Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De top 10 beste horror games aller tijden

08/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijd voor een top tien! Het is de slotdag van de horror-vierdaagse en die staat volledig in het teken van de beste horror games en films. Beginnend dus met de games, waarvan Koos, Skate en Jelle een top tien (soort van) hebben gemaakt. Benieuwd? Check het item!

Consensus is er zeker niet 

Wat een verrassing. We zagen het al eerder bij andere top tien’s, en bij deze ‘top tien’ is het niet anders. Het is natuurlijk ook extreem lastig om tot een gezamenlijke top tien te komen, blijkt ook nu weer. Er zijn wat games die niet in de top tien staan die volgens Koos, Skate of Jelle wel een plekje hadden verdient. Uiteindelijk kwamen de heren in principe tot een top zes, omdat er van een game-serie maar liefs vier games in de top tien terecht zijn gekomen.

Resident Evil domineert de top tien

Het is natuurlijk niet heel verrassend dat Resident Evil, de beste horror game-serie die er bestaat, in de top tien langskomt. Dat er vier van de games (welke dat zijn zie je in het item) in de top tien belanden was echter wel opvallend te noemen. Verder staan bekende games als Bloodborn, Dead Space, Doom en Alien Isolation in de top tien. Echter vinden we ook een paar games die misschien niet iedereen meteen in deze top tien zouden verwachten.

Wat is nou een horror game?

Dat blijkt toch wel behoorlijk lastig in te schatten. Hoe definieer je een horror game als er verschillende soorten bestaan? Het genre blijkt toch wel redelijk breed te zijn en er zijn games die buiten de top tien zijn gelaten omdat ze niet ‘horror genoeg’ zijn. Maar wat is volgens de heren een horror game en wat is de uiteindelijke volgorde van de top tien?

Welke game had je in de top tien verwacht? Welke game staat er volgens jouw niet terecht in? Wat is jouw top tien beste horror games aller tijden en hou zou jij het genre omschrijven? Laat het weten in de comments en deel je top tien!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch