is over hun Nintendo Switch, waren ze enthousiast over deze versie van Doom voor Nintendo’s nieuwste console. Toen Kevin en Shelly eenmaal begonnen te spelen, viel hun echter een aantal zaken in negatief opzicht op. Zo zijn ze het erover eens dat de game in de handheld-modus van de Nintendo Switch moeilijk speelbaar is. Shelly kreeg direct kramp in haar vingers, terwijl ook Kevin niet te spreken was over deze manier van spelen. Overigens merkt laatstgenoemde op dat de game op de tv, met pro controller, wel kramploos onder handen te nemen is. In deze review bespreken Koos en Shelly verder hun ervaringen met deze toffe shooter voor de Nintendo Switch.

Hebben jullie Doom voor de Nintendo Switch al gecheckt? Zo ja, wat is je mening over de game? Zijn jullie het eens met de beschouwing van Shelly en Kevin? Laat je horen in de comments onder deze Doom voor de Nintendo Switch Review: Kramp in de vingers!

Loading...
 • Mike

  Kevin is Dr Jekyll and Mr Hyde.

 • Mike

  Of Bruce Banner and the Hulk

 • Mike

  En nog een laatste dan houd ik op.
  Kevin is Pre Me-too Kevin Spacey and Post Me-too Kevin Spacey.
  Beste dronken persoon ooit gewoon.

 • DC_Frisian

  Juichen, JUICHEN!!!

 • BassieB

  “Kramp in de vingers” vat voor mij elke Nintendo titel samen……..prachtige console/handheld met heerlijke games, maar gvd niet ontworpen voor Nederlandse handen……..

  Denk dat enkel Japanners en kinderen uit de voeten kunnen met die kleine joycons.

  • Shane Perera

   Maar dan kan je nog altijd met de Pro Controller spelen toch? Ik heb het een paar keer gedaan al, en het speelt goed.

   • BassieB

    Handig, een handheld met losse controller.

    • Shane Perera

     Ja, heb je gelijk in. Het is zeker handig. Ik zou het moeten weten want ik heb het geprobeerd en het is prima te doen.

     • BassieB

      Lol dus in de trein je switch neerzetten en dan met je pro controller erop gamen….. lmao wat een armoe.

      Lol “handheld” blijkbaar weet jij niet wat dat betekend.

 • Optimuspecs

  Doom is op XBL 20 ( met Gold ) euro. In psn en steam 29,99. In winkels, heb de het al voor 15 euro op de ps4 en ook 20 euro op de xb1.

  Ik vind 52 ( in winkels ) of 60 euro, best wel duur voor een game die meer dan 1 jaar oud is. Het is geen nieuwe game. Leuk voor de mensen die alleen een Switch hebben, maar iets goedkoper had de game meer kan gegeven.

 • Pascal Tettero

  dat klinkt als xbox 360 subtitles?

 • Tijl Van de Velde

  Hoe leuk ik de Nintendo Switch ook vind lijkt me Doom absoluut geen titel voor desbetreffende console. Dit is echt een titel voor de PC in al zijn pracht en praal. De graphics zijn toch wel een serieus stukje minder op de Nintendo Switch.

  Wat eveneens zeer jammer is is de cap van 30fps. Het zou anno 2017 toch mogelijk moeten zijn om een spel zoals dit op 60fps te laten lopen, zelfs op een Nintendo Switch.

  • Optimuspecs

   De Switch kan deze game op 60fps gewoon niet aan. De fanbase van de Switch zitten ook niet hierop te wachten. Het is al meer dan goed dat partijen als Bethesda en Ubisoft, Nintendo proberen te ondersteunen met multiplats. Nintendo moet wel iets doen aan die prijzen.

   • Joost

    Dat laatste ben ik met je eens, maar het is Nintendo. En die houden niet zo van prijsverlagingen zoals je weet. Op bol.com kost Mario Kart 8 voor de Wii U gewoon nog 54,99. om een voorbeeld te noemen. En die game stamt zou je bijna zeggen, uit 2014. .

    • Emiel van Daele

     check ook eens de prijs van Bomberman…

    • Greenekitten

     Nintendo heeft toch niets te maken met de prijs van Bethesda games?

     Ze verlagen hun eigen evergreen titels als Mario Kart niet omdat die games toch wel blijven verkopen voor 60 euro, dat zie je ook altijd terug in hun kwartaalcijfers. Dan zouden ze natuurlijk wel gek zijn om de prijzen omlaag te brengen. Dit geldt overigens voor alle uitgevers met evergreen titels. Een GTA5 zul je ook niet in de budgetbakken vinden bijvoorbeeld.

     • Joost

      Natuurlijk heeft Nintendo te maken met de prijsbepaling, of het nou first party of third is. Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik neem aan dat Nintendo de licentie aankoopt (of Bethesda dus verkoopt voor een bepaalde prijs), en Nintendo zelf bepaalt wat ze er voor vragen in de verkoop. Overigens, over GTA 5, die kan je al een paar jaar bij elke Steamsale voor de helft van de oorspronkelijke prijs krijgen. En dat heeft ook niks met Rockstar te maken, de keys zijn gekocht door Valve.
      Anyway, ik begrijp je punt, Nintendo hoeft die eigen titels niet te verlagen in prijs als ze verkopen als een tiet.

     • Greenekitten

      Het enige wat Nintendo bepaalt is de prijs die een third-party publisher Nintendo moet betalen om hun game op Nintendo’s platform uit te geven (zoals elke console-maker dat doet). Vervolgens mag de third-party publisher zelf bepalen wat de retail prijs zal worden. Dit geldt voor elke third-party publisher op elk platform. Ook Sony bemoeit zich niet met de prijsbepaling van EA games op de PS4 bijvoorbeeld.

      Bethesda vraagt namelijk ook gewoon €60 voor Skyrim VR op de PS4. Daar heeft Sony ook niks mee te maken, dat is volledig de keuze van Bethesda. Hetzelfde voor Bomberman op de Switch trouwens, die prijs is een keuze van Konami en niet van Nintendo. Het zijn enkel de first-party games waar Nintendo (of Sony, of Microsoft) de prijs van bepalen.

     • Joost

      Duly noted. Zoals ik al zei, ik weet, of wist dus, niet precies hoe het zit. Bedankt voor de verduidelijking! Leer je nog eens wat πŸ™‚

 • Emiel van Daele

  Is dit de 3th party support die ons is beloofd door Nintendo?
  Oudere games die grafisch een flinke tik krijgen maar waar we weer de volle pond voor moeten dokken?
  DOOM is een super snelle shooter, 30fps doet de game geen goed.

  Je zou het bijna vergeten na het kijken van deze review maar DOOM is naast de PC en PS4 natuurlijk ook gewoon beschikbaar op de XboxOne. Ik zit zelf nog steeds te wachten op de XboxOneX patch die is aangekondigd. Heerlijke game om 4K met 60 fps te spelen lijkt mij.

  • Shane Perera

   “Is dit de 3th party support die ons is beloofd door Nintendo?
   Oudere games die grafisch een flinke tik krijgen maar waar we weer de volle pond voor moeten dokken?”

   De reden dat gamers de volle pond moeten dokken voor de Switch versie is dat je, technisch gezien, twee versies van Doom op de Switch krijgt: handheld en console, iets wat de PS4 Pro of de XBOX (X Box One X) niet kunnen doen. Het is niet de eene of het andere, maar beide. Dat is de sterke kant van de Switch, en mensen zien dat duidelijk, zekers met de marketing, hence de goede sales. Voor mensen die graag overal willen spelen met hun games, dan is de Switch de duidelijke keuze, ondanks of nou de gespeelde game lagere FPS of/en resolutie heeft. Alles heeft een prijs.

   Tuurlijk, de Switch is niet perfect bij alle aspecten, dat is gewoon duidelijk, en als mensen Doom liever willen spelen op een TV via een betere sterkere console, dat is hun keuze. De feit dat de Switch gewoon third party support krijgt is al goed, en nog beter als ik deze games gewoon mee kan nemen naar andere plekken zonder enig probleem.

  • Sylmaron

   Blurry, kramp en duur. Je moet portability wel heel erg belangrijk vinden wil je hiervoor gaan als gamer.

 • Ikke

  Zal echt zeker geen hardcore game platform worden, daarvoor zijn er maar een paar grote titels voor uitgekomen… En ik vraag me af wie die gaat kopen als je al een pc en/of ps4 hebt. Want die titels wil je full on gamen en niet halfbakken shit die gewoon gestript is…. Die wil je op de pc of ps4s pelen dus… Ik zie het nut dus niet….

  En het is ook een console, geen handheld….

  • Shane Perera

   De grote kracht van de Switch zit niet in resolutie, FPS of graphics. Daarvoor is een PS4 Pro of een Xbox One X, of zelfs een PC velen malen better in alle aspecten. Nee, de grote kracht van de Switch zit in de mogelijkheid om de console te gebruiken als Handheld of Home Console. Het is beide, niet een of het andere. Dat is het mooie van de Switch.

   De typen mensen die de Switch kopen in plaats van de XBOX of PS4 Pro zijn mensen die niet meer zoveel tijd hebben om gewoon te gamen op een beesten bak van een PC/Laptop of op grotere tv met een betere console, zekers als deze alternativeven niet eens makkelijk meegenomen kunnen worden naar andere plekken. Nou, was het zo dat je dit wel kon doen met de genoemde betere opties, dan had de Switch het niet goed gedaan.

  • Ramon Zwiggelaar

   3 uur lang GAmen op mijn switch in de Trein heerlijk..
   Heerlijk in bed liggen Gamen.
   Kost een paar seconden om van ”zin om te gamen” naar daadwerkelijk een game op starten te gaan en spelen.

   Raak momenteel bijna niet meer mijn ps4 of xbox aan.. En je houd er gewoon rekening mee dat ja de echt grote games die speel je dan wel op je playstation. Maar de portability van die spellen is echt geniaal..

   Ik ga straks op vakantie met 2 vrienden. Dock mee, straks in Airbnb dock aansluiten, fifa doen. Straks in vliegtuig lekker FIFA met elkaar doen. heerlijk

 • https://www.youtube.com/watch?v=fNiWwza_I_I
  GPD Win is een Switch Alternativ, omdat het Windows draait, zo dus ook Mod support biedt.

 • BokkeLul

  Ik vraag me af of de marketing van Nintendo nog wel weet voor welke doelgroep ze games willen uitbrengen.

  Op een Nintendo zie ik graag Donkey Kong Country’s, Mario’s, Zelda’s, Disney’s, Mega Man’s, Bomberman, Ardy Lightfoot, Banjo’s en de Tooies, eigenlijk games /platformers die we in het retro tijdperk ook hadden. Wat ook meer geschikt is voor het wat jongere publiek.

  • Shane Perera

   “Ik vraag me af of de marketing van Nintendo nog wel weet voor welke doelgroep ze games willen uitbrengen.”

   Als ik de marketing goed begrijp voor zover dus, dan zou ik zeggen dat de Switch gericht is op gamers die niet meer zo vaak kunnen gamen door een mogelijke drukke levenstijl. Teminste dat is wat veel mensen tegenwoordig zeggen. Voor de type games, het is juist goed dat Nintendo hun imago proberen te verbeteren met games zoals Doom, zodat de Switch voor ieder leeftijd geschikt is, in plaats van op een type gamer te focussen.

 • BBOnePiece

  Tja dan ben ik maar diegene die dit zal zeggen:

  Doom op de Switch is gewoon wreed. Als Switch bezitter is dit juist een voorbeeld van een game die ik al in geen tijden meer heb gezien op een Nintendo platform. De laatste Doom game die ik heb gespeeld was de GBA versie van Doom. Ook alweer een goede 12-13 jaar geleden.

  De redenen dat ik em heb gekocht zijn heel simpel: Third party support van dit caliber is wat ik wil, de game staat op een cartridge en ik krijg een portable ervaring van de game. Weliswaar met een compromis qua performance maar gezien de kwaliteit van de game zelf, kan ik niet zeggen dat Doom 2016 er zwaar op achteruit gaat. En in tegenstelling tot de recensie hier heb ik geen last gehad van kramp in m’n vingers. Integendeel, Doom heb ik nu vaker portable gespeeld dan op de TV.

  Eerlijk gezegd had ik de game ook niet anders gekocht, ondanks de betere performance en lagere prijs op andere systemen. Portability is iets wat zwaar wordt onderschat maar het is verdomd handig om een pick-up-play titel zoals deze mee te hebben wanneer je een wat drukkere levenstijl hebt.

  Voor eenieder die zich afvraagt wie DOOM op de Switch moet aanspreken: mensen zoals mij dus. Ik zie uit om met hetzelfde gemak straks Skyrim te gaan spelen. Nu terug naar Doom.

  • Rick James Sanchez

   En heb je er ook moeite mee als Skyrim €60 zou kosten op de Switch?

   • Shane Perera

    Ik zou zeggen van niet. Tuurlijk, Skyrim is goedkoper op de andere consoles. Ik zal daar niet omheen draaien. Maar het mooie van de Switch versie, is dat je Skyrim nu in twee versies krijgt voor de prijs van een: in Handheld en in Console modus. Dat is de waarde die je krijgt met Skyrim Switch, en waarom dus mensen de moeite nemen om de Switch versie te kiezen ondanks. De andere consoles hebben namelijk niet deze functie. De Switch versie is ook namelijk voor mensen die het tamelijk erg druk hebben met hun stijl van leven, en niet zo makkelijk meer effe op de bank kunnen ploffen om een game op de hoogste resolutie en 60 FPS te spelen.

    Natuurlijk, als de functie van de Switch niet aanslaat bij gamers die liever het andere willen, dan is de Switch niet voor hun bedoeld.

    • BassieB

     Lol skyrim is gvd geen 60 meer waard mafkees. 15eu voor de legendary versie op pc xD

     • Shane Perera

      Kan je Skyrim op de PC meenemen naar andere plekken zoals de Switch dat kan?

     • BassieB

      Nee, maar heb wel 30gb aan mod en minder bugs. Meer game en een betere game voor minder geld.

     • Shane Perera

      Okee, dat is dan prima. Andere mensen hebben misschien mee aan om de game mee te nemen onderweg als ze het op de Switch willen spelen in ruil voor mods en andere dergelijke verbeteringen, zekers als deze type mensen geen beestenbak van een PC of Laptop hebben. Daarvoor is Skyrim 60 euro waard, maar alleen als je het op de Switch zou willen spelen. Als mensen het niet op de Switch willen spelen, tja, dan is het tuurlijk veel beter om het te kopen op andere platformen zoals PC voor goedkoper.

      Iedereen weet dat wel. Hoef je mij nog geen mafkees te noemen.

     • BassieB

      Beestenbak? Dude die games is 6 jaar oud, dat draait op pauper laptops.

     • Shane Perera

      Dat ligt aan de type laptops of PCs. Niet elke PC of laptop is hetzelfde. Ik weet dat mijn computer het niet aan zou kunnen bij voorbaat al. Maar goed, ik heb mijn woord gezegd. Voor andere argumenten, bekijk het volgende maar.

      https://www.youtube.com/watch?v=C3cLZ5yWMRA

     • BassieB

      Dude die game is 6 jaar oud, bijna 7. Een laptop jonger dan 3 jaar speelt die game gewoon.
      En dan een video van doom…..terwijl we over skyrim praten xD

      helemaal mee eens het is knap en zal prima spelen, maar een gerecyclde game full price accepteren doe ik niet.

     • Shane Perera

      Okay, dat is jouw keuze, en dat respecteer ik. Niemand zegt dat je Doom MOET kopen voor de Switch. Ik heb alleen de mogelijkheden uitgelegd waarom mensen het zouden overwegen om het op de Switch te spelen. Niks raars aan, toch?

     • BBOnePiece

      Gezien zijn andere reacties heeft het denk ik geen zin serieus erop in te gaan. Laat hem maar.

     • Shane Perera

      Weet ik ook. Ik heb ook mijn laatste reactie gegeven. Wat hij ermee doet, moet ie zelf weten. Ik heb mijn woord gezegd.

     • Steez977

      dan koop je hem lekker niet toch, moet je je daar zo druk over maken dat andere mensen een andere mening hebben?

     • BassieB

      Maak me niet druk, lach de ballen uit me broek. Vooral de drogredenering mbt prijs.

     • BBOnePiece

      Daarbij zijn laptop als portable gaming machines zwaar overgewaardeerd. Iedereen die een laptop als serieuze concurentie ziet voor de Switch zie ik in hetzelfde licht als eikels die hun muil niet dicht kunnen houden over de raspberry pi wanneer het gaat over de NES, SNES mini.

      Anyway, Skyrim op de Switch heb ik ook gewoon lekker gekocht. Wat mij betreft om dezelfde redenen als Doom: ik heb em nog niet kunnen spelen op een Nintendo platform hiervoor, portability wordt erbij toegevoegd en de game staat ook lekker op een cartridge.

     • BassieB

      Lol vind je het echt een voordeel dat het op een cartridge staat?

     • Steez977

      “eikels die hun muil niet dicht kunnen houden over de raspberry pi wanneer het gaat over de NES, SNES mini” << speciaal plekje in (Doom) hel voor deze types idd πŸ˜‰ …

    • Rick James Sanchez

     Skyrim is ontzettend oud, en je krijgt geen 2 versies, maar 1 die scaled. €60 zou schandalig en enorm inhalig zijn. Maar Nintendo spelers zijn het gewend de hoofdprijs te betalen, dus is het makkelijker om het te vragen. Maar als je echt enorm Skyrim fan bent en die portable functie heel belangrijk bent snap ik ergens wel dat je het neerlegd.

  • Raikkonen1994

   Helemaal mee eens. En je bent niet de enige die er veel plezier mee heeft want ik zie de game al de hele week in de top 5 in de eShop staan, samen met games als Skyrim en Rocket League. Daarnaast verkochten de spaarzame 3rd party games van Capcom en Namco Bandai ook boven verwachting dus hopelijk is er op deze Nintendo console eindelijk wel een vruchtbare samenwerking met grote 3rd parties mogelijk!

 • Gekke

  DOOM had je ook al op de GBA

  • Steez977

   als grapje bedoelt: gewoon “can it run doom” in google images gooien en tig draagbare versies πŸ˜‰

   • Gekke

    Ik bedoelde meer dat het al een keer eerder was uitgegeven op een Nintendo platform en die speelde pas voor geen meter trouwens xD

 • Steez977

  Nintendo breng aub een FPS joy-con uit met betere ergonomie … moet makkelijk kunnen toch πŸ™‚

 • Dorienke Wekema

  ik heb doom nog steeds niet gespeeld.. ik vind het een beetje zonde om 40 euro meer te betalen omdat ik de game dan kan meenemen ( terwijl het dus eigenlijk beter te spelen is op de tv ). Voor 15-20 euro heb ik m ook voor ps4. Door deze review ga ik m misschien wel kopen, maar dan niet op de switch. Wel jammer want ik heb maar een paar games voor de switch en speel er graag op.

 • Ik heb doom op de XBOX weg gelegd omdat er voor mij niet door te komen was juist vanwege de XBOX controller.

  Om de Switch speelt ie gek genoeg juist perfect JUIST met de joycon. Misschien heb ik precies de handen die Nintendo bij de joycon voor ogen had. Maar ik herken mij niet in de kramp in de vingers comment.

  Ik kan Doom op de switch moeilijk weg leggen. Fokking verslavend.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord