Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de toekomst van Nintendo

27/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuwe ‘De Kwestie’ met Boris en JJ. In deze splinternieuwe ‘De Kwestie’ hebben de heren het over de Japanse game- en hardware-ontwikkelaar Nintendo. Het gaat namelijk niet heel erg goed met de Japanse game-gigant. Nu de Wii U teleurstellend verkoopt, is het de vraag of Nintendo ooit nog een nieuwe console op de markt zal gaan brengen, of dat het bedrijf zich gaat specialiseren in het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige games, waarvan we ze kennen. Duidelijk is wel dat Nintendo heel wat te verduren krijgt nu Sony de PlayStation 4 heeft en Microsoft de Xbox One. Kan Nintendo met hun Wii U eigenlijk wel concurreren met de twee giganten of is het bedrijf aan de rand van de afgrond? Deze en nog veel meer vragen worden besproken in deze ‘De Kwestie over de toekomst van Nintendo’.

Nintendo, dat deze week nog de 25e verjaardag van de GameBoy vierde, verkeerd in zwaar weer. Boris en JJ delen hun zorgen hierover in deze ‘De Kwestie’ en vrezen zelfs voor het voortbestaan van het Japanse entertainment bedrijf. Een overname behoort ook nog zeker tot de mogelijkheden, want welk bedrijf wil nou niet de rechten van games als Super Mario, The Legend of Zelda en Donkey Kong. De vraag voor Boris en JJ is dan ook hoe ze bij Nintendo het tij gaan keren.

Natuurlijk speculeren de heren er flink op los in deze ‘De Kwestie’. JJ heeft bijvoorbeeld een aantal theorieën over de toekomstige koers die Nintendo zal gaan varen. Boris heeft het daarnaast over een mogelijke overname door een ander groot entertainment bedrijf. Ook hebben de heren het nog even over hun verwachtingen van Nintendo op de aankomende E3 in Los Angeles. Kortom, als jij je zorgen over Nintendo en het voortbestaan ervan deelt, check dan snel deze ‘De Kwestie over de toekomst van Nintendo’.

De Kwestie over de toekomst van Nintendo

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch