Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De top 10 duurste aankopen in de gamesindustrie aller tijden

04/02/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zitten in de industrie midden in een dikke shopping spree. De miljarden vliegen in het rond en studio’s gaan van hot naar her. Met name Microsoft heeft de afgelopen tijd aardig wat grote vissen naar binnen geharkt. Van Bethesda, Mojang tot aan Activision/Blizzard. Allemaal om straks zoveel mogelijk nieuwe games voor de Xbox Game Pass beschikbaar te maken. En wie zegt dat ze nu klaar zijn? Ook Sony doet mee aan de strijd. Zij schrokten eerder deze week Bungie naar binnen. En volgens PlayStation-baas Jim Ryan was dit niet de laatste aankoop. Het leek JJ daarom leuk een werkstukje te maken over de grootste aankopen ooit in de gamesindustrie. En wat kosten de publishers die nu nog onafhankelijk zijn? Je gaat het allemaal zien in dit research item over de top-10 duurste aankopen aller tijden binnen de gamesindustrie.

Welke publisher of studio heeft het meest gekost

Het bedrag van de aankoop van Activision/Blizzard was voor de gewone man of vrouw ongekend hoog. Bijna 69 miljard dollar. Was dat meteen de duurste aankoop ooit? Of gaat er nog een bedrijf overheen? Zijn er ook aankopen niet door gegaan? En als je de bedragen van de aankopen vergelijkt, krijg je dan een raar beeld? Dat publisher X twee keer meer waard is dan publisher Y, terwijl je het gevoel hebt dat de games van publisher X toch echt beter zijn. Nintendo is bijvoorbeeld, als je naar de market cap kijkt, ‘goedkoper’ dan Activision/Blizzard.

Aankopen gaan verder dan alleen Triple A studio’s

Zijn het enkel Triple A studio’s die worden opgekocht? Of zie je ook grotere indie studio’s opgekocht worden? En welke games horen bij de deals daar allemaal bij? Zijn die het aankoopbedrag waard? Ken je iedereen die in de top-10 zit? Of zaten er ook onbekende ontwikkelaars bij? Je gaat het allemaal zien en horen in een werkstukje over de top-10 duurste aankopen van publishers/studio’s.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch