Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De allerwreedste retro games aller tijden

07/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het kan feitelijk niet ontbreken in deze Retro Week. Een item waarin we de beste, meest toffe en extreem uitdagende retro games aller tijden bepalen. We snappen het, dat is een bijna ondoenlijke taak. Maar we willen toch een aanzet doen. Omdat we genoeg vette games kunnen noemen die de community dan misschien wil gaan spelen en omgekeerd, omdat de community het door ons aangebrachte aanbod op zeker zal aanvullen in de comments. Want wat zijn er veel parels uitgekomen in the old days. Kijken met welke titels keurmeesters Boris, Huey en Koos op de proppen komen.

Welke retro games uit de jeugd komen naar boven borrelen?

De drie heren speelden al games toen ze net de luiers uit waren. En als iets zo lang geleden is, dan zullen herinneringen vervangen. Of ze worden juist uitvergroot. Nu is gamen deels werk, maar onze jeugd was het echt een hobby. Een uitlaatklep en een uitvlucht uit schooljaren die niet voor iedereen even leuk waren. Logisch dat herinneringen aan de toenmalige game-sessies nog epischer aanvoelen. Maar games waren ook, eh, meer games. Er werd de gamer maar één doel meegegeven en dat was ‘probeer dit level maar eens uit te spelen’. Dood gaan deed pijn. Kom daar nu maar eens om in een tijd waarin alles zo laagdrempelig mogelijk moet zijn. Want grotere afzetmarkt. Niet in de good old days. Games werden puur gemaakt door gamers zelf om te vermaken. Niet perse om geld te verdienen.

Bevat de lijst een deel uit de Castlevania- en Legend of Zelda-reeks?

Wat zijn de parels uit deze vervlogen tijden? Zit er bij die lijst een deel uit de Castlevania-reeks bij, een Legend of Zelda, Super Mario op de N64 en Super Monkey Island? Half-Life, GTA 2, Golden Eye 007 en Sonic the Hedgehog? Het antwoord op de vraag ga je horen in deze video over de beste retro games volgens Gamekings.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch