Menu Premium
Loading...

Digital Dreams over de studio en Metrico

17/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag hebben wij een heel speciaal studiobezoek voor je op het menu. We zijn namelijk bij de indie-ontwikkelaar Digital Dreams langs geweest. Zij werken momenteel aan een game voor de PlayStation Vita genaamd Metrico. Het is een zeer bijzondere game die zich afspeelt in een wereld die bestaat uit infographics. Digital Dreams zelf bestaat uit drie mannen in de kern, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Daarnaast hebben zij nog twee stagiaires, die verschillende taken op zich nemen zoals het creëren van de personages. Ben jij benieuwd naar deze aankomende PlayStation Vita-titel of wil je graag meer weten over Digital Dreams? Check dan dit nieuwste studiobezoek met Digital Dreams over de studio en Metrico.

Metrico is een puzzelgame waarin de wereld verandert door jouw bewegingen. Als je bijvoorbeeld springt of naar links/rechts loopt, gebeuren er dingen in je omgeving zoals het dalen en stijgen van een blokje of het verdwijnen/verschijnen van andere objecten. Het is aan jou om verschillende puzzels op te lossen, die door de levels heen moeilijker en uitdagender worden. Jouw input is beslissend voor de puzzels. Metrico maakt gebruik van alle aspecten van de PlayStation Vita, zoals het touch-mechanisme aan de achterkant en de gyroscoop waar de PS Vita mee uitgerust is.

Er zijn niet veel indie-ontwikkelaars in Nederland die werken aan een PS Vita-titel. Het is namelijk een stuk moeilijker om voor een console te ontwikkelen dan voor de PC en vaak niet de eerste keuze die gemaakt wordt. Toch heeft Digital Dreams hier specifiek voor gekozen en zij willen eigenlijk alleen nog maar consolegames gaan maken. Momenteel heeft Digital Dreams een speciaal contract met Sony, dat hen van geld verzekert als de game af is. Het is dus in hun eigenbelang dat Metrico afkomt. Ben jij benieuwd naar deze speciale Sony-deal of wil je gewoon meer over Metrico weten? Dan heb je geluk, want dat hoor je hier!

Digital Dreams over de studio en Metrico

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch