Menu Premium
Loading...

Disco Elysium: The Final Cut Review – Kopen, budgetbak of slopen?

16/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jelle had een grote wens, en dat was Disco Elysium spelen op de Switch. Vraag ons niet waarom, dat was wat hij wilde. Onlangs kwam The Final Cut-versie op de Switch uit en JJ regelde een code voor hem. Plus een voor Shanna. Die had dit spel ook hoog op haar verlanglijst staan. Is de droom ook werkelijkheid geworden en zorgde Disco Elysium: The Final Cut voor veel speelplezier bij Shanna en Jelle? Waarom scoorde deze game zo goed bij de critici? En wil je hem daardoor alsnog kopen. Of is het spel volgens de twee toch meer iets voor de budgetbak? Je ziet en hoort het in deze review van Disco Elysium: The Final Cut. Of beter gezegd: ‘Jelle’s droom komt uit’.

Wat maakt Disco Elysium: The Final Cut zo goed?

Wat maakt deze game nu zo goed? De reviews van de oorspronkelijke versie zijn juichend. Exact de reden waarom Jelle en Shanna deze  titel zo graag wilden spelen. Is het de liefde die de ontwikkelaar in het spel heeft gestopt? Of de vrij aparte art style? Of is het de manier waarop de game het verhaal verteld? In Disco Elysium speel je een detective die een paar dagen eerder in een Sovjet-achtige stad arriveert. Je bent daar om een moord te onderzoeken. Het onderzoek begint met een fikse kater van de nacht ervoor. En dan gaat het los. Het spel is een RPG game met een grote hoeveelheid tekst. Is het vet om te spelen of haalt dat de snelheid uit het avontuur eruit? Is het style over matter of komt alles perfect samen?

Kopen, budgetbak of slopen?

De game is gebaseerd op het sciencefictionroman van de Estse schrijver en progrockzanger Robert Kurvitz. Dan denk je geheid van huh, wie is dat dan? Nu, dat gaan de twee je allemaal vertellen. Je gaat er met hen achter komen hoe de game zijn verhaal vertelt. En of het wat voor je is? Wordt het kopen, budgetbak of slopen? Je ziet en hoort het in de review van Disco Elysium: The Final Cut. Is Jelle’s droom een droom gebleven of veranderd in een nachtmerrie?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch