Menu Premium
Loading...

De Kwestie over kritiek op developers

10/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn de afgelopen weken een hoop dingen gebeurd tussen game-ontwikkelaars, gamers en journalisten. Zo is er een flinke ruzie ontstaan tussen FEZ-maker Phil Fish en Annoyed Gamer Marcus Beer. Hierbij heeft Phil Fish al aangegeven FEZ 2 te cancelen en zelfs uit de game-industrie te stappen. Ook is de community manager bij Treyarch David Vonderhaar op Twitter voor van alles uitgemaakt na een PC-patch voor Call of Duty: Black Ops 2, waarbij wapens licht van eigenschap veranderden. Dit zijn mooie aanleidingen voor Boris en JJ om samen te komen voor deze nieuwe De Kwestie over kritiek op developers.

Er is dus een hoop heen en weer gescholden op de sociale media, er lijken tegenwoordig geen grenzen meer te zijn met hoe ver je kunt gaan in je uitspraken. Zo lijken helaas ook bedreigingen de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast wordt steeds duidelijker dat grote bedrijven niet weten hoe ze om moeten gaan met deze nieuwe vorm van kritiek.

Boris en JJ bespreken hoe het toch komt dat mensen (en dan de Call of Duty-spelers in het bijzonder) tegenwoordig zo grof gebekt zijn en al hun gedachten maar op internet slingeren. Ook bespreken ze hoe ontwikkelaars en uitgevers hiermee omgaan en wie het dan wel of niet goed doen. Zo vinden de heren dat er nog veel van Rockstar, Sony en Ubisoft geleerd kan worden, die allemaal een klein PR-team hebben met verstand van zaken.

Wat vind jij ervan dat het internet steeds grover en brutaler wordt en hoe ontwikkelaars hier op reageren? Heb jij wel eens zoiets meegemaakt of heb je misschien zelf wel eens een Twitterbericht geplaatst wat achteraf gezien niet handig was?

De Kwestie: Kritiek op developers

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch