Menu Premium
Loading...

Dead Cells Review: ”Frustrerend maar oh, zo verslavend”

16/08/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vroeger een game, tegenwoordig een bijvoeglijk naamwoord. Dark Souls is een gigantische favoriet in het westen. Dan lijkt het natuurlijk niet meer dan logisch dat er andere games die volgen ook ‘Souls-achtige’ elementen bevatten. Dead Cells wordt ook wel de tweedimensionale versie van Dark Souls genoemd. Voor Koos was het weer een zoveelste Indie game, maar na het te hebben gespeeld is hij laaiend enthousiast. Kevin trok zijn schoonste overhemd aan om er fancy voor deze game uit te zien. Nu staan beide heren te popelen om jullie mee te nemen in de game.

Dead Cells tilt 2D Metroidvania naar een hoger niveau

De makers Motion Twin hebben goed werk afgeleverd in de vorm van een Metroidvania-achtige game. In de game start je in een gevangeniscel op een eiland. Hier verken je meerdere dungeons en verzamel je armor, abilities, wapens, geld en power-ups. Net als in Dark Souls kan je niet permanent dood gaan. Zodra je dood gaat, word je wakker in de gevangeniscel waar je begon. Maar daarbij zorg je ervoor dat de dungeon lay-out verandert en alle vijanden en voorwerpen ergens anders komen te liggen. Dat zorgt ervoor dat elke run die je doet telkens anders zal zijn. En dus lijkt deze Metroidvania-Souls-achtige game ook nog eens elementen te hebben van The Binding of Isaac.

Iets tofs wat toegevoegd is aan de game is support met Twitch. Kijkers van streamers die de game streamen kunnen verschillende aspecten in hun run be├»nvloeden. Zo kunnen kijkers door woorden als “bam” of “pif” kisten openen voor de speler, of zelfs bepalen welke perks de speler moet nemen. Koos vindt dit echt een ‘gamers game’ omdat je niet aan je handje wordt vastgehouden. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet door het te spelen en niet zo snel te stoppen.

Dead Cells is nu verkrijgbaar op de PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch