Menu Premium
Loading...

De Nintendo gem van Koos: De Metroid serie

28/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nu we een beetje zijn bekomen van het trieste verhaal van JJ en Kevin’s verschroeiende liefde voor Super Mario 64 is het de beurt aan Koos om zijn gem te kiezen. En hij heeft een schitterende keuze gemaakt vergezeld van een mooi verhaal: De Metroid serie. Iedereen zit met smart te wachten op Metroid Prime 4 voor de Switch, maar Koos verlangt eigenlijk meer terug naar de eerste Metroid Prime op de Gamecube. Ben je benieuwd waar Koos zijn liefde voor Samus vandaan komt? En wat de serie het heeft betekend voor kleine Koosje? Check dan nu: De Nintendo gem van Koos: De Metroid serie

“Nintendo loopt als een rode draad door mijn leven”

Natuurlijk speelde Koos al games op de Philips Videopac en op de Commodore 64, maar de echte liefde voor het gamen ontstond pas door Nintendo. Zonder Nintendo geen Kevin op de redactie, maar blijkbaar ook geen Koos! Het pareltje wat er voor hem uitspringt, is dan ook de klassieke Nintendo-serie Metroid. Met als uitschieters Super Metroid en Metroid Prime. Super Metroid was destijds niet persé revolutionair, maar blonk uit door zijn schitterende combinatie van de smooth sidescrolling gameplay van Super Mario en het avontuur en de unieke items van Zelda. Het was de action shooter die Nintendo op dat moment nodig had.

Aan het eind van de eerste Metroid kreeg je voor het eerst te zien dat je met een vrouw speelde. Het hing er dan wel vanaf in hoeveel tijd je de game had uitgespeeld. Pas als je de game in minder dan vijf uur had uitgespeeld, deed ze haar helm af. Als je het voor elkaar kreeg om in minder dan een uur de game te klaren, kon je Samus zelfs in haar glorieuze 16-bit bikini aanschouwen. Of dat kleine Koosje gelukt is, blijft geheim. Hoe zit dat met jullie? Hebben jullie ook zo een grote liefde voor de Metroid serie? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch