Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de staat van indiegames

18/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een gloednieuwe De Kwestie met JJ en Boris! Indiegames zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de game-industrie. Ze worden steeds groter en hebben een prominente plek ingenomen tussen de grote triple A-titels. JJ en Boris bespreken vandaag hoe grote ontwikkelaars reageren op indiegames en hoe zij de toekomst van indiegames zien. Daarnaast bespreken ze ook wat nou eigenlijk de definitie van een indie(studio) is.

Steeds vaker duiken er schitterende games op die niet gemaakt zijn door enorme game-studio’s, maar door onafhankelijke ontwikkelaars die bestaan uit jonge, ambitieuze teams. Deze jonge gasten maken over tien jaar misschien wel de Killzone’s of Awesomenauts’ van die tijd, maar weten ook met de games die ze nu leveren indruk te maken. Kijk bijvoorbeeld naar Hello Games met hun aankomende titel No Man’s Sky. Je ziet al steeds vaker dat partijen als Sony en Microsft deze studio’s zo snel mogelijk binnen willen slepen, maar is dit een positieve of een negatieve ontwikkeling?

Dat hoor je van JJ en Boris in deze De Kwestie over de staat van indiegames. Uiteraard zijn we ook benieuwd hoe jij denkt over de toekomst van indies. Laat dus even een reactie achter in de comments!

De Kwestie over de staat van indiegames

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch