Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de toekomst van de gamedistributie

02/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens verhalen van de uitgevers zijn we binnen vijf jaar allemaal overgeschakeld naar het kopen van digitale games. Dat wil zeggen: geen verkoop meer van fysieke exemplaren. Is dat een logische voorspelling? Boris en JJ bespreken het in deze De Kwestie over de toekomst van de gamedistributie.

Als die voorspelling daadwerkelijk uitkomt, betekent dit dat er een grote partij tussenuit gehaald moet worden, namelijk de retail. Deze partij verkoopt de consoles, maar maakt voornamelijk winst op de games. Met andere woorden, als zij geen games meer mogen verkopen, is het dan nog wel interessant voor de winkelketens om de nieuwste consoles aan de man te brengen? Daarnaast heb je ook nog het argument dat een fysiek exemplaar van een game een bepaalde, toegevoegde waarde kan hebben voor iemand. Je hebt dan daadwerkelijk een tastbaar product in je handen.

Hoe kijk jij tegen de voorspelling van de uitgevers aan? Ben jij het eens met de verhalen van Boris en JJ? Laat het even weten in de comments. Check nu een nieuwe De Kwestie over de toekomst van de gamedistributie!

De Kwestie over de toekomst van de gamedistributie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch