Menu Premium
Loading...

Dead Island 2 Preview: Hoe is deze game uit development hell gekomen?

14/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Om nu te zeggen dat het ontwikkelingstraject van Dead Island 2 van een leien dakje ging, mwoh. Het vervolg op de eerste Dead Island wisselde meerdere keren van studio en werd ook een aantal keer uitgesteld. Soms dachten we bij Gamekings zelfs dat het er nooit meer van zou komen. Dat het spel in de zogenaamde development hell was ten onder gegaan. Maar niets is minder waar. JJ mocht de afgelopen week een aantal levels spelen van de zombie slasher. Zodat we eindelijk een echt teken van leven van dit spel konden ervaren. Met als hoofdvraag: Kan een game die zo lang in ontwikkeling is, nog wel een goed eindresultaat opleveren? Het antwoord op deze vraag krijg je in de Dead Island 2 preview.

Dead Island 2 preview: Is het spel nog up to date?

Dead Island 2 is action/RPG/zombie slasher die ontwikkeld wordt door Dambuster Studios. Zij hebben de eer om het project, wat meerdere keren hopeloos vastliep, tot een goed einde te brengen. Het spel is het vervolg op Dead Island uit 2011 en het derde grote deel in de Dead Island-serie. Je hebt namelijk ook nog het wat minder bekende Dead Island Riptide dat in 2013 uitkwam. Deel 2 werd aangekondigd in 2014 en zou al lang in de winkels hebben gelegen, ware het niet dat er verscheidene problemen opdoken tijdens de ontwikkeling. Met als gevolg dat gamers pas, na veel uitstel, op 21 april 2023 met het spel aan de slag kunnen.

Zombies slachten is onze hobby

We zeiden het al eerder. Een game die zich zo lang in development hell bevindt, draait doorgaans uit op een teleurstelling. En dat zou balen zijn, want bij Gamekings houden we zwaar van zombies afslachten. JJ keek de afgelopen week samen met Jelle of we nog vertrouwen in het spel mogen hebben. Hoe beviel de open wereld? Kan het spel grafisch mee met de top van het moment? En hoe zit het met het gehalte aan gore in het spel? Ligt dat lekker hoog? Op als deze vragen krijg je een antwoord in de Dead Island 2 preview.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch