Menu Premium
Loading...

De Kwestie over Tomb Raider

04/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna een maand is ‘ie nu uit, de gloednieuwe Tomb Raider. Na een opmerkelijk nieuwtje rondom de game vonden we het wel tijd om hier, na de review, nog een ander item over te maken. Benieuwd welk dat nieuwtje is? Nino en JJ gaan het er uitgebreid over hebben in ‘De Kwestie over Tomb Raider’.

Hoewel de verkoop voor ‘ons als buitenstaanders’ ontzettend goed leek te gaan en er maar liefst 3,5 miljoen exemplaren de deur uit zijn gegaan in de eerste twee weken, heeft SquareEnix daar toch een iets andere mening over. Volgens hen loopt de verkoop te langzaam en had het aantal verkochte exemplaren van Tomb Raider veel en veel hoger moeten liggen. Dat terwijl een game die in zo’n korte tijd zo vaak wordt verkocht normaal gesproken als een toptitel wordt gezien.

Crystal Dynamics liet al subtiel weten dat ze het niet helemaal eens waren met de uitspraak van SquareEnix, ze hebben immers hard gewerkt aan een game die ontzettend goed blijkt te verkopen. Ook Nino is het ermee eens dat het op zo’n punt juist tijd is voor een feestje, maar SquareEnix verpest het nog niet eens begonnen feestje gewoon keihard.

Natuurlijk roept de rare uitspraak van SquareEnix een boel vragen op, dus gaan Nino en JJ er even goed voor zitten om erachter te komen waarom iemand zo’n uitspraak eigenlijk zou doen. Is de marketing campagne te duur geweest? Of slaat de crisis ook bij SquareEnix hard in? Alle mogelijke opties worden besproken in ‘De Kwestie over Tomb Raider’.

De Kwestie over Tomb Raider

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch