Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Docukings over The Hunt for the Crypto King & The Alpinist

18/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een verse aflevering van Docukings. eentje die een zestal nieuwe docu’s toont die JJ zijn opgevallen. En waarvan hij hoopt dat hij er Jelle en de kijkers ook boij mee kan maken. Uit het grote aanbod van de afgelopen en komende maand koos JJ onder andere een documentaire over de verdwijning van ‘the Crypto King’ tot aan een waaghals die aan bergbeklimmen doet op besneeuwde bergen zonder uitrusting. Staat er ook iets interessants tussen voor jou? Je ziet en hoort het in deze nieuwe editie van Docukings.

De mysterieuze verdwijning van ‘The Crypto King’

In de tijd waarin we nu leven kan je niet ontkomen aan het woord ‘crypto’. Iedereen heeft het erover. En wat als we crypto combineren met een mysterieuze verdwijning? Dan komen we uit bij het verhaal van Gerald Cotten. Gerald Cotten was een 30-jarige man die eigenaar was van het bitcoinplatform Quadriga CX waar hij 250 miljoen aan bitcoin van anderen beheerde. Gerald ging op huwelijksreis naar India met zijn vrouw, waar hij plotseling overleed. Één probleem: niemand weet zijn wachtwoord, en dus zitten alle bitcoins achter slot en grendel. Iedereen vindt dit voorval net iets te toevallig. Het ging namelijk al niet bepaald goed met het bedrijf. En dus doen de gekste speculaties de rondte. Is Cotten nu echt overleden of zit hij lekker op een onbewoond eiland te genieten van een cocktail. ‘The Hunt for the Crypto King’ schetst dit bizarre verhaal.

Klimmen zonder uitrusting met twee vingers in je neus

Welke gek klimt er nou bijna zonder uitrusting? Marc-André Leclerc. En dan ook nog op besneeuwde bergen. Met twee vingers in zijn neus. Op 9-jarige leeftijd was Marc al te vinden op de top van de berg. Voor hem was klimmen een moment van rust. Hij beklom de hoogste bergen zonder ook maar iets tegen iemand te zeggen. Hij heeft bijvoorbeeld “the Chief’s North Walls” beklommen met blote handen. Marc-André Leclerc overleed uiteindelijk op 25-jarige leeftijd tijdens het beklimmen van een nieuwe route van de Mendenhall Towers. Dit schrijnende verhaal is te zien in de documentaire ‘the Alpinist’.

Alle besproken documentaires netjes op een rij

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch