Menu Premium
Loading...

Dead Island 2 Preview: “Verlost van development hell” (Gamescom ‘22)

27/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dead Island 2 was de grote uitsmijter van Gamescom Opening Night Live, des te meer reden om zelf hands-on te gaan op de beurs in Keulen. Daan en Jelle wisten nog net een afspraak in te plannen om jullie alles over deze game te vertellen in de Dead Island 2 preview.

Wat voor een game is het?

De game is een action-RPG en speelt zich af in een open wereld geïnspireerd op zowel Los Angeles als San Francisco en wordt HELL-A genoemd. Het speelt zich een paar maanden af na het originele deel en de United States Armed Forces hebben Californië in volledige lockdown gezet vanwege een nieuwe en sterkere zombie outbreak. Het is aan de speler om deze plek te overleven en daarmee alle beschikbare skills in te zetten om bijvoorbeeld wapens te craften en items te maken.

Dead Island 2 kent een ware een development hell

De game kent een ware development hell. Misschien kan je je het nog wel herinneren dat ie oorspronkelijk in 2014 werd aangekondigd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Techland aan de haal zou gaan met de ontwikkeling, echter prefereerde de developer om zich te focussen op Dying Light in samenwerking met Warner Bros Interactive. Deep Silver ging dan ook op zoek naar een nieuwe developer en kwam daarbij uit op Yager Development. De Gamescom 2014 gameplay wist echter niet te imponeren en al snel werd Yager vervangen door het Britse Sumo Digital. Ook dit bleek geen gelukkig huwelijk want ondanks toezeggingen dat de game nog steeds in development was in 2017 en 2018, kondigden THQ Nordic aan dat de ontwikkeling voortaan in de handen van Dambuster Studios zou gaan vallen, een interne studio van Deep Silver.

De game heeft inmiddels een releasedatum gekregen en zal dan ook gaan verschijnen op 3 februari 2023 en beschikbaar zijn op de PlayStation 4, PlayStation 5, Google Stadia, Xbox One, Xbox Series X | S en Windows PC.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch