Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Docukings over The Quest for Tonewood, Stray & Foute Vrienden

11/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuwe docukings. JJ is terug van vakantie en zit er samen met Jelle helemaal klaar voor. De laatste tijd zijn er veel trailers verschenen van nieuwe docu’s. Natuurlijk gaan we er een paar doornemen. We hebben het onder andere over een oude klassieker en verder komen er zes recente docu’s voorbij. Welke dat precies allemaal zijn houden we nog even voor ons. Het is een mix van honden, criminelen tot 9/11 en er zit dus voor iedereen wat bij.

Terug naar fouten vrienden

25 jaar geleden maakte regisseur Roy Dames de cultfilm ‘Foute vrienden’ over vier bloedgabbers. Het verhaal gaat over Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobbie en Jantje van Amsterdam. Het speelt zich af in de tachtiger jaren in Amsterdam-Oost. Nu maakt hij een nieuwe docu over hen en inmiddels zijn ze getekend door het leven. De docu van Roy Dames groeide uit tot een cultklassieker. Een bijzonder verhaal dat zich vooral in de Amsterdamse buurtkroeg afspeelde. Nu is er niet veel meer over van de penozafiguren. Dat komt sterk naar voren in de nieuwe docu.

Docukings over een bijzondere Viool

In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden. Het gewicht is letterlijk goud waard. Van dit ‘magische’ hout kan je namelijk een bijzonder muziekinstrument maken. Gaspar Borchardt heeft de missie om een viool te maken. Sinds hij als twintiger door Bosnië fietste en toen de meest perfecte boom vond, kwam hij op een idee. Het idee om een viool maken. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken. Hij doet het niet voor zichzelf. Casper doet het voor de violiste Janine Jansen. Gaat het Gaspar lukken de ultieme viool te maken? The Quest for Tonewood is een zoektocht in de wereld van de klassieke muziek. Natuurlijk hebben we nog meer docu’s voor je klaar staan.

Alle besproken trailers netjes op een rij

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch