Menu Premium
Loading...

Doet Alien: Isolation het misbaksel Colonial Marines vergeten?

12/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 7 oktober is het zover. Dan krijgt de Alien-franchise in de vorm van Alien: Isolation een nieuwe toevoeging aan het Alien-universum. Hoewel fans van de Alien-reeks reikhalzend uit zullen kijken naar deze survival-horror game, is het maar de vraag of ons een Alien-titel wordt voorgeschoteld die de echte Alien vibe van de populaire filmreeks kan vertalen naar een wrede videogame. Nog niet zo lang geleden werden we namelijk nog teleurgesteld door het tegenvallende vorige deel Aliens: Colonial Marines. De vraag is dan ook; Doet Alien: Isolation het misbaksel Colonial Marines vergeten?

Het verschil ten opzichte van Aliens: Colonial Marines is dat deze nieuwe Alien-game wordt ontwikkeld door The Creative Assembly. Waar Aliens: Colonial Marines nog een first-person shooter was, is Alien: Isolation een pure survival-horror game waarbij je gebruikt maakt van weinig wapens, schaarse munitie en stealth gameplay. Je zal het opnemen tegen één Xenonomorph, het buitenaardse ras uit het Alien-universum. Daarnaast neem je het onder andere op tegen androids, die je soms de stuipen op het lijf jagen. Wat we daarnaast weten over het verhaal is dat de game zich afspeelt in het jaar 2137. Zo’n 15 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste Alien film, volgen we het verhaal van Amanda. Amanda is de dochter van Ellen Ripley en zij is naar het ruimtestation Sevastopol gekomen om de verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Er is echter een Xenomorph aan boord van het ruimtestation.

Hoewel de beelden van Alien: Isolation er fantastisch uitzien en duidelijk eer doen aan de film, is het maar de vraag of dit nieuwe deel uit de Alien-franchise zijn voorganger kan doen laten vergeten. Boris en Jelle gaan er daarom eens goed voor zitten en vertellen je wat zij van Alien: Isolation verwachten in deze verse preview.

Ontwikkelaar: The Creative Assembly
Uitgever: SEGA
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360
Doet Alien: Isolation het misbaksel Colonial Marines vergeten?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch