Menu Premium
Loading...

Destiny 2 Review in Progress: Crucible en Campaign

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
09/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Destiny 2 is hier! De game kwam woensdag 6 september uit, en houdt sindsdien menig gamer dag en nacht bezig. Zo ook Skate en Koos, die met kleine oogjes op de redactie kwamen. Het was de prijs die ze dienden te betalen voor hun nachtelijke avonturen in Destiny 2. Ondanks de vele uren aan speeltijd die beide heren al achter hun kiezen hebben, is het natuurlijk onmogelijk om al een volledig gefundeerd oordeel te vellen. Zodoende zijn Koos en Skate aangeschoven voor een review in progress. De heren gaan in dit item in op de nieuwe campaign die Destiny 2 rijk is. Verder wordt de Crucible-mode uitgebreid onder de loep genomen. Benieuwd naar hun bevindingen? Check dan nu de Destiny 2 Review in Progress: Crucible en Campaign!

“Mensen met OCD kunnen lekker alles afvinken”

Nadat Skate heeft benadrukt niet te pretenderen dat hij de game nu al genoeg heeft gespeeld voor een volledige review, komt hij samen met Koos ter zake. De heren nemen naar goed gebruik alle vernieuwingen en veranderingen door. Ook komt de discussie over de veranderde opzet rondom de shaders in Destiny 2 ter sprake. Binnen de Destiny 2-community heerst er een hoop onvrede omtrent de gang van zaken hieromtrent. Koos geeft aan de klaagzang enigszins te begrijpen, maar somt tegelijkertijd enkele verklaringen op. Ook bespreken de heren de strikes van Destiny 2. De Playstation-versie telt zes stuks, terwijl de XBOX One het met één strike minder moet doen. Koos is van mening dat het tempo van de strikes verbeterd is. Skate sluit zich hier bij aan en merkt op dat het level design nog altijd van een heel hoog niveau is.

Hebben jullie ook zo uitgekeken naar Destiny 2? De game leeft nog altijd ontzettend op de redactie en ook in de media is de hype volledig gaande. Zitten jullie inmiddels al op een respectabel (light)level? Laat je horen in de comments onder deze Destiny 2 Review in Progress: Crucible en Campaign!

Loading...
 • Yves Schuermans

  Goed item gericht op de destiny leek. Ikzelf mis heel erg dat er zo makkelijk over het lootsysteem gegaan wordt. Welliswaar vergaar je sneller loot dan in d1. Maar je kan dan weer niet naar iets toewerken. Ik speel bvb alleen maar scout / smg / rocket launcher. in d1 verving ik smg door een sniper.
  Waar ik dit in d1 zelf in de hand had door bij vendors te kopen, ben ik nu volledig overgeleverd aan rng.
  Glimmer heeft ook geen waarde meer. ik ben om max aangekomen en ik gebruik er niets van. Mis ik hierdoor dingen?
  Nightfall timed maken vind ik een verkeerde keuze.
  De leveldesign is top notch zoals skate al aangaf.
  Verder schiet het weet heerlijk weg.
  Ik ben met mijn 25 uur dan ook weer hooked. Benieuwd of ik opnieuw 1500 uur haal.
  Maar Koos hoe kan je nog geen lvl 20 zijn in zoveel uur. Ik was na de campaign en enkele adventures lvl 20 en deed dat in 14 uur. Maakt verder niet uit natuurlijk.
  Ik hoop enkel dat ze max powerlvl toegankelijk maken zonder te raiden( wsl niet). Ik speel meestal 1x raid om hem meegemaakt te hebben en dan niet meer.

  Twijfel wel nog of ik deze keer meer dan 1 char aanmaak.
  Zou mijn sociaal leven ten goede komen om dit niet te doen.

  • Boskeerl

   Level 20 in 12 uur en light op 202

 • pluisjenl91

  Die Adidas kleren zitten in bijna alle items. Is dit een gevalletje Jan Boskamp met Jako/DLM.nl?

 • Ik ben echt aangenaam verrast hoe bungie is omgegaan met alle kritiek. Na de tig updates in D1 had je nooit echt het gevoel dat Bungie naar de community luisterde. Dat deden ze wel als het om details ging maar niet op de grote gameplay issues in irritaties.
  Ik vind het echt een 100% vooruitgang waar ik persoonlijk al een mega grote D1 fanboy ben.
  Ik was best huiverig voor de power weapons en crucible veranderingen maar het valt allemaal op zn plek.
  Het is gewenning voor het grootste deel.
  Over het verhaal, tja… ik persoonlijk vind dit niet heel belangrijk. Het is leuk maar niet waar ik de game voor speel. Het gaat voor mij echt om het grinden, verzamelen, het coop van strikes maar vooral de raid. Dat is waar je destiny voor moet spelen.
  Ook de grind gaat en de herhaling gaat echt wel komen. Het is onvermijdelijk dat je jezelf bezig moet houden. Als dat je grootste probleem was in D1, dan zal dat hier ook weer hetzelfde zijn.

  De game is er niet heel erg veel mooier op geworden maar het level design en de sfeer is dan wel weer heel erg vet. Ook de crucible maps zijn veel toffer.
  Ik ben zoooooo benieuwd naar de RAID!… OMG

  • Spud82

   Ik heb hetzelfde: je hoorde inderdaad altijd veel negativiteit rond het ontbreken van een verhaal, maar dat heeft me nooit gestoord. Daar speel ik Destiny niet voor. Sterker nog, ik hoor Koos zeggen dat er nu veel meer cutscenes in zitten, voor mij is dat een minpunt.

   • Ik moet wel zeggen dat die een na laatste missie echt fucking episch is. Alleen daarvoor moet je de game al een keer spelen. Tering.

    • Spud82

     Oké misschien ben ik ook wel te voorbarig. Ik ben gewoon niet zo’n story driven gamer.

     Ben tot op de dag van vandaag nog aan het twijfelen of ik Destiny 2 ga spelen. 1 heb ik vrij casual gespeeld in meerdere perioden..

     • Destiny is een game die je echt moet blijven spelen om bij te blijven. Anders krijg je uiteindelijk problemen om de end game content te clearen. Tenzij je in een clan zit met meerdere casuals die dit ook op die manier benaderen.

 • Nephilim1977

  Nog steeds niet overtuigd om deze game te gaan spelen… Ondanks dat het wel interessant lijkt.
  Deze week komt echter een game uit die ogenschijnlijk veel beter is. Divinity: Original Sin 2

  • Dehumanizer87

   Wat een slechte vergelijking. ?

   • Nephilim1977

    Meh. Beide RPG. Divinity iets meer hardcore en geen shooter elementen, maar dan nog. Larian heeft met het vorige deel een game af weten te leveren die naast Witcher 3 (there, I said it) op eenzame hoogte in game landschap staat. Deel 2 lijkt dat op z’n minst te gaan evenaren.

    • Destiny is geen rpg… leef je onder een steen of zo.

    • Dehumanizer87

     Er is nog wel meer moois aan rpg’s, bv path of exile, maar zoals gezegd, Destiny is een shooter met rpg elementen, de andere twee volwaardige rpg’s, kortom, een hele slechte vergelijking.

 • Scare

  Ik ben ook positief verrast. D1 was een goede game game maar daar ben ik mee gestopt na honderden uren grinden. Ergens heb ik me toen de vraag gesteld “waar ben ik mee bezig” dit voelt als werk, niet als ontspanning/plezier. D2 is in alle opzichten een betere game. De graphics zijn iets opgepoetst maar vooral de belichting valt op. Het geheel doet nog grootser aan en herinnert veel aan Halo 3. Sowieso ademt D2 de sfeer van Halo 3, of eigenlijk Bungie’s unieke stijl, temeer door de fantastische muziek. De campaign zit goed in elkaar met prachtige CGI en ingame storytelling. Man wat zou Destiny gaaf zijn met CGI-like graphics. Zoals Koos al aangeeft vloeit alles naadloos in elkaar over en is er ontzettend veel te doen. Het enige wat echt kut is zijn de platform stukjes waarbij je van A naar B moet springen. Deze mechaniek heb je straks ook nodig voor de strikes en raids maar hopelijk niet zo slecht uitgewerkt als in de campaign.

  Mocht je nog twijfelen… jouw 60 euro haal je er dik uit met de content die de base-game biedt. Ik heb nu 20+ uur gespeeld tot level 20 en ~200 light en heb het gevoel dat de game nu pas begint met adventures, strikes en vervolg op de campaign. Heel knap ook hoe Bungie je na het uitspelen van de main story weet te boeien om verder te spelen.

  • Jassefras

   Main story is pas de tutorial.

   Welkom in Destiny. 🙂

  • Mats313

   Amen, het voelt echt als een goede halo game, genieten!

 • VapoChill

  Hier een overzicht voor deze maand, oa; Raid,Trials, Factions en Xur komen ook snel weer.
  https://uploads.disquscdn.com/images/03b1a72af653fe138a54e737bb5cf42666022643cf2942dabbbccf7ec342d894.jpg

 • Kid MMXV

  Hoeveel content zit er in Destiny? Ik heb de game nog nooit aangeraakt, maar verhalen van grinds en wekelijks alles bij langs gaan is niets voor mij.
  Kan je Destiny vergelijken met online shooter? Waar je steeds op dezelfde map speelt maar elk potje anders is door de menselijke tegenspelers.
  Of worden er steeds nieuwe maps gemaakt en worden de vijanden ook steeds op een andere plek gezet? Klinkt namelijk vrij saai om meer dan 5x dezelfde map/raid te doen als de vijanden niet veranderen.

  • Chiyaho

   Content is opzich genoeg voor een 60 euro game maar je moet er wel rekening mee houden dat de strikes en raids niet gemaakt zijn om enkel 1 keer te doorlopen, zeker niet als je later bijvoorbeeld nog de DLC wilt spelen. Als je wekelijks alles langs gaat zoals je zegt heb je zeker voordeel, voor sommige mensen is dat een plus maar voor anderen (die ook andere games willen spelen..) is het nogal irritant soms. Volgens mij spawnen enemies in raid enzo wel steeds op dezelfde plek maar het zit allemaal ingewikkelder in elkaar dan je denkt, vooral in lange raids zijn mensen weken bezig de perfecte stategie uit te stippelen (die dan volgens na een patch weer aangepast moet worden. Al met al wel een game waar je veel plezier uit kan halen denk ik, maar wel onder een paar voorwaarden zoals genoeg vrienden en geduld.

 • PauluitOosterhout

  Goede review hoor.
  Die rant van Skate tegen de mida multi tool campers was hilarisch en de hou hem hard opmerking van Koos ook haha.
  Ik heb hetzelfde als Koos, dat ik dacht na drie jaar en heel veel uur in de eerste Destiny gestopt te hebben, ik deze wat meer casual zou gaan spelen maar nee hoor.
  Ik zit er weer midden in.
  Veel goede verbeteringen die ook in deze review naar voren kwamen, al heb ik ook al wel een paar frustratiemomentjes gehad.
  Zo was ik gisteren de hele dag bezig met een exotic quest om er pas in de laatste fase achter te komen dat de eindbaas in je eentje niet te doen is.
  Dat vind ik gewoon kut.
  Ik wil solo, ook die exotic kunnen halen en niet afhankelijk zijn van een fireteam.
  Voor solo players moet die content ook te halen zijn.
  En de servers hadden het gisteren zwaar. Veel connectie problemen.
  Dat zal denk ik zo zijn, omdat het weekend is en de eerste week, dus dat probleem zal wel afnemen maar toch was het opvallend.
  Neemt niet weg dat ik nu alweer zin heb om verder te spelen dus dat is een goed teken.
  Ik kijk uit naar de verdere review als de raid uit is en de iron banner terugkomt.

 • Devinity78

  Ik heb erg uitgekeken naar Destiny 2, alleen voor mij is het op dit moment onspeelbaar.

  Tijdens de Beta had ik ook last van, maar ik had gehoopt dat in het eindproduct ze het hebben opgelost.
  Ik heb het probleem dat het spel vastloopt. Dit kan binnen 1 minuut zijn of soms iets langer dan 30 minuten.

  Daarbij krijg ik dan de volgende foutcode CE-34878-0.

  Ik zag wel dat via de website van Bungie op de hoogte is van deze probleem en dat ze opzoek zijn naar een oplossing. Ik hoop dat ze snel oplossen, dan kan ik verder naar level 20.

  Wat ik heb kunnen spelen was erg leuk. Daarbij heb ik ook de streams kunnen genieten van Gamekings, Koos, Skate en Shelly.

  • Dat heb ik echt nog nooit gehoord. Lijkt me meer en issue met je ps4 of zo. Als je het bij de beta ook had en nu weer.

   • Boskeerl

    Misschien iets met je router instellingen? Het enige probleem wat ik sinds dinsdag heb, is dat mijn vrouw al de hele week tv kijkt op de tablet Hahaha

 • Oldskool Bassie

  Aan de ene kant wil ik graag deze game spelen, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik er weer heel snel klaar mee ben.
  Grinden voor gear of wapens vind ik echt zoooo suf, en dat is waar het uiteraard weer om gaat als je de game hebt uitgespeeld.
  300 keer hetzelfde doen, soms niet eens overdreven.

  • Minze Mink

   ik heb het zelfde

  • Jaapie18

   Maar dat is toch bij de meeste grote online games zo?

 • Twan Dessing

  @KoosMooten:disqus en @skate, de MIDA Multi Tool en de MIDA Mini Tool zijn verkrijgbaar via een questline als je de story uitgespeeld hebt! Alle info om de wapens te krijgen kun je gewoon op internet vinden!

  • Skate heeft ze beide al, ik heb alleen de Mini Tool

 • Nexxje

  Wat ik hier een beetje hoor is : Destiny 2 is wat Destiny 1 had moeten zijn. Destiny was een soort Beta voor deze versie … Of is dat te kort door de bocht ?

  D1 was te veel grinden voor mij. ( Ik heb al een grind game nml. WoW ) en ik wil er niet nog zo’n game bij , dus ik wacht nog even ( sowieso tot de PC versie ) en op de review deel 2 , wanneer de raid en de endgame content bekend is

 • Padawan1993

  Net binnen.. nu update aan het downloaden. Heb er zin in

 • hades

  Wat als je de eerste game niet gespeeld hebt, is wat in dit deel gebeurd dan niet te begrijpen of een stuk minder leuk of whatever? Heb helaas ook geen vrienden die het spelen maar ben opzich wel erg nieuwsgierig naar de game

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord