Menu Premium
Loading...

De Kwestie: GTA V nog steeds de best verkopende game, hoe dan!?

23/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

GTA V staat bijna vier jaar na dato nog steeds in de top 3 best verkopende games van de maand. Vier fucking jaar na dato. Hoe dan? Is er dan niks anders wat leuk is om te spelen? Gaan de schijfjes allemaal spontaan kapot waarna gamers een nieuwe game moeten kopen? Boris en JJ doen daarom in deze De Kwestie een ‘Van Gaaltje’: Is GTA V nu zo goed is of de rest slecht?

Op 13 september in het jaar 2013 zag GTA V het levenslicht op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Het is natuurlijk een absoluut fenomeen. 75 miljoen exemplaren zijn er inmiddels verkocht, and still counting. Alleen Tetris, Minecraft en Wii Sports staan nog voor de game van Rockstar op de lijst met best verkochte games ooit. De vraag is nu waarom? Ja, het is een ijzersterke game, maar daar zijn er meer van. En die verkopen geen 75 miljoen exemplaren. Nog niet eens bij elkaar.

Online

Een maand na de officiële release bracht Rockstar de multiplayer modus GTA Online uit. Aanvankelijk kende modus veel problemen en was hij een voor een lange tijd onspeelbaar. Maar, nadat Rockstar orde op zaken stelde, groeide ook de Online variant uit tot één van de meest gestreamde games op Twitch. Met zo’n acht miljoen spelers in de week is het een razend populair fenomeen.

Wat maakt GTA V zo speciaal?

En dus gaan JJ en Boris op onderzoek uit. Wat maakt GTA V dan zo speciaal en bijzonder? Is het GTA Online? Is het een uitgekiend schema van uitbrengen van de ports naar PS4, Xbox One en PC? Kan Rockstar gameplay-wise iets wat anderen niet kunnen? Of is de concurrentie inderdaad niet goed genoeg? Het antwoord op deze vraag krijg je in deze De Kwestie over het fenomeen GTA V.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch