Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De neergang van de illustere Pro Evolution Soccer franchise

29/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals je weet zijn sommige van ons best wel een beetje boel erg fan van voetbal. Vooral JJ is iemand waarvan, als je ons al voor een lange tijd volgt, weet je dat hij dagelijks wel een of meerdere potjes FIFA speelt. Dat was niet altijd zo. Ooit was PES zijn footie to go to. Exact de reden waarom hij FIFA speelt met de PES button layout. Maar ergens is dat veranderd. Net zoals de rest van de wereld de illustere franchise de laatste jaren steeds meer in de steek liet. Met als absolute genadeklap het eFootball gedrocht wat eerder dit jaar uitkwam. Wat is er onderweg mis gegaan? Waarom is  het ooit zo geliefde PES het lachertje van de klas geworden? Is er een moment te vinden waarop die neergang werd ingezet? Zo ja wanneer was dat en wat was de aanleiding voor het verval? JJ zoekt het in zijn werkstukje voor je uit.

Terugkijken naar het verleden

Waar begon de strijd tussen PES en FIFA? We duiken daarvoor terug in de tijd. We gaan de verschillende titels langs. Ook van games die nu niet meer bestaan. Wie was leading? En vooral waarom? Wat deed PES bijvoorbeeld ooit zo goed dat we mistte bij FIFA? Want waar de footie van Konami momenteel echt qua verkoop mijlen achterop ligt bij FIFA, was dit niet altijd het geval. En wat de kwaliteit van de gameplay betreft al helemaal niet. Maar ooit is dat die abrupt veranderd. Deel 2019 zette nog maar 550.000 exemplaren af.

Kan PES ooit zijn status nog terug krijgen

Heeft PES nog een toekomst? Of is het echt klaar met de serie. Is dat alleen de schuld van het mislukte  eFootball? Of zijn er ook andere redenen? Je ziet en hoort het allemaal in het research item aka het werkstukje over de neergang van PES-franchise.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch