Menu Premium
Loading...

Defiance Review

20/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds World of Warcraft zijn de MMO games naar een nieuw niveau gestegen. Waar Blizzard al een jaar of zeven een groot succes is, zitten andere uitgevers en ontwikkelaars te snakken naar hetzelfde succes. Micro-transacties worden alleen niet gewaardeerd door de gamers. MMO’s lijken een uniek deel van de gamers aan te spreken dat geen probleem ziet in de maandelijkse kosten die nodig zijn om te mogen gamen in de desbetreffende gamewereld. Het is daarmee een aantrekkelijke doelgroep. Daar dachten de mannen van Trion Worlds ook zo over. Of ze mee kunnen liften op het succes van het MMO genre of te dicht bij de zon vliegen en neerstorten, dat zie je nu in de Defiance Review.

Defiance staat niet alleen in de schaduw van het immens grote World of Warcraft, maar voelt ook een andere grote naam in de nek hijgen. Het is alles behalve een geheim dat Bungie bezig is met een MMO. Bungie lijkt echter een voordeel te hebben door de ervaringen met de Halo reeks waarvoor zij verantwoordelijk waren. Destiny zal net als Defiance namelijk niet zomaar een MMO worden, maar een third-person shooter MMO. Dankzij de gevestigde naam van Bungie zal Defiance daarmee een behoorlijke concurrentiestrijd aangaan in de online gamewereld.

Defiance gooit het echter over een andere boeg. Ze brengen niet alleen een game uit, maar ook een serie die plaatsvindt in dezelfde science-fiction wereld. Daarnaast heeft Trion World misschien niet zoveel ervaring met shooters, maar wel met MMO’s. MMO games bleken in het verleden al vaker een verraderlijk gebied voor gameontwikkelaars. Het kan daarmee alle kanten op gaan. Het gaat hoe dan ook een enorme strijd worden om de koppositie in de MMOTPS wereld. Hoe Trion Worlds ervoor staat in deze strijd, zie je in de Defiance Review.

Steven, onze MMO fan van het eerste uur is vol vertrouwen aan Defiance begonnen en heeft er vele uren in gestopt. Het zal namelijk niet meevallen om JJ te overtuigen van een MMO game. Ben jij benieuwd naar de uitkomst van deze discussie? Dan check je snel de Defiance Review!

Ontwikkelaar: Trion Worlds
Uitgever: Namco Bandai
Platform: PC, Xbox 360 en PlayStation 3

Defiance Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch