Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De pijnlijke neergang van de Halo-franchise

10/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 15 november verschijnt die grote groene baas weer op je beeldscherm. Halo Infinite komt dan uit en dus kun je opnieuw aan de slag met de Master Chief. Een echte hype lijkt er echter nog niet te zijn. En dat had je ruim tien jaar geleden niet kunnen bedenken. Wij in ieder geval niet. Halo was tussen 2001 en 2010 een ware blockbuster. Iedereen had het er over. Launches waren immense happenings, in veel films en TV-series uit die tijd werd Halo gespeeld en de games gingen met miljoenen tegelijk over de toonbank. Kom daar vandaag nog maar eens om. We weten dat Halo Infinite er aan komt, maar een hype? Niet echt. Hoe komt dat. JJ maakte een werkstukje en ging op zoek naar het antwoord.

Halo was ooit absoluut voorpagina nieuws

Halo is een bedacht en ontwikkeld door Bungie en uitgegeven door Microsoft. De eerste drie delen worden gerekend tot de beste first-person shooters ooit uitgegeven. De serie is gebaseerd op het verhaal van de Master Chief en een AI genaamd Cortana. De Master Chief helpt de mensheid bij het knokken tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De naam “Halo” refereert aan de Halo-ringen die ontwikkeld zijn om de Flood uit te roeien.

Gaat de neergang gestopt worden met Halo Infinite

Wereldwijd zijn er meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht. Het grootste deel van deze cijfers is echter afkomstig van de eerste drie delen. Nadat Bungie had aangegeven niet verder te willen met de Master Chief en 343 Industries de klus overnam, is de neergang ingezet. En tot op de dag vandaag is die niet gestopt. Wat is er gebeurd? Wat veroorzaakte de neergang? Kan die daling gestopt worden met Halo Infinite. JJ zocht het uit en houdt zijn traditionele spreekbeurt op Gamekings.tv. Met een zeer toepasselijk einde…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch