Menu Premium
Loading...

De Kwestie over Sony en Microsoft na Gamescom 2013

01/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en JJ nemen plaats in de Gamekings-studio om het te hebben over de strijd tussen de grootheden Sony en Microsoft. Welke van de twee heeft de betere strategie bij het aankondigen en aan de man brengen van hun nieuwe producten, en waar maken ze fouten? Check de kwestie over Sony en Microsoft na Gamescom 2013 om te zien tot welke conclusie Boris en JJ komen.

Boris is, zoals je inmiddels weet, op de Gamescom 2013 geweest om toffe nieuwe games te spelen, maar ook om de laatste nieuwtjes omtrent Sony’s PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One te ontfutselen. JJ had niet zoveel mazzel, want die heeft het hele spektakel van een afstandje moeten volgen. Dat neemt niet weg dat Boris en JJ een aardig woordje hebben te wisselen over de aanpak van zowel Sony als Microsoft.

De grote verrassing is en blijft nog steeds dat Microsoft tijdens de Gamescom 2013 geen persconferentie naar buiten heeft gegooid, zoals Sony wel deed. Natuurlijk komt dit voort uit de angst voor nog een blunder, waarvan er de laatste tijd al genoeg geweest zijn. Microsoft heeft flinke negativiteit over zich heen gehad en houdt zich koest tot de gemoederen wat bedaard zijn, maar wanneer zal dat zijn?

Zowel Boris als JJ is er van overtuigd dat tegen de tijd dat de Xbox One uitkomt niemand echt over het uitstellen van de console heen valt, want de console wordt wreed en de exclusieve games worden nog zoveel wreder. Naast toffe first-party games hebben Sony evenals Microsoft een hoop extra diensten toegevoegd aan hun consoles en het is duidelijk dat beide ontwikkelaars meer willen dan alleen games naar de huiskamer brengen.

Heel verschillend zijn de consoles uiteindelijk niet, maar er worden verschillende keuzes gemaakt in waar de prioriteit ligt qua extra diensten die ze aanbieden. Sony ligt op dit moment met de PlayStation 4 voor in de race tot favoriete next-gen console, maar de strijd is nog niet gestreden. Boris en JJ schrijven Microsoft’s Xbox One in ieder geval nog niet af.

De Kwestie over Sony en Microsoft na Gamescom 2013

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch