Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Docukings over de zoektocht naar Banksy en het dagelijks leven in Irak

23/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste Docukings is alweer twee maanden geleden. Reden genoeg voor JJ en Jelle om een aantal verse docu’s met je door te gaan nemen. En dit keer hebben we er niet een, of twee, maar zeker zeven voor je klaar gezet. Welke docu’s er precies voorbij komen verklappen we nog niet. Maar er zit in ieder geval een, volgens JJ, meer dan interessante docu over de zoektocht naar Banksy bij. Plus een docu over het normale, dagelijks leven tijdens de oorlog in Irak. Jelle en JJ gaan alles met je bekijken en doornemen.

De zoektocht naar Banksy

Een street-art fenomeen waarvan niemand weet wie hij (of misschien wel zij?) écht is. We hebben het natuurlijk over Banksy. De artiest maakt verschillende gigantische muurschilderingen zonder dat ook maar iemand weet wie er achter dit alias schuilgaat. In een nieuwe documentaire die JJ en Jelle met je door nemen zijn er journalisten op zoek gegaan naar wie er achter het pseudoniem schuilgaat. Of ze antwoord krijgen op deze vraag verklappen we niet, maar dat de vraag tot op de dag van vandaag nog steeds gesteld wordt is al bijzonder genoeg. Zeker in deze tijd van social media etc. Benieuwd naar welke Banksy documentaire JJ en Jelle hebben gekeken? Check dan snel de video

Het dagelijks leven in Irak

Als we aan Irak denken, denken we vaak aan een oorlogsgebied. Een gebied waar onthoofdingen plaatsvinden, Islamitische Staat flink heeft huisgehouden en er veel misère en armoede heerst. Dat is tenminste wat je hier steeds te zien krijgt. De makers van deze documentaire dachten dat dat anders kon en besloten erop uit te trekken om echt het dagelijkse leven in Irak te filmen zoals het is. Zonder verhaal. Zonder interviews, maar gewoon zoals je het kan zien met je eigen ogen. Het levert iets op wat je in ieder geval nog nooit hebt gezien. Benieuwd naar deze docu of de zes anderen. Je vindt ze allemaal in het overzicht hieronder.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch