Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Techkings over de nieuwe Macbook Pro’s en Dolby Vision HDR voor de Xbox

17/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Breng je Vectrex maar weer naar de zolder, berg je Commodore 64 maar weer op in de kelder en stop je mini-SNES maar weer in de doos. De Retro Week is voorbij en het is weer tijd voor moderne technologie! Onze techkoningen Koos en Kevin hebben het internet weer afgespeurd op zoek naar de nieuwste snufjes op tech gebied. Geen Techkings zonder Apple nieuws natuurlijk. Ditmaal is de nieuwe lijn voor de Macbook Pro aangekondigd. De vorige lijn Macbook Pro’s had te kampen met een groot toetsenbord probleem. De tweede generatie butterfly-toetsenborden gingen wel erg vaak stuk. Apple repareert die toetsenborden dan ook kosteloos de komende vier jaar. Er is natuurlijk nog veel meer tech nieuws deze week! Check nu: Techkings over de nieuwe Macbook Pro’s en Dolby Vision HDR voor de Xbox!

Dolby Vision HDR komt naar de Xbox One X en de Xbox One S

Beide Xbox’en ondersteunden natuurlijk al HDR10 waardoor ze een veel betere kleurdiepte weer kunnen geven. Als je lid bent van de Xbox Insiders kun je vanaf nu gebruik maken van de Dolby Vision HDR standaard. Althans, alleen voor het streamen van video. Dolby Vision HDR heeft een betere kleurdiepte en een hogere theoretische helderheid. Maar HDR10 is nu de standaard voor games, zowel op de PlayStation als de Xbox. Wil je 4k HDR films streamen op je Xbox? Dan moet je wel een duurder Netflix abonnement afsluiten natuurlijk.

Nieuw-Zeelandse wetenschappers hebben voor het eerst 3D röntgen foto’s gemaakt. Dat levert vette, maar ietwat lugubere plaatjes op. Ze maken gebruik van de Medipix3 scanner van de CERN. Deze technologie is al tien jaar in ontwikkeling en identificeert individuele sub-atomische deeltjes. Met deze nieuwe technologie zouden ze beter onderzoek kunnen doen naar kanker en vasculaire aandoeningen.

Hebben jullie een Xbox One X en een 4K televisie? Hoe mooi is de HDR10 standaard? En gaan jullie de nieuwe Macbook halen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch