Menu Premium
Loading...

De Olympische Spelen van e-sports komen naar de Benelux!

21/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eens in de zoveel tijd hebben we de kans om iets ontzettend tofs aan te kondigen. Nu is zo’n moment daar! In samenwerking met Alisports en SEG International gaat Blammo namelijk de Benelux kwalificaties voor de World Electronics Sport Games (WESG) organiseren! De WESG vond vorig jaar voor het eerst plaats. Het betreft een internationaal e-sports toernooi dat wereldwijd georganiseerd word door Alisports. Dit is een bedrijf dat haar wortels heeft liggen in het verre China. Het moederbedrijf van de desbetreffende partij is vooral bekend van de website Alibaba.com. De groei van e-sports is niet langer te ontkennen en vooral in internationaal opzicht nog altijd exponentieel. Echter, in Nederland moet de gekte eigenlijk nog écht van de grond komen. Een groot toernooi als de WESG, dat een beetje is opgezet als de Olympische Spelen van e-sports, kan daar een grote stap voorwaarts in zijn.

Een grote stap voorwaarts

Overigens is Alisports niet de enige partner bij de organisatie van de WESG. Immers, ook SEG (Sports Entertainment Group) zal nauw betrokken zijn bij het evenement. de Sports Entertainment Group is een bureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van sporters. SEG begeleidt op dit moment vooral voetballers en wielrenners maar wil zich dus nu ook op e-sporters gaan richten. Bij Blammo zien wij het goed begeleiden van de e-sporters als belangrijke taak op weg naar een professionele en volwassen Nederlandse e-sportsscene. Met SEG als partner denken we in dat opzicht een goede stap in de juiste richting te zetten.

De WESG zal draaien rondom een viertal games, te weten Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, Dota 2 en Starcraft 2. Voordat het Europese gedeelte van de WESG losbarst, zal je je als Nederlander eerst in eigen land moeten kwalificeren. Dit geschiedt bij elke game op een iets andere manier:

Counter-Strike: Global Offensive: De online kwalificaties van Counter-Strike: Global Offensive zullen allen in september plaatsvinden. Er zullen in totaal acht toernooien worden georganiseerd, waarbij enkel de winnaars zich kwalificeren voor de Benelux finales op Firstlook Festival 2017. Overigens is deelnemen volledig gratis en is het mogelijk om meerdere keren mee te doen, mits je er eerder al met de winst vandoor bent gegaan. Inschrijven kan hier.

Dota 2: Bij Dota 2 kunnen vier teams zich kwalificeren voor de offline finales. Ook hier zal de kwalificatie verlopen middels vier verschillende toernooien, waarvan enkel de winnaars een ticket naar de volgende ronde bemachtigen. De kwalificatietoernooien zullen in de vier weekenden van september plaatsvinden. Inschrijven kan hier.

Starcraft 2: Bij deze game kunnen acht man zich kwalificeren voor de volgende ronde. Hierbij is wel goed om te vermelden dat er vanuit de organisatie twee gerenommeerde Starcraft-spelers worden uitgenodigd. Twee tickets zijn zodoende al vergeven. Er zullen verder vier tickets te verdienen zijn via de Dutch Starcraft League en twee tickets via Esportswall. De kwalificatie via de Dutch Startcraft League zal via een puntensysteem verlopen. Bij Esportswall zullen, naar goed gebruik, op basis van toernooiwinst kwalificatietickets worden vergeven.

Hearthstone: Op Firstlook Festival zullen maar liefst 32 man de kans hebben zich te kwalificeren. Dit zal echter niet de enige gelegenheid tot kwalificatie zijn op weg naar nationale glorie. In samenwerking met onze vrienden van de Fireside Gathering zullen er offline toernooien worden georganiseerd in Alpen aan de Rhijn, Tilburg en Zwolle. Ook hier kan er worden gestreden voor kwalificatie. Hier houdt het nog niet mee op, want ook via Esportswall krijg je de kans om je te ticket naar de Benelux finales af te dwingen. Genoeg mogelijkheden dus!

Meer weten over de WESG, de games en de mogelijkheden tot kwalificatie? Bekijk dan snel ‘De Olympische Spelen van e-sports komen naar de Benelux!’

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch