Menu Premium
Loading...

De Nazi’s: Everybody’s Favorite Enemy

21/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Wolfenstein The New Colussus komt volgende week vrijdag (alsmede Assassins Creed Origins en Super Mario Odyssey, madhouse!!!) uit. En dan mogen we, als we de pr van Bethesda mogen geloven 3000 Nazi’s omleggen. En daar zeggen wij, en eigenlijk vrijwel niemand, geen ‘nee’ tegen. Nazi’s killen is gemeengoed geworden. Daar worden geen woorden aan vuil gemaakt. De Nationaal Socialisten zijn ieders favoriete vijand.

Populair knalvee

Wat maakt de leden van beruchte NSDAP tot zulk populair kanonnenvoer? IS is ook zo fout als de neten en toch denkt geen enkele publisher er momenteel aan een shooter te maken waarin je deze geloofs-maniakken bij bosjes omlegd. Noord-Koreanen, Chinezen, Somaliërs hebben we in het verleden virtueel allemaal voor de loop gehad, maar dat ligt momenteel een stuk lastiger.

Skate en JJ gaan er even goed voor zitten en herinneren zich de games met Nazi’s die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld. Wat maakt hen tot zulk populair schietvee? En als ze zo populair zijn om kapot te schieten, waarom zijn er dan minder Nazi-knalgames dan bijvoorbeeld games waar de vijand uit het Midden-Oosten komt? Heeft het met de tijd te maken en kunnen we dus over vijftig jaar games verwachten waarin IS of misschien zelfs Amerika de bad guy is? Nazi’s als knalvee: een mogelijk gevoelig onderwerp getuige de protesten van enkele rechtse groeperingen, die niet blij waren met de hashtag NoMoreNazi’s van Bethesda voor Wolvenstein II: The New Colossus. Maar bij Gamekings lopen we nergens voor weg. Check nu ‘De Nazi’s: Everybody’s Favorite Enemy’

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch