Menu Premium
Loading...

Deathmatch en Team Deatchmatch in Overwatch?!

Google Plus Jan Johan Belderok
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
11/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Opvallend nieuws op deze vrijdag. De ontwikkelaar van Overwatch heeft namelijk besloten een Deathmatch-en team deathmatch-mode in Overwatch te toe te voegen. Op het eerste gezicht is dit geen nieuws waar een ieder stijl van achterover zal slaan. Ware het niet dat het PR-circus omtrent Overwatch in een eerder stadium had aangegeven weinig heil te zien in het toevoegen van dergelijke niet tactische game modes. JJ en Shelly buigen zich over deze kwestie in ‘Deathmatch en Team Deatchmatch in Overwatch?!’

Beloftes worden steeds minder waard

De twee nieuwe modi zullen voorlopig alleen nog beschikbaar zijn in de arcade-sectie van Overwatch. Echter, het is niettemin opvallend dat de ontwikkelaar klaarblijkelijk zo van gedachten is veranderd. Waar in eerste instantie de tactische gameplay de kern vormde van Overwatch, daar is er nu klaarblijkelijk wel ruimte voor modi als deathmatch en team deathmatch. In dit item wordt de keuze van ontwikkelaar Blizzard kort en bondig toegelicht. Het overkoepelende thema draait echter om de loze beloftes die veel uitgevers en ontwikkelaars tegenwoordig maken. Is dit daadwerkelijk een opkomende trend? Het is duidelijk dat wanneer puntje bij paaltje komt het geoorloofd is beloftes te breken. Dit kan ingegeven worden door financiële problematiek, maar is dit wel een goed excuus? JJ denkt er het zijne van terwijl ook Shelly aangeeft wat ze ervan denkt.

Volgens game director Jeff Kaplan is de keuze gestoeld op het feit dat de arcade-sectie mogelijkheden bied tot het implementeren van nieuwe ideeën. Verder geeft hij aan dat sommige maps aangepast zullen worden om de modi optimaal tot hun recht te laten komen.

Wat is jullie mening over deze kwestie? Vinden jullie dat ontwikkelaars prima van mening mogen veranderen tijdens het ontwikkelingsproces. Of, zoals in dit geval, tot enkele jaren na de release? Feit is in ieder geval dat de beloftes van ontwikkelaars en uitgevers steeds minder waarde hebben. Laat jullie mening horen in de comments onder ‘Deathmatch en Team Deatchmatch in Overwatch?!’

Loading...
 • sa_nl

  Ik speel overwatch sinds kort, en die arcade “free for all” mode, is natuurlijk wel een goede optie, om alle hero’s goed te leren spelen.

  Het is meer een toevoeging aan de game dan een gebroken belofte, want de normale gameplay blijft bestaan.

  Ik denk dat het slim is, vooral als ze ook esports willen uitrollen voor deze game.

 • RomeoNovember

  De permadeath in Hellblade is absoluut geen verboken belofte/leugen van Ninja Theory

  • Walluuhr

   Echt he, wat een gelul om niks bij die game. Echt een van de meest memorabele ervaringen die ik heb gehad in de laatste tijd. De game verdient meer lof.

 • Chiyaho

  Developers die een bepaalde optionele gamemode waar om gevraagd werd na een tijdje toch gratis toevoegen, waar gaat het heen met de gamesindustrie? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe durfden ze ons zo voor te liegen? Ik voel me zo genept, gelijk in de prullenbak geflikkert die game.

 • Even voor wat betreft ‘free-for-all” : Deathmatch en Team Deathmatch zijn zon beetje DE gamemodes waar klassieke antieke multiplayer shooters zoals Quake en Unreal Tournament op draaiden. ‘Free for all’ is een term die met Call of Duty is meegekomen denk ik. Beetje vervelend om te zien dat dit dan standaard is geworden en mensen niet echt deathmatch gewoon kennen.

  Maar goed, Team Deathmatch en Deathmatch in Overwatch. Tsja, het zou niet mijn eerste keuze zijn, maar aangezien dit in arcade geplaatst gaat worden en niet in Quick play, waarom moet het dan een discussie zijn uberhaubt?
  Ik vind het toevoegen van een gratis extra game mode wel heel iets anders dan een Activision die even zijn gehele client base oplicht door te zeggen dat MW: Remastered niet los uit gaat brengen om zo full price voor COD:IW te vragen en het dan een paar maanden later ALSNOG los uit brengt wel een aanzienlijk verschil!

  Team Deathmatch zie ik nog wel gebeuren met Overwatch en wel werken. Nogmaals, het hoeft niet perse in Quick play, maar in Arcade is het leuk om eens goed met een personage te oefenen.
  Gewone deathmatch….. gaat heel erg akward worden denk ik als ze echt exact de personages gaan gebruiken zoals ze nu zijn. Ik speel het spel pas 3 weken, maar dan zou ik als Bastion gewoon gaan campen in een hoekje, iedereen omver maaien die al schade of geen schade heeft gehad en self healen. Gewone deathmatch gaat wel echt heel cheesy worden met de personages zoals ze nu zijn. Te veel gekke special dingetjes en oneerlijk gebalanceerde dingen.

 • KatchPhraze

  Het is niet dat de oude game modus verdwijnen dus imo is het dan ook niet terug komen op een belofte.

  • Ceryl Zentveld

   “terugkomen op” is het wel, houden aan niet.
   maar ze doen hun best, blijkt

   • KatchPhraze

    Ik snap je punt wel maar hoe het ingepakt word in dit item is nogal overdreven imo.

 • Jassefras

  Tijdens verschillende events waren er al team deathmatch-playlists, en mensen vonden dat kennelijk leuk dus wordt het een permanente gamemode. Ik zie het probleem niet.

  Zelf vind ik er geen reet aan. Overwatch is veel te traag voor deathmatch. Maar leuk voor de plebs die toch niet op de objectives letten en alleen op eliminations uit zijn!

 • FerdiLaMingo

  Ik hou echt van Overwatch, maar juist daarom is deze game zo frustrerend als je in een team zit met mensen die er minder om geven. Trollen, in-game leaven en toxic gedrag zorgen er steeds meer voor dat met name competitive matches zowat niet leuk meer zijn om te spelen. Ikzelf ben als casual gamer Overwatch hierdoor wel even zat geworden, maar ook professionals, YouTubers en streamers hebben hun ongenoegen tijdens dit competitive seizoen geuit, of zijn er gewoon mee gekapt.

  De introductie van deathmatch juich ik zeer toe. Misschien leent Overwatch zich minder voor een dergelijke gamemode, omdat niet alle heroes er even geschikt voor zijn, maar wat maakt dat ook uit. De nieuwe deathmatch map ziet er in ieder geval geweldig uit en is zo ontworpen dat hij geschikt is voor een hoop verschillende characters.

  Toch denk ik dat Blizzard zelf misschien niet heel erg stond te springen om Overwatch deathmatch in het leven te roepen. De gamemode past namelijk voor mijn gevoel niet echt binnen de visie die de ontwikkelaar voor ogen had. Maar waarschijnlijk had Blizzard er in het begin ook meer hoop op dat mensen meer gedreven waren om de game (in teamverband) te laten werken zoals hij hoort. Nu dit aspect bij een groot deel van de community zeer tegenviel, lag deathmatch (een gamemode waar je zelf verantwoordelijk bent voor hoe goed je het doet, en trolls genadeloos worden afgestraft) denk ik meer voor de hand dan een jaar geleden.

  Daarbij is het ook opvallend Blizzard middenin een seasonal event (Summer Games 2017) met een nieuwe gamemode en daarvoor bestemde map komt (weliswaar in PTR, maar goed). Dit wekt bij mij de indruk dat de impact van dit teruggekeerde event is gedaald ten opzichte van haar andere evenementen.

  Ik ben in ieder geval blij met de nieuwe toevoeging, ik heb het al kapotgespeeld.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord