Menu Premium
Loading...

De Kwestie over E3 2013

09/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jarenlang werd er gespeculeerd over de mogelijke komst van de nieuwe consoles op de E3 van de afgelopen jaren. In 2011 introduceerde Nintendo hun Wii U, maar van next-gen konden we helaas nog niet echt spreken, ook bleven de vette games uit. Nu twee jaar later zijn de PlayStation 4 en de Xbox One een feit en de twee console giganten moeten zichzelf deze E3 gaan bewijzen. Hoog tijd voor ‘De Kwestie over E3 2013’ dus!

PlayStation kwam als eerste naar buiten met hun nieuwe console in februari. De focus van de persconferentie lag voornamelijk op nieuwe games en ook werden de indie developers welkom geheten op het nieuwe platform. We maakten kennis met Killzone Shadow Fall, Knack, InFamous: Second Son, Deep Down en Drive Club. Grafisch schitterende games en de lat voor Microsoft was gelegd.

Bijna twee maanden gingen voorbij zonder dat we nieuws van Microsoft kregen over een nieuwe Xbox. Maar eind mei was het dan eindelijk zover, een Xbox evenement! De verwachtingen waren hoog gespannen, maar helaas wist Microsoft deze niet waar te maken. De games bleven uit en het woord TV werd vaker genoemd dan de naam van nieuwe console: de Xbox One. Wel werd ons beloofd dat er op de E3 2013 genoeg games langs zouden komen voor de opvolger van de Xbox 360.

Nintendo ziet deze E3 af van een grote persconferentie. In plaats daarvan gaan ze een Nintendo Direct ‘streamen’ waarin hopelijk een paar vette titels aangekondigd gaan worden.

Het zijn dus spannende tijden voor zowel Microsoft, Nintendo als Sony en wie het beste naar boven komt drijven na de week in L.A. blijft natuurlijk speculeren. Wie kunnen daar het beste over orakelen? Boris en JJ natuurlijk. Check daarom snel ‘De Kwestie over de E3 2013’.

De Kwestie over E3 2013

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch