Menu Premium
Loading...

De kwestie over de Tokyo Game Show

16/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Tokyo Game Show komt eraan en wij gaan er niet heen; wat is er aan de hand?! Boris en JJ gaan er eens goed voor zitten en het uitgebreid behandelen in De kwestie over de Tokyo Game Show.

De Tokyo Game Show was vroeger altijd de beurs om naar uit te kijken. Gamekings trok er elk jaar een week voor uit om alles eens goed uit te pluizen. Maar dat was misschien wel meer voor de stad Tokyo zelf dan voor de beurs. Er is namelijk steeds minder te beleven op de TGS en er is steeds minder aandacht voor. De kwestie van deze week is dan ook of de beurs nog wel relevant is. Is het geen vergane glorie?

Tokyo is natuurlijk een immense stad vol met toffe, maar vooral ook rare shit. Een paar jaar geleden was het nog de trip van het jaar en ditmaal gaat Gamekings er niet eens heen. Er komen zeker nog een paar items over de beurs vanuit de studio, maar een trip naar het oosten blijkt toch te prijzig in vergelijking met wat je er voor terug krijgt.

De Japanse gamesindustrie is niet meer wat het geweest is. Waar de westerse developers het beter doen dan ooit, lijken de Japanners de weg kwijt te zijn deze generatie. De spelletjesmakers in het land van de rijzende zon kunnen de ontwikkelingen van deze console generatie maar amper bijbenen en dat komt de Tokyo Game Show niet ten goede. Waar iedereen vroeger stond te smachten naar nieuwe Final Fantasy’s en Resident Evil’s, zijn dat soort series tegenwoordig een stuk minder relevant, waardoor het automatisch minder interessant wordt om helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen om deze games te spelen.

Wat maakt nou dat dit zo veranderd is met de tijd? Waarom worden er geen toffe games meer aangekondigd in Tokyo? Gespreksstof genoeg voor Boris en JJ voor een nieuwe editie van De kwestie over de Tokyo Game Show.

De kwestie over de Tokyo Game Show

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch