Menu Premium
Loading...

De Kwestie over het RTS-genre

08/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Real-Time Strategy games zijn in de loop der jaren veel veranderd met tegenwoordig vertakkingen zoals de MOBA of Tower Defense Games. Boris en JJ bespreken in De Kwestie de neergang van het RTS-genre. Opmerkelijk is wel dat er een flinke lijst aan RTS-achtige games uitkomt in 2015. Welke games zijn daarvan de moeite waard om te spelen? Wat was de kwaliteit van old-school RTS-games? Wat voor invloed hebben indies tegenwoordig? Je ziet het in De Kwestie over de neergang van het RTS genre.

Het Real-Time Strategy genre bestaat al sinds de jaren tachtig op platformen zoals de Atari en de Apple II computer, maar dit genre kwam in de jaren negentig pas echt sterk op gang met titels als Warcraft: Orcs & Humans, Starcraft en Command & Conquer. ¬†Allemaal games die enorm succesvolle series zijn geworden. Hebben gamers vandaag de dag nog genoeg geduld om dit soort RTS-games te spelen of spelen gamers liever MOBA’s als League of Legends, waar men toch een stuk makkelijker in stapt?

Speel je zelf nog wel eens RTS-games? Wat voor verandering zou jij graag zien? Of wil je liever terug naar hoe de old-school RTS-games speelden maar dan met next-gen graphics?

De Kwestie over de neergang van RTS genre

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch