Menu Premium
Loading...

Docu special over Fyre, Crime + Punishment & Sunderland till I die

31/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet iedereen houdt van documentaires, maar onze grote vriend JJ is er gek op. Of het nou gaat over de tweede wereldoorlog of het intensieve bodybuilder leven van Ronnie Coleman, JJ kun je hier altijd blij mee maken. Jelle daar in tegen houdt meer van fictie en pulp. Het gebeurd namelijk vaak dat documentaires de enge realiteit van de wereld toont. Dit zorgt ervoor dat het meer een informatie film is, in plaats van een entertaining film. JJ heeft vandaag weer een lijstje meegenomen en gaat deze met jullie doornemen. Gooi die voetjes maar om hoog en hou je notitie boekje bij de hand, wat dit is weer een nieuwe docu special.

Zo ‘Fyre’ was dit festival helaas niet

In de documentaire “Fyre” die nu op Netflix te zien is, komen we alles te weten over het festival wat zich af zou moeten spelen op de Bahamas. Dit bleek helaas niet te zijn wat het beloofd had op social media. Een man genaamd Billy McFarland wist samen met de rapper Ja Rule, honderden jongeren voor de gek te houden. Zo werden er foto’s en video’s gedeeld door de zogenaamde ‘influencers’ op Instagram en Facebook. Iets wat we in deze tijd erg veel aan bod zien komen dus. Misschien handig om te kijken als je meer wilt weten over de kracht van social media.

De cijfers bij de NYPD

Tijd voor een wat serieuzere documentaire, JJ heeft ook ‘Crime + Punishment’ voor ons meegenomen. Het gaat in deze docu over het huidige systeem van de NYPD oftewel de New York Police Department. Hierin wordt verteld dat de agenten van de NYPD bepaalde quota moet halen per maand. Het gaat hier dus om boetes of arrestaties. Zoals we wel eens vaker op het nieuws zien, hoe het er aan toe gaat met police brutality en onnodige arrestaties in Amerika, gaat deze docu hier dieper op in. Waar we het pad volgen van 12 verschillende agenten van de NYPD.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch