Menu Premium
Loading...

De Kwestie: Is Bitcoin mining PC gaming aan het verpesten?

13/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cryptocurrency is op het moment booming in de samenleving. Iedereen heeft het erover en zelfs je opa en oma heeft ze gekocht. De hype rond bitcoins cum en andere cryptocurrency heeft voor gezorgd dat veel mensen met behulp van videokaarten aan het minen zijn geslagen. Zo ook Boris en Steven, al een flinke poos geleden sleutelden zij een mining rig in elkaar. Zoals jullie weten zijn hier diverse items van te vinden op Gamekings. Maar wat blijkt nou? Boris en Steven zijn niet de enigen met dit plan. Bij lange na niet. De videokaarten zijn momenteel bijna nergens meer te krijgen! Hoe kan dat nou? Het is niet dat iedereen opeens massaal aan het gamen op de PC geslagen is. Loopt coins minen de spuigaten uit en wat heeft dit voor weerslag op de videokaarten industrie? Het wordt je allemaal vertelt in De Kwestie over videokaarten en cryptocurrency!

Videokaarten zijn te duur en bijna onvindbaar!

Cryptocurrency is een digitale munteenheid. Het wordt vaak gebruikt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten. Een van de grootste in natuurlijk Bitcoin. Daarnaast heb je ook nog andere crypto munten, die ook wel altcoins woorden genoemd. Daar kan je net zoals bij Bitcoin in investeren. Voorbeelden van altcoins zijn bijvoorbeeld, Ethereum, Icon en Litecoin. Met deze munten kun je door handelen geld verdienen (of verliezen). Net als op een aandelenbeurs.

Geld verdienen door cryptocurrency te minen

Maar er is nog een manier om geld te verdienen met bitcoins en dat is door de munten te minen. En daarvoor heb je dus krachtige videokaarten nodig. Het liefst zes of twaalf of nog veel meer. Hoe meer rekenkracht des te meer coins je kunt minen. Deze ontwikkeling legt de videokaarten-industrie allesbehalve windeieren. De kaarten vliegen werkelijk de winkel uit.  Maar is dat wel cool? Hoe kijken de producenten hier tegen aan en wat gevolgen heeft het voor de videokaarten zelf? Bij de ontwikkeling van nieuwe types werd vaak op gaming gefocust. Veranderd dat nu? En raken gamers nu in de problemen nu alle kaarten weg zijn? Het antwoord zie je in dit item over de hype rond cryptocurrency en de videokaarten.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch