Menu Premium
Loading...

De Kwestie over de laatste ontwikkelingen in de game-industrie

26/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en JJ gaan er goed voor zitten, want ze gaan het eens hebben over de grote drie spelers in de game-industrie: Sony, Microsoft en Nintendo. Nu gamen tegenwoordig een groot deel speelt in het dagelijks leven van mensen, worden deze bedrijven steeds belangrijker. Helaas lukt dat niet altijd even goed en hebben sommige grote bedrijven moeite met de communicatie en marketing. Boris en JJ hebben het over de recente vorderingen in ‘De Kwestie over de laatste ontwikkelingen in de game-industrie’.

Tegenwoordig horen we steeds vaker dat het gaat niet zo goed met de game-industrie. Uitgevers gaan failliet, de Xbox One is nog steeds niet uit in onder meer Nederland, noem het maar op. De consumenten weten soms niet meer waar het heengaat en worden achtergelaten in verwarring. JJ en Boris nemen de de drie grote bedrijven Sony, Microsoft en Nintendo stevig onder de loep en vertellen jou wat er speelt binnen deze bedrijven. Hoe knullig het af en toe ook lijkt, ze doen het natuurlijk ook niet expres. Maar wat is er dan wel aan de hand?

Voor één van de grootste Amerikaanse tech-giganten had het ook anders kunnen lopen, gezien de launch van de Xbox One niet vlekkeloos verliep. Microsoft is helemaal teruggekomen op de visie die ze in eerste instantie hadden voor hun next-gen en heeft elementen als ‘always online’ geschrapt vanwege de vele kritiek die het met zich meebracht. Toen bekend werd dat de Xbox One niet in een aantal landen, waaronder Nederland, zou uitkomen, was dit zeer slecht nieuws voor de gameliefhebbers Boris en JJ. Ze vertellen jou waarom zij denken dat wij nog steeds niet kunnen genieten van deze next-gen console. De vork zou namelijk nog eens anders in de steel kunnen zitten dan dat er naar buiten wordt gebracht door Microsoft.

Nintendo lijkt de laatste tijd ook de weg kwijt te zijn. Nadat bekend was geworden dat er flink verlies was geleden bij kamp Nintendo, werden er allemaal merkwaardige opmerkingen gemaakt rondom de toekomst van het Japanse bedrijf. Zo heeft Iwata zelfs gezegd dat er werd gekeken naar mogelijke Nintendo-games op mobiele apparaten, terwijl we gewend zijn dat je sinds jaar en dag alleen maar hun titels kunt spelen op hun eigen hardware.

Op het eerste gezicht lijkt alleen Sony het goed te doen op het moment. De launch van de PlayStation 4 verliep, afgezien van de verwachte kleine dingetjes, uitstekend en de console was vrijwel overal ter wereld uitverkocht. Het leek er voor sommigen er zelfs al op dat Sony de next-gen oorlog heeft gewonnen. Toch is Sony volgens Boris en JJ geen gezond bedrijf. Waarom dat is, gaan ze jou uitgebreid vertellen.

Ben jij benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in de game-industrie? Check dan nu de video!

De Kwestie over de laatste ontwikkelingen in de game-industrie

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch