Menu Premium
Loading...

De Kwestie over livestreaming

15/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijd voor een gloednieuwe De Kwestie met Boris en JJ. Livestreaming is een relatief nieuwe vorm van content consumeren die vooral de laatste jaren flink is gegroeid. Twitch is daar mede verantwoordelijk voor door het livestreamen van games simpel en effectief te ondersteunen. Juist omdat livestreaming in feite nog in de kinderschoenen staat roept dit vragen op over de toekomst van livestreams, zo ook bij Boris en JJ. Is het streamen van games eerlijk voor de consument? Wat moeten uitgevers gaan doen met livestreaming? Wat kan livestreaming ons nog brengen? Dit en meer in de De Kwestie over livestreaming.

Het tijdperk dat de consument zijn mening moet vormen aan de hand van critici lijkt voorbij te zijn. Iedereen kan tegenwoordig een stream aanzetten om te kijken hoe een game speelt en hoe de game er uit ziet. Vervolgens kun je dan je eigen oordeel vellen. Publishers proberen dit helaas aan banden te leggen zoals we recent hebben gezien bij Activision en Nintendo. Free-to-play en MOBA-games zijn de kijkcijferkanonnen op Twitch en de triple-A games blijven daar om de een of andere reden ver vandaan. Waarom zijn MOBA-games zo populair op Twitch? Wat doen triple A games fout?

Zoals je van dit duo gewend bent discussiƫren Boris en JJ er lustig op los. We zijn benieuwd wat jij vindt van livestreams en of je zelf wel eens een game streamt via Twitch. Laat dus even een reactie achter in de comments en discussieer lekker mee!

De Kwestie over livestreaming

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch