Menu Premium
Loading...

Devil May Cry 5 Review: “Een Hack and Slasher voor 2019!”

06/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hack and Slasher fans opgelet: er is een nieuwe Devil May Cry game uit! Het klassieke hakken en snijden spel is terug van een lange pauze, met als halftime show DMC, en draait het geluidsniveau op maximaal en drukt het pedaal op het staal. Emiel en Skate gaan uitzoeken of de game de duivels aan het huilen maakt, of ze laat wegkomen met een tevreden glimlach.

Een wirwar van verhaalvertelling

Het verhaal is niet chronologisch. Dan volg je een stukje van twee weken geleden, dan ga ben je in de toekomst en stap je weer terug naar het heden. Heel verwarrend allemaal, maar dit leidt er wel toe dat je verschillende karakters speelt. Je speelt niet alleen Dante, maar ook Nero en nieuwkomer V! Je volgt daarmee het verhaal niet alleen van verschillende perspectieven, maar de karakters hebben ook allemaal hun eigen vechtstijl. V heeft bijvoorbeeld de controle over een gigantische raaf en tijger die voor hem vechten.Dante heeft zijn oude vertrouwde zwaard en pistolen en Nero heeft zijn demonen arm ingeleverd voor een Devil breaker, waarmee hij vijanden naar zich toe kan trekken, maar deze ook kan laten veranderen in een raket om op te surfen.

Maar hoe is het slopen van demonen dan?

Dat gemekker over het verhaal kan wel zo wezen, maar je koopt dit spel voor de actie en dat zit wel goed hoor. Het spel loopt lekker en brengt de oude speelstijl goed over op de hedendaagse consolegeneratie. De verschillende karakters zijn allemaal goed uitgewerkt en hebben voor iedereen iets te bieden. Voor veteranen is het alsof je in warm bad neerstrijkt. Heerlijk en als je eenmaal zit, wil je er ook niet meer uit.

Terwijl Skate en Emiel hun best doen om geen spoilers weg te geven, kan jij ons laten weten wat je van Devil May Cry 5 vindt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch