Menu Premium
Loading...

De Kwestie over Nintendo

18/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In De Kwestie wordt er dieper ingegaan op ontwikkelingen in en rond de game-industrie. Ditmaal kijken Boris en JJ naar Nintendo en de meest recente ontwikkelingen rond de Japanse game ontwikkelaar. Of er hoop is voor de games gigant of dat het einde in zicht lijkt, zie je in De Kwestie over Nintendo.

Nu de E3 om de hoek staat en daarbij ook de langverwachte komst van next-gen consolses van Sony en Microsoft, lijkt het moeilijk voor Nintendo om zich in al dat geweld staande te kunnen houden. Toen de PlayStation 3 en de Xbox 360 op de markt werden gebracht, heeft Nintendo bewust de keuze genomen niet mee te doen in de strijd voor de hardcore gamer. Ze zijn zich gaan richten op de wat jongere en mainstream gamers. Niet zonder succes. De Wii heeft inmiddels bijna 100 miljoen exemplaren verkocht.

Nintendo heeft de Wii U inmiddels zes maanden geleden uitgebracht, maar het bedrijf lijkt echter te kampen met problemen. Het succes van de Wii wordt verre van geƫvenaard. Third-party ontwikkelaars laten de console in de steek en het vertrouwen van de aandeelhouders zakt verder in. Het zijn dus spannende tijden voor Nintendo. De grote aankondigingen van de klassieke Nintendo games als een nieuwe Mario en Zelda laten nog op zich wachten en ook tijdens deze E3 gaat Nintendo niet uitpakken met een grote persconferentie. Het bedrijf lijkt het vertrouwen in zichzelf te zijn verloren en daarbij dus ook de game-industrie.

Of Nintendo uit dit, misschien wel fictieve, dal kan komen of dat het alleen nog maar erger gaat worden, zie je in De Kwestie over Nintendo.

De Kwestie over Nintendo

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch