Menu Premium
Loading...

De Kwestie over Irrational Games

23/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Ken Levine, de man achter ontwikkelaar Irrational Games, de studio gaat verlaten en het zelfs langzaam laat sluiten. Dit is op z’n minst opmerkelijk te noemen, want de ontwikkelaar heeft de BioShock-franchise op haar naam staan. Hierdoor zou je denken dat de studio geen enkele reden heeft om te sluiten, maar Ken Levine en wellicht 2K Games dachten daar anders over. Ook Boris en JJ vonden dit zeer opmerkelijk en daarom gaan zij deze hele kwestie ook even flink onder de loep nemen in ‘De Kwestie over Irrational Games.

Het klinkt namelijk nogal raar om je studio te sluiten na een hele succesvolle game te hebben uitgebracht. In het geval van Irrational Games was dit BioShock Infinite, welke erg goed ontvangen werd door zowel gamers als pers. Toch had eigenaar Ken Levine blijkbaar zijn redenen om de studio te sluiten. Ook zou het natuurlijk kunnen dat het sluiten van Irrational Games noodgedwongen was, omdat er misschien wel financiĆ«le problemen waren. Boris en JJ zoeken het helemaal voor je uit in ‘De Kwestie over Irrational Games’.

Wanneer het Ken Levine is geweest die de studio helemaal zelf heeft besloten te sluiten, is dit redelijk vergelijkbaar met het besluit dat Cliff Bleszinski in 2011 heeft genomen. De hoge pief van Epic Games besloot de studio te verlaten, waardoor zijn succesvolle Gears of War-franchise bij Microsoft terecht kwam. Bij Irrational Games is praktisch hetzelfde gaande, want BioShock ligt nu in de handen van 2K Games zelf. De vraag is nu wat er gaat gebeuren met de IP? In ‘De Kwestie over Irrational Games’ vertellen Boris en JJ je er alles over.

De Kwestie over Irrational Games

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch