Menu Premium
Loading...

De impact van het werk van HR Giger & HP Lovecraft op videogames

14/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit item wordt mede mogelijk gemaakt door Koch Media. Alle meningen in deze video zijn onze eigen. Koch Media heeft inhoudelijk geen inspraak op de content en zien de video net als jullie hier voor het eerst op de site.

Zoals jullie weten hebben we op de redactie een flink aantal keiharde sci-fi nerds. Volgende week komt de SoulsLike game Dolmen uit en dit spel is flink geïnspireerd op het werk van twee illustere kunstenaars. Twee mannen die met hun werk talloze films en videogames hebben beïnvloed. En wiens werk je vrijwel zeker kent ook al wist je misschien niet dat zij er achter zaten. We hebben het over HR Giger & HP Lovecraft. Giger was bijvoorbeeld verantwoordelijk14 voor het fameuze uiterlijk van de Alien films. Wat vinden we  van hun stijl? En waar zien we het eigenlijk allemaal in terug? We gaan het er over hebben in dit item over de impact van het werk van HR Giger & HP Lovecraft.

De wereld van HR Giger & HP Lovecraft

Naast keiharde nerds zijn we ook liefhebbers van kunst en literatuur. HR Giger is een kunstenaar wiens werk uit duizenden herkenbaar is. Als je maar iets ziet van zijn creaties, dan herken je het direct. Je ziet ze veel terugkomen in verschillende games, series en natuurlijk in Alien. Want daar hij de ontwerper van. Wat maakt zijn stijl zo uniek? Waarom roept het zoveel Nerdgasm bij ons op?

Wat maakt de stijl zo bijzonder?

Dolmen is geïnspireerd op de werken van kunstenaar H.R. Giger en schrijver H.P. Lovecraft. Lovecraft is een schrijver die het genre van de kosmische horror bedacht. In dit donkere genre is het de vraag: Bestaat er iets groters dan de mensheid? Zijn we de enige in het universum? Zijn er misschien wel aliens die ons sturen? En waarom werkt dit thema zou goed in films en videogames? Dit is een video met een ode aan de bijzondere creaties van HR Giger & HP Lovecraft. 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch