Menu Premium
Loading...

De Nazi’s: Everybody’s Favorite Enemy

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Richard 'Skate' Simon
21/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Wolfenstein The New Colussus komt volgende week vrijdag (alsmede Assassins Creed Origins en Super Mario Odyssey, madhouse!!!) uit. En dan mogen we, als we de pr van Bethesda mogen geloven 3000 Nazi’s omleggen. En daar zeggen wij, en eigenlijk vrijwel niemand, geen ‘nee’ tegen. Nazi’s killen is gemeengoed geworden. Daar worden geen woorden aan vuil gemaakt. De Nationaal Socialisten zijn ieders favoriete vijand.

Populair knalvee

Wat maakt de leden van beruchte NSDAP tot zulk populair kanonnenvoer? IS is ook zo fout als de neten en toch denkt geen enkele publisher er momenteel aan een shooter te maken waarin je deze geloofs-maniakken bij bosjes omlegd. Noord-Koreanen, Chinezen, Somaliërs hebben we in het verleden virtueel allemaal voor de loop gehad, maar dat ligt momenteel een stuk lastiger.

Skate en JJ gaan er even goed voor zitten en herinneren zich de games met Nazi’s die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld. Wat maakt hen tot zulk populair schietvee? En als ze zo populair zijn om kapot te schieten, waarom zijn er dan minder Nazi-knalgames dan bijvoorbeeld games waar de vijand uit het Midden-Oosten komt? Heeft het met de tijd te maken en kunnen we dus over vijftig jaar games verwachten waarin IS of misschien zelfs Amerika de bad guy is? Nazi’s als knalvee: een mogelijk gevoelig onderwerp getuige de protesten van enkele rechtse groeperingen, die niet blij waren met de hashtag NoMoreNazi’s van Bethesda voor Wolvenstein II: The New Colossus. Maar bij Gamekings lopen we nergens voor weg. Check nu ‘De Nazi’s: Everybody’s Favorite Enemy’

Loading...
 • ViesVuilEnVet

  Toch mooi, nu kan ook onze generatie van de 2de wereldoorlog genieten. Wat heeft Hitler toch mooie dingen teweeg gebracht op games gebied… klinkt best banaal als ik het zo zeg. Zelf ben ik een groot Wolfenstein fan, en alles wat naar Nazi ruikt voor de schedel te knallen, maar ik zou het ook cool vinden om een verhaal te willen beleven vanuit een nazi zijn perspectief, want daar valt veel te halen… Het waren ook gewoon mensen.

  • Joost

   Hardstikke mooi, want onze voorouders hebben ook zo enorm genoten van die periode……

   • ViesVuilEnVet

    Ik trek het (expres) iets wat uit de context. Tuurlijk was het een smerige kliederboel wat de Nazi’s hebben uitgevreten, ik wil er alleen maar mee zeggen dat wij er nu van genieten en bedrijven er geld op verdienen. ”klinkt best banaal als ik het zo zeg”

    • tis en blijft leedvermaak-

    • Joost

     Het was misschien wat pedant van mij, maar je had het niet ongelukkiger kunnen formuleren.

  • sa_nl

   Ik hoop dat je bedoelt dat jouw generatie in game kan leren, wat voor een verschikkelijke tijd de WWII was.

   • bryan

    Nee, hij bedoelt dat de nazi’s voor vetten gamesettings hebben gezorgd.

    • sa_nl

     Dat je een vette game speelt, en iets leert kan toch goed samen gaan of niet?

 • Kapiteinkoek

  Het probleem is echter dat men elke Duitse soldaat uit WWII een nazi noemt, wat het meerendeel niet eens was. Het is eerder Duitse soldaten afknallen dan nazi’s.

 • Joost

  Natuurlijk is de (Neo)Nazi ideologie te verrückt voor woorden en waren de mensen die aan de touwtjes trokken in de oorlog ver heen, maar ik kan nog wel een kleine nuancering plaatsen ter verdediging van de doorsnee Duistse soldaat: dienstplicht. Dus tenzij je te maken hebt met officiers of SS’ers, schiet je nog steeds de gewone Hans met de helm.

  • sa_nl

   klopt, en misschien kwam het door slechte info toen, maar de man met de pet hielp wel Hitler aan de macht. Dat hij werk verschafte met materlialen voor een groot leger, toen had er ergens toch een belletje moeten gaan rinkelen. Hoewel, de americanen kozen trump ;>)

   Feit blijft ook, dat Duitsland niet 1,maar 2 keer een wereld oorlog heeft ontketend, dat geeft natuurlijk wel te denken.

   • Joost

    Propaganda en populisme is a bitch – ik vind niet dat je daarvoor een hele bevolkingsgroep kan demoniseren. Ik neem het ook niet persé de Trump kiezers kwalijk dat er een narcistische debiel in het Witte Huis rond waggelt, dat is nasleep van onvrede door de economische crisis en het vertrek van simpele arbeid door globalisering (en in menig geval gebrek aan kennis die ervoor zorgt dat ze alles wat Trump uit blaat slikken als zoete koek).

    • sa_nl

     Dat is zo, vind het altijd zo jammer dat mensen zich vaak totaal niet informeren over wat er politiek gezien allemaal speelt, en dan maar achter de eerste de beste rand debiel aanlopen die iets roept wat ze aanstaat. Zo zijn Hitler en Trump aan de macht gekomen, en dan hebben de duitsers toen nog het excuus dat er weinig informatie was, en de informatie die er was, was gekleurd door snorretje zelf.

    • bart

     Nee het is de denigrerende praat van veelal linkse types die ervoor hebben gezorgd dat hij tot president is gekozen. “(en in menig geval gebrek aan kennis die ervoor zorgt dat ze alles wat Trump uit blaat slikken als zoete koek).” Uitspraken zoals deze zullen er voor zorgen dat hij de volle 8 jaar vol gaat maken.

     • Joost

      Je kan het denigrerend noemen, maar voor mij is het een observatie; ik heb de Trump stemmer nog niet gevonden die nu nog steeds vertrouwen heeft in zijn leiderschap en een coherente redenatie kan geven van waarom dat zo is.

      Het gebrek voor oprechte aandacht aan die grote groep mensen die buiten de boot zijn gevallen de afgelopen 20/30/40 jaar en de ”basket of deplorables” opmerking hebben inderdaad niet echt meegeholpen.

   • Duchess

    Ik zou de geschiedenisboeken nog maar even open slaan als ik jou was.

    • sa_nl

     Ik weet dat hitler op een gegeven moment de macht gegrepen heeft, en iedereen die tegen hem was heeft vermoord, maar hij is een keer gekozen, en velen liepen met hem weg, ondanks zijn nationalistische praat.

     • Duchess

      Je kletst zoveel onzin. Hoe kun je nou in hemelsnaam zeggen dat Duitsland twee wereldoorlogen heeft ontketend en dat dat “te denken geeft”? Slaat nergens op.

      Duitsland was allesbehalve de hoofdschuldige aan het uitbreken van de eerste wereldoorlog. En ook bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog ligt niet alle schuld bij Duitsland. Japan was bijvoorbeeld al twee jaar in oorlog met China voor Duitsland Polen binnenviel, en de Sovjet-Unie speelde ook een zeer belangrijke rol in het ontketenen van WOII.

      Tevens was het Von Hindenburg die in 1932 de verkiezingen won voor het rijkspresidentschap, niet Hitler. De Nsdap had ook bij lange na geen meerderheid.
      Het waren Von Hindenburg en Von Papen die Hitler alsnog rijkskanselier maakten en hem aan het hoofd van een conservatieve regering plaatsten (met slechts twee nsdap ministers) omdat ze dachten hem zo te kunnen controleren.

      Dit is dus niet iets waar “de man met de pet” voor koos. Integendeel, de meerderheid stemde tegen hem en het was juist de elite die Hitler in het zadel hielp en de kans gaf al zijn tegenstanders uit te schakelen.

     • sa_nl

      Duitsland was misschien niet de hoofdschuldige in ww1, maar wel de grote kracht achter die alliancie, en dat Japan al 2 jaar met china aan het bakkeleien is geeft Duitsland niet het recht om Polen binnen te vallen of niet?

      Neemt niet weg dat waar 2 vechten er 2 schuld hebben, de grote geldbedragen die Engeland en Frankrijk van Duistand eisten als herstelbetaling voor ww1 hebben veel bijgedragen aan het begin van ww2.

   • VIChiefIV

    De Great War is ontketend door Oostenrijk-Hongarije, NIET Duitsland. Oostenrijk-Hongarije wist dat Princip als individu handelde, in naam van de organisatie ‘de Zwarte Hand’, toen hij de kroonprins overhoop schoot.

    Recentelijk zijn er nieuwe documenten opgedoken waaruit is gebleken dat de regering van Oostenrijk-Hongarije WIST dat Servie er niet als land achter zat. Toch verklaarden zij Servië de oorlog, simpelweg om een excuus te hebben voor gebiedsuitbreiding.

  • OuweLul

   Ja, maar als de gewone Hans op jou schiet en/of je familie/buren afvoert naar een vernietigingskamp dan wordt nuanceren erg moeilijk.
   Ben het wel met je eens hoor, maar het is anders als je er middenin zit, of het hebt meegemaakt.

   • Joost

    Ik zeg ook niet dat je je er niet moet tegen verzetten en natuurlijk zou ik ook mijn eigen leven of dat van mijn familie boven dat van Hans zetten in een levensbedreigende situatie, maar het feit blijft dat hij een gedwongen overheidsmaatregel uitvoert en als hij die weigert in een cel belandt of erger. En ik snap ook wel dat er klootzakken in het Duitse leger zaten die heilig geloofde in de Nazi ideologie.

    • OuweLul

     Oh, neem het niet persoonlijk hoor. Ik nuanceerde gewoon. 🙂

     Maar in games schieten die Hansen allemaal op me, dus dan schiet ik wel terug.
     (Zou eigenlijk best wel vernieuwend zijn als je ook op zo’n NPC af kon stappen om hem/haar over te halen om te deserteren)

     • Joost

      Ik neem het niet persoonlijk hoor, just a conversation 🙂

      In die games is het ook de bedoeling dat je terugschiet, dus dat snap ik (heb zelf genoeg virtuele Hansen omgelegd). En juist hetgeen wat je als laatste zegt zouden leuke toevoegingen kunnen zijn om die periode wat minder éénzijdig te belichten dan tot nu toe is gedaan in games.

 • sa_nl

  Mooi item heren, ook mooi dat de zwarte saaie achtergrond nu plaats heeft gemaakt voor beelden waarover jullie het hebben, vet.

  Ik denk wel dat vooral in Nederland, waar we op 4 mei nog steeds flink de waanzin van de oorlog ingepeperd krijgen, de nazi’s uber slecht worden gezien(terecht), en dat we daarom wereld weid weinig tegenstand ondervinden om ze af te knallen in game’s.

  Maar ik zou evengoed voor te porren zijn om terroristen, die dwazen in afrika met hun kindsoldaten legers, IS, die gasten achter drugskartles enz, af te knallen in games. Ik denk dat er in elke eeuw wel groeperingen wereldweid zijn die we graag zouden zien verdwijnen.

  Maar ik moet toch JJ gelijk geven, de nazi’s zijn daar wel een heel makkelijk slachtoffer in ;>)

 • Jurgen Kok

  Ik ben bang dat het niet zo snel gaat gebeuren, maar ik heb eigenlijk ook wel weer eens de behoefte de bad-guys te spelen i.p.v. de helden. Dat brengt weer een hele nieuwe invalshoek aan al veel gebruikte settings, al snap ik wel dat om verschillende redenen ik niet zo snel met een Nazi kan gaan spelen om Fransen/Amerikanen af te knallen.
  Persoonlijk vind ik dat wel een gemiste kans van Battlefield 1. Met een Duitse campaign erbij hadden ze een veel beter en correcter beeld kunnen geven van de oorlog, die ook nog eens voor veel extra content en dus vermaak had kunnen zorgen.

 • Ben Duits, de serie doet het prima hoor 🙂
  De gelijkenis van Nazi = Duitsers gaat gewoon niet op, je hebt ook Amerikaanse NeoNazis, Engelse NeoNazis, het gaat hier niet om het ras..
  Maar om je overtuiging en levensinstelling toch.
  Psychopaat is Psychopaat

  • mima kake

   Pcies. Maar helaas willen wij mensen overal een Label op gooien. 😉

  • sa_nl

   Je hebt helemaal gelijk, allen voor ons(de gene die bezet was) maakte het niets uit of het een echte ss’r was of gewoon hans soldaat, als je neergeschoten werd. In de oorlog was (hier althans) elke duitser een nazi, dat was niet terecht, maar dat was de oorlog ook niet he.

   Groter probleem is(en was) dat na de oorlog, men nog steeds beschuldigend met het vingertje wijst, terwijl de huidige generatie er totaal niets aan kan doen, of zefls van weet?

 • Nexxje

  Ik heb het eerder al gezegd, ik vind het een zwaktebod om de swastika eruit te halen.Moeten we bij een game over Romeinen de adelaar eruit halen ? Of bij een Game in het wilde westen de verentooien en totempalen van de “indianen ” eruit halen ? OF bij assassin’s creed : origins de afbeeldingen van horus en seth eruit halen?
  Sorry , maar ik vind het echt een zwaktebod

  • Joost

   Die vlieger gaat niet helemaal op; de Swastika van Nazi Duitsland kan je niet vergelijken met religieuze symbolen. In de SP is het gewoon present, omdat het historisch accuraat is en het op die manier niet door kinderen of mensen met iets duistere bedoelingen kan worden misbruikt.

   En dat dit gebeurt kan ik zelfs illustreren met een persoonlijke anekdote: toen ik een jaar of 8 was heb ik een Swastika getekend op de ”punker overal” van een vriendje tijdens Carnaval. Ik had geen idee wat het betekende, maar had het voorbij zien komen en vond het gewoon een mooi teken.

   • Nexxje

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Swastika_(symbool)
    Lees dit ( jaaaaa ik weet dat het wikipedia is , maar er staan ook goede dingen op wikipedia ).
    De swastika is OOK een religieus symbool ( hindoeïsme ) EN het is een heraldisch symbool.
    Je kan alle symbolen zo ongeveer wel “duister gebruiken”zoals jij zegt en dat is dan ook precies wat de NSDAP heeft gedaan.
    Maar een symbool weglaten omdat je het duister vindt is gewoon geschiedsvervalsing.
    Dus mijn vlieger gaat niet alleen op , maar vangt ook nog een bliksem en EUREKA…….

    • Joost

     Like Ben Franklin with a key and a kite, you see it right?

     De Hindoeïstische swastika was volgens mij iets anders dan die door de Nazi’s werd gebruikt, maar het teken heeft zulke negatieve connotaties opgedaan dat ik er geen problemen mee heb dat het niet in de multiplayer gebruikt kan worden… Hitler heeft dat symbool, net als de naam Adolf voorlopig goed verneukt. En als er ooit iemand miljoenen mensen systematisch uitmoord met een hartje als vaandel, zullen DJ’s en hun publiek toch echt iets anders moeten gaan doen met hun handen.

 • FGras

  De IS (of mensen met dezelfde gedachtengoed) zouden een aanslag kunnen plegen op een game studio als reactie. Ik kan mij voorstellen dat hier niet voor word gekozen.

 • mima kake

  Mijn vader is toen der tijd door de duitsers in een kamp gegooid (de laatste 3 maanden van WWII). Gelukkig heeft hij het overleeft anders vertelde ik dit nu niet.
  Dus Nazi’s knallen vind ik dus leuk, het zal in de genen zitten. 🙂

 • Cyanide45

  In Postal 2 ging je in een Deli en als je je wapen trok, kwamen terroristen met tulbanden schreeuwend op je af “lalalalalaa!”. Fuckin hilarisch. 2 jaar na 9/11 kwam het uit en er was kritiek over een mediocre game.

 • FGras

  Ik heb net nog een missie gespeeld in Far Cry 3 met een personage genaamd Sam Becker. Dit was een goede Duitser. Alhoewel personages in de game dachten dat ie slecht was aangezien hij met een Duits accent spreekt.

 • Kane888

  Hopelijk komt er ooit nog eens een game waarin ik op gender-neutrale leftwing feministische vegetarische karakters kan knallen, want dat is pas echt pure-evil.

  • Ballsucnoodle

   Vergelijk je nou vegetariërs met nazis?

   • Kane888

    Ja.

    • Ballsucnoodle

     Wil je misschien over je jeugd praten, want zo te horen heb je heel wat opgekropte frustratie in je zitten. Gooi het eruit Kane!

    • Steven

     XD

  • Joost

   Ja man, jezelf uitspreken voor minderheden en gelijke rechten…the horror! Dat feministen nog veel werk voor de boeg hebben blijkt wel uit de populariteit van #MeToo van de afgelopen week.

   • piet

    Aah (((Joost))) ik zie dat jij je zo’n zorgen maakt om ‘seksisme’, dan neem ik aan dat jij helemaal up to date bent over dat Weinstein debacle van afgelopen week. Amerikaanse propaganda poster uit de jaren 30, circa tachtig jaar geleden dus, let vooral even op ‘where gentile girls are raped by Jewish producers’: https://uploads.disquscdn.com/images/1a521dc2eff11e928937f50e58a6382f9a59442b2398536cd829ac7749a2b850.jpg

    Hadden die gekke anti-semieten zomaar gelijk..
    https://m.youtube.com/watch?v=lN17c2v2Vgk

    • Joost

     Heb je nu nog steeds geen ban? En nee ik ben niet up-to-date over de Weinstein-affaire ik was op vakantie, maar heb tussen neus-en-lippen er wel wat van meegekregen. En ik ben al een tijdje feminist en ik durf er een weddenschap op te leggen dat die periode langer is dan dat jij op deze Aarde rondwandelt.

     https://www.youtube.com/watch?v=wUO-TWz9fhg

     En ik weet niet of je het door hebt, maar het gebruik van propaganda en citeren van Mein Kampf om je bekrompen wereldbeeld legitimiteit te geven getuigd niet echt van enig realiteitsbesef.

     Blijf jij je maar lekker Neo uit de Matrix voelen in je kruistocht om de ”sheeple” wakker te schudden… ik hou het wel bij liefde, positiviteit en optimisme. Veel succes met de rest van je leven (zul je nodig hebben) en hopelijk zie je nog ooit het licht.

  • piet

   Wil je weten waar dat allemaal vandaan komt?

   https://uploads.disquscdn.com/images/124d01b557408ad340dd2ffebb276c86d83e06525f451531478be93ce065ec4e.jpg

   Betty Friedan:
   Levensloop[bewerken]

   Friedan was in haar puberteit een actief marxiste en radicalistisch Joods activiste.

   In 1963 schreef zij dat boek, een baanbrekend feministisch werk, The Feminine Mystique.[1] Deze bestseller wordt algemeen beschouwd als het begin van de Tweede feministische golf.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Betty_Friedan

   https://www.youtube.com/watch?v=-RyWasMhHVo

   vanaf minuut 2:
   https://www.youtube.com/watch?v=4fo5jLdJlgI

   • Joost

    Dude jij weet ook niet van ophouden he? Als je iets quote, schilder dan ook het plaatje af: “Toen [Betty Friedan] in 1952 zwanger was van haar tweede kind werd ze wegens haar zwangerschap ontslagen. Deze ervaring gaf haar leven koers.” Dus wat is aannemelijker: dat ze feministisch werd door dit voorval, of puur om het arbitraire feit dat ze Joods was?

    Daarnaast heeft Joe Biden over de uitspraken die je quote voldoende kritiek ontvangen, ook uit de Joodse hoek. Dat ze disproportioneel zijn vertegenwoordigd in de media, politiek en wetenschap heeft meer te maken met de opvoeding en werkethiek dan het Joodse geloof of de belachelijke notie van een wereldwijde samenzwering. En die 85% is overigens gewoon een getal wat hij uit zijn duim zuigt – hij heeft dit gezegd tijdens de ”Jewish American Heritage Month”, waardoor het niet zo gek is dat hij wat veren in de kont steekt, maar hij ging inderdaad wat te ver.

    En omdat je zo van filmpjes houdt, eentje speciaal voor jou uit de oude doos:
    http://www.youtube.com/watch?v=bH1e8uZzTaY&t=0m6s

    • piet

     Hitler :
     ‘’Only a priveleged-class fool could dream that marxism has been banished. In his shallow thinking he does not realize that this is an act of instinct. It is the Jewish nation striving for world domination, a phenomenon that is as natural as the Anglo-Saxon’s urge to dominate the world. Just as the Anglo-Saxon pursues this course in his own way and fights his battles with his own weapons, so too the Jew fights with the weapons he knows best. His way is sneaking into Nations and undermining their inner structure. He fights with his weapons of lies and slander, poison and decay, intensifying the battle until he has achieved the bloody extermination of his hated opponent. Russian Bolshevism represents the Jew’s twentieth century attempt to gain world domination just as they tried by different, though closely related means throughout history. His desire is too deeply rooted in his nature for him too change.’’

   • Joost

    Toch maar je Mein Kampf quote teruggetrokken? Ik kan hem wel voor je herhalen hoor:

    “The Jew wriggles his way in among the body of the nations and bores them hollow from inside. The weapons with which he works are lies and calumny, poisonous infection and disintegration, until he has ruined his hated adversary.”

    Best ironisch als je bekijkt wat Hitler allemaal heeft uitgevreten om aan de macht te komen en de letterlijke disintegration van his hated adversary. Maar natuurlijk is de Holocaust volgens jou een verzonnen fabeltje.

    • piet

     Ik heb helemaal niks teruggetrokken lieverd, de comments is klaarblijkelijk door een moderator van gamekings verwijderd, een Samuel Roth quotetje (Zelf een Jood) dan maar:

     “The next time you read about a particularly bloody pogrom and pause to wonder how Christians, dedicated to a religion of mercy, can exercise so much brutality against the Jews, remember that the Jew wheedles all the mercy out of his neighbours in the ordinary course of business. He lies and cheats until he is caught. When caught, instead of accepting punishment, he moans and tears his hair, invokes the sores of ancestors in their graves and living relations at the point of death in hospitals, until the wronged gentile, nauseated, lets him go. Then, thumbing his nose at the gentile behind his back, the Jew goes about his business the same way, lying and cheating now doubly to make up for lost time. A pogrom is usually the climax of years of such relentless goading. Do you wonder that when the final reckoning comes the gentile is absolutely merciless?”

     Samuel Roth JEWS MUST LIVE Ch13 p206 f/n 31

     En hier een extra’tje voor je, Goebbels:

     Capitalism and Bolshevism have the same Jewish roots, two branches of the same tree that in the end bear the same fruit. International Jewry uses both in its own way to suppress the nations and keep them in its service. How deep its influence on public opinion is in all the enemy countries and many neutral nations is plain to see that it may never be mentioned in newspapers, speeches, and radio broadcasts.

     It is an old, often-used method of International Jewry to discredit education and knowledge about its corrupting nature and drives, thereby depending on the weaknesses of those people who easily confuse cause with effect. The Jews are also masters at manipulating public opinion, which they dominate through their network of news agencies and press concerns that reaches throughout the world. The pitiful illusion of a free press is one of the methods they use to stupefy the publics of enemy lands. If the enemy press is as free as it pretends to be, let it take an open position, for or against, on the Jewish Question. It will not do that because it cannot and may not do so. The Jews love to mock and criticize everything except themselves, although everyone knows that they are most in need of public criticism. This is where the so-called freedom of the press in enemy countries ends. Newspapers, parliaments, statesmen, and church leaders must be silent here. Crimes and vices, filth and corruption are covered by the blanket of love. The Jews have total control of public opinion in enemy countries, and he who has that is also master of all of public life.

  • Christiane

   ik word echt een beetje bang van je man. wat hebben gender-neutrale leftwing feministische vegetarische karakters jou persoonlijk ooit aangedaan?

  • Steven

   Dan koop ik die game 5 keer.. Om te kotsen butthurt linkse boomknuffelaars.

 • Wilco Verwiel

  En zo zie maar, Nazi Zombies is twice as evil!
  Dus afknallen die hap!! x’D

 • piet
  • OsirisNLD

   Nazi gespot

   • piet
    • OsirisNLD

     Mensen zoals jou zijn eng ja, zielige aluhoedjes.

     • piet

      Dat winston churchill artikel hierboven vind jij aluhoedjes materiaal? vreemd…

     • PauluitOosterhout

      Ik vind het vreemd dat jij heel erg je best doet om de Joden in een kwaad daglicht te ze zetten als het gaat om verwerpelijke verdorvenheid van Nazi Duitsland.
      Ik denk niet dat er iemand ( buiten een aantal rechts extremisten ) gaan ontkennen dat de nazi ideologie krankzinnig en puur slecht was.
      Dat de Joden als volk mindere periodes in hun geschiedenis hebben gehad is denk ik net zo normaal als dat de Nederlanders hun zwarte bladzijdes hebben maar om dat af te zetten tegen Nazi Duitsland, dat vind ik nogal wat.
      De Joodse gemeenschap heeft in de geschiedenis meerdere malen vervolging meegemaakt en vooral door de Christelijke bevolking. Dat heeft vooral te maken met religieus fanatisme en niet met het gedrag van de Joden binnen een christelijke gemeenschap. Er is een voorbeeld van een Duitse stad in de middeleeuwen die gebukt ging onder de Pest epidemie. Al snel ging het verhaal rond dat de Joden de watervoorziening vervuild hadden en prompt werden tweeduizend Joden op het marktplein levend verbrand. Het vuur was zo heet dat de kerklokken, hoog in de toren begonnen te smelten. Tweeduizend onschuldige mensen. Levend verbrand, puur omdat ze Joods waren. Dit soort incidenten vind je door de hele geschiedenis heen en vandaag de dag is de haat tegenover de joodse gemeenschap nog steeds erg actueel.
      Ik denk niet dat het allemaal de schuld is van de Joden en hun gedrag. Eerder het gevolg van vooroordelen en marginaliseren van een bepaalde bevolkingsgroep. Iets waar jij ook erg een bijdrage aan levert als ik je comments hier zie.

     • piet

      Goebbels:
      It is an old, often-used method of International Jewry to discredit education and knowledge about its corrupting nature and drives, thereby depending on the weaknesses of those people who easily confuse cause with effect. The Jews are also masters at manipulating public opinion, which they dominate through their network of news agencies and press concerns that reaches throughout the world. The pitiful illusion of a free press is one of the methods they use to stupefy the publics of enemy lands. If the enemy press is as free as it pretends to be, let it take an open position, for or against, on the Jewish Question. It will not do that because it cannot and may not do so. The Jews love to mock and criticize everything except themselves, although everyone knows that they are most in need of public criticism. This is where the so-called freedom of the press in enemy countries ends. Newspapers, parliaments, statesmen, and church leaders must be silent here. Crimes and vices, filth and corruption are covered by the blanket of love. The Jews have total control of public opinion in enemy countries, and he who has that is also master of all of public life. Only the nations that have to accept such a condition are to be pitied. The Jews mislead them into believing that the German nation is backward. Our alleged backwardness is actually proof of our progress. We have recognized the Jews as a national and international danger, and from this knowledge have drawn compelling conclusions. This German knowledge will become the knowledge of the world at the end of this war. We think it our primary duty to do everything in our power to make that happen.

      http://research.calvin.edu/german-propaganda-archive/goeb64.htm

      Maar dit terzijde, ik ben oprecht nieuwsgierig over wat jij hier van vindt, een van de eerste video’s die ik zag die mijn interesse over dit hele gedoe prikkelde(duurt slechts iets meer dan een minuut):

      https://www.youtube.com/watch?v=-7ldT3YL2Kw&t=3s

     • piet
     • piet
     • bart

      “Het vuur was zo heet dat de kerklokken, hoog in de toren begonnen te smelten. ” Dit helpt niet echt bij dit soort verhalen. Waarom moeten historische gebeurtenissen die al erg genoeg zijn altijd erger gemaakt worden dan ze zijn? Net als dat er zeep en lampenkappen werden gemaakt van joden tijdens ww2, ook totale onzin.

     • PauluitOosterhout

      Sorry voor de gruwelijke details maar ik wilde aangeven dat het volkomen bizar is dat er 2000 onschuldige mensen op een vuurstapel gegooid worden vanwege vooroordelen. Ik herhaal slechts wat ik heb gelezen. Ik kan me voorstellen dat zo’n enorme vuurzee heet genoeg is om kerkklokken te doen smelten. Ik ga er niet vanuit dat historici over zo’n pijnlijk detail liegen of de boel overdrijven.

     • piet

      Samuel Roth quote (Zelf een Jood):

      “The next time you read about a particularly bloody pogrom and pause to wonder how Christians, dedicated to a religion of mercy, can exercise so much brutality against the Jews, remember that the Jew wheedles all the mercy out of his neighbours in the ordinary course of business. He lies and cheats until he is caught. When caught, instead of accepting punishment, he moans and tears his hair, invokes the sores of ancestors in their graves and living relations at the point of death in hospitals, until the wronged gentile, nauseated, lets him go. Then, thumbing his nose at the gentile behind his back, the Jew goes about his business the same way, lying and cheating now doubly to make up for lost time. A pogrom is usually the climax of years of such relentless goading. Do you wonder that when the final reckoning comes the gentile is absolutely merciless?”

      Samuel Roth JEWS MUST LIVE Ch13 p206 f/n 31

      Klinkt herkenbaar of niet?

    • Joost
     • piet

      Zoek henry ford maar op hoor gozer, hij bracht in amerika zelfs een bundel uit genaamd ‘international jew, the worlds foremost problem’:

      https://uploads.disquscdn.com/images/610da7c20e114124de7b5c97d8c7f4685b8aedff49a848ef390b312d1c458926.jpg

     • OsirisNLD

      En wat is je punt? Dat Henry Ford anti-semitisch was weten we wel.

     • piet

      Aah daar is die hoor, ‘anti-semitisch’. Hoe kan het toch dat joden 109 verschillende keren uit Europese landen zijn gezet? Hoe kan het toch dat er steeds maar weer met het vingertje naar Joden gewezen wordt en niet naar laten we zeggen Chilenen of Hongaren of Japanners? Hmmm zou dat misschien iets te maken hebben met het gedrag en handelen van Joden… Nee vast niet, het komt allemaal door blinde haat, klinkt veel logischer.

  • piet

   En ik neem aan dat iedereen hier die zo’n verstand heeft van die periode ook bekend is met het volgende door Winston Churchill in 1920 geschreven krantenartikel genaamd ”zionism vs bolshevism a struggle for the Jewish soul’ waarin Churchill schrijft dat Joden verantwoordelijk zijn voor communisme en voor de Russische revolutie en dat als Engeland geen joodse staat in Palestina voor ze opbouwt ze de rest van Europa het zelfde aan zullen doen:

   https://uploads.disquscdn.com/images/e2cc0d349d247dd958c8761e6527193297ac370b252a66b5eeba2da5959dc2e5.jpg

   http://www.patriot.dk/churchill.html

   Putin ”85% eerste sovjet unie regering joods”:
   https://www.youtube.com/watch?v=7bSAB5OPkwQ

   2 quotes van sovjet unie dissident en voormalig nobel prijswinnaar Alexander Solzhenitsyn:
   https://uploads.disquscdn.com/images/9380b8b612760850813a7a34515a06d7fd000d674f0375faa75c8bdfe350f166.jpg

   https://uploads.disquscdn.com/images/ca48a0b2b7274e5ef52af70b500e6a608d2599ca43f406970fdcfbf91438daa9.jpg

   (eerste 4 minuten) :
   https://www.youtube.com/watch?v=qTYSv_YQOVo

  • bart

   Veel te veel red pills piet! Rustig aan.

   • piet

    Ja dan lees ik die reacties hieronder en dan vreet ik mezelf op, kan het niet laten haha

 • Chon Wang

  Tof item weer, chille setting zo.
  Deze game had ook een alternate reality waarin Churchil sterft en Duitsland heel Europa bezet en Amerika binnenvalt.

  Doet een beetje denken aan The Man in the High Castle, waarin Duitsland en Japan Amerika hebben overgenomen en opgesplitst. Dat zou echt een toffe setting voor een game zijn, en dan als Amerikaans verzetsstrijder door 60’s Duits en Japans Amerika doortrekken.

  • Chon Wang

   Doet een beetje denken aan The Man in the High Castle, waarin Duitsland en Japan Amerika hebben overgenomen en opgesplitst. Dat zou echt een toffe setting kunnen zijn voor een game, en dan als Amerikaans verzetsstrijder door Duits en Japans Amerika doortrekken.

 • Harry

  Grappig. Dat je geschiedenis hebt gestudeerd en dan denkt dat de Japanners liever waren dan de nazi’s. Nooit van het Bloedbad van Nanking https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Nanking gehoord? Japans imperialisme was sterk nationalistisch en op een eigen superioriteits gevoel gestoeld.

  Ik ben de nazi’s als vijand zat. Er mogen wel wat meer tinten grijs in de games (en dan bedoel ik geen Feldgrau). In een oorlog gaan beide partijen over de schreef met het plegen van misdaden. Dus ook door Amerikanen. http://www.spiegel.de/international/world/the-horror-of-d-day-a-new-openness-to-discussing-allied-war-crimes-in-wwii-a-692037.html

  Zolang je het bij Good versus Evil sprookjes houdt blijft het simpel plat entertainment. Pieuw, pieuw ik ben een held, ik maak alle Duitsers – oh wacht ik bedoel natuurlijk Nazi’s – dood, pieuw.

 • VIChiefIV

  We hebben het hier niet over een competitie ‘Wie is de grootste asshole?’ We hebben het hier over of Nazi’s slecht waren ja of nee. Het antwoord daarop is een volmondig ‘ja’, want het draait hier niet om Jan Soldaat in het Duitse leger. Daar zaten natuurlijk wel goede en minder fraaie mensen tussen.

  We praten hier echter over Nazi’s, de absolute militaire elite van Duitsland die specifiek op overtuiging van en volharding in de NSDAP ideologische gronden werd geselecteerd en verder gehersenspoeld. De elite die verantwoordelijk was voor politieke moorden, voor genocide op een mechanische en ongehoorde schaal etc.

  Dus ja, Nazi’s zijn dankbaar kanonnenvoer in games. Kan niet wachten op Wolfenstein 2.

 • lolwut95

  Mooi item mannen. Ik zou het heerlijk vinden om in een game als Afrikaanse verzetstrijder Nederlandse slave traders neer te knallen met mijn musket! Ik vermoed dat veel Duitsers een gelijkende mening hebben over Nazi’s in games. Het blijven heerlijke bad guys, en die taal klinkt ook zo goed. “ICH BRAUCHE EIN SANITÄTER BITTE SCHNELL”. Zou ’t overigens wel cool vinden als de menselijke kant van je enemies iets meer verkend wordt in games, om het allemaal toch iets meer lading te geven.

  • Duchess

   Welke Afrikaanse verzetstrijders hebben we het hier in hemelsnaam over dan?

   • lolwut95

    Fictieve

    • Duchess

     Want elke Afrikaan in dat gehele continent is hetzelfde of..?

     • lolwut95

      Ik begrijp t niet helemaal. Wanneer heb ik dat geimpliceerd?

     • Duchess

      In je eerste comment als je blijkbaar niet kunt toelichten welke Afrikaanse verzetstrijders we het hier over hebben.

     • lolwut95

      Over fictieve.

     • Duchess

      Ja. Fictieve willekeurige Afrikanen. Maakt niet uit welke. Kunnen overal van dat continent komen, zijn toch allemaal hetzelfde.

     • lolwut95

      Nee, voor mijn uitspraak maakt t niet uit precies welke Afrikanen het zijn. (Het maakt ook niet uit voor Wolfenstein of BJ. Blazkowitz uit Texas, Oregon of California komt)
      Neemt niet weg dat ik (en menig ander) snapt dat afrikanen divers zijn.

     • Duchess

      Blijkbaar niet though.

     • OsirisNLD

      Lekker mensen woorden in de mond leggen, good job.

  • piet

   Het waren toch echt de afrikanen die hun mede afrikanen tot slaaf maakten en vervolgens aan andere volkeren ( met name Joden, Moslims en blanken) verkochten, waarop blanken vervolgens de eersten waren die slavernij verbanden en de slaven tot vrije personen maakten. Maar goed dit vind jij uiteraard niet relevant.

   • lolwut95

    Ik ken de geschiedenis goed. Maak aub geen aannames over wat ik wel en niet relevant vind.
    T gaat hier om een fictieve game die niet bestaat, daar speelt historische correctheid een iets minder grote rol

    • piet

     Excuses voor de aanname, ik schatte je comment klaarblijkelijk verkeerd in.

  • bart

   Je weet dat afrikanen zelf mensen verkochten (vijanden van andere stammen en gevangenen) en dat europeanen niet aan land kwamen om ze onder dwang zomaar mee te nemen? Een afrikaanse leider heeft tegen het einde van de slavernij zelfs de oorlog verklaard aan engeland toen ze de slavenhandel afschaften, omdat dit een groot deel van zijn inkomsten was.

 • Turfschipper

  De nazi staat bij mij ook op nummer 1. Gevolgd door VC leden en hun NVA broeders.

 • TheOne

  Ik zou persoonlijk best graag van die gladde corrupte corporate motherfuckers voor m’n loop hebben in een 1st person shooter. Verder lijken mij dubieuze politici en criminelen ook prima geschikt voor dit doel, dus voorlopig geen tekort aan evil bastards om af te knallen zoals ik het zie .. 🙂

  Enuh .. wat betreft germans:

  https://www.youtube.com/watch?v=N1JSmOG0-5M

 • Harry Nak

  Ik heb nog nooit zulke lachwekkende comments onder een Gamekings filmpje gezien.

  • Na U clausule

   Idd. Omg. Wat een sneue community heeft GK toch. Zo veel internet kneusjes.

 • Sjors

  stalhhelm was een veteranen orginisatie van de eerste wereld oorlog,
  heel veel van die gasten zijn, waren tegen ww2 en hitler (enkeleling daar gelaten).

 • Chon Wang
 • Nipponsei

  Wanneer komt er een game waar we DENK partij leden kunnen afschieten?

  Maar ff serieus, ik vind al deze bullshit zo irritant. 2016 en 2017 zijn de jaren van “iedereen die offended is door alles”. Het is een videogame, waarin je in een fictieve wereld speelt en fictieve personages afknalt. Zelfs al is het realistisch neergezet. Als er een game zou uitkomen waarbij we als Indonesische rebellen spelen en VOC leden op brute wijze moeten afmaken worden wij Nederlanders toch ook niet boos.

 • rio_ull

  Die achtergrond met videobeelden is tof. Misschien is het lastig om te realiseren, maar die achtergrond zou super gebruikt kunnen worden door even kort beelden van een game te laten zien op het moment dat deze genoemd wordt.

 • Geldt deze mening over nazi’s nog steeds wanneer er in de toekomst een game uitkomt waarbij ze Amerikaanse stemmen gebruiken?

 • LA

  Ik zou persoonlijk de grens trekken tussen wel/niet afknallen bij mensen die echt leven/geleefd hebben. Je hebt flink wat artistieke vrijheid als game maker, dus voor de rest – al hangt het altijd een beetje van de context af – moet je in een game alles en iedereen af kunnen knallen die je wilt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord