Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de toekomst van video game retail

22/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jeeeuj, het is zondagmiddag en dat betekent dat we een gloednieuwe De Kwestie voor je hebben klaarstaan. Deze keer hebben Boris en JJ het over de prijzen van games en hoe de retail daarmee om gaat. Check dit en meer in De Kwestie over de toekomst van video game retail.

Het gamelandschap is de laatste jaren verandert. De overgang van tastbare aankopen naar digitale aankopen lijkt een hardnekkige trend te zijn. Ga je voor het kopen van games nog naar de winkel of is het even naar een website, digitaal betalen en de game is binnen? Tien jaar geleden kwam Steam als een van de eersten met een digitaal platform om games te kopen. Vier jaar geleden kochten gamers nog maar 15% digitaal online, terwijl dat nu al boven de 80% is. Door deze switch naar het digitaal kopen van games moeten winkels met de prijzen van fysieke exemplaren stunten om toch hun games te kunnen blijven verkopen. Hoe kunnen winkels nog winst maken met deze cultuur van het goedkoper aanbieden van games, en wie is hier verandwoordelijk voor? Zijn wij het als gamende consumenten, of is er iets anders gaande?

Boris en JJ vertellen je of dit gestunt met prijzen de aankomende jaren eigenlijk nog aan de orde gaat zijn, of dat deze tijd voorbij is en de gamers binnenkort weer de ‘normale prijs’ moeten betalen voor games. Neem dus even lekker de tijd voor deze De Kwestie over de toekomst van video game retail, en vertel ons je eigen standpunt in de comments!
20151702_kwestie_splash1

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch