Menu Premium
Loading...

De Kwestie over mogelijke invloed van Gamepass en PS Now op games

04/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we Yves Guillemot moeten geloven, krijgen we geen nieuwe consoles meer in de toekomst en streamen we in de toekomst onze games. Streaming-platformen worden helemaal de shit. Maar is dit daadwerkelijk zo? Zijn wij daar met ons huidige internet al klaar voor? Microsoft is nu bezig om Gamepass groot neer te zetten op de markt en flink uit te breiden. Is Gamepass de juiste volgende stap voor Microsoft? Is dit de stap die Xbox weer terug brengt boven PlayStation? En wat voor invloed gaat dit uitoefenen op game-development? Dit en meer bespreken JJ en Boris in: De Kwestie over mogelijke invloed van Gamepass en PS Now op games.

Welke invloed gaan deze diensten hebben op game-development?

Uiteraard is Microsoft niet de enige die een service als deze aanbiedt. Hoe werken deze services en hoever is ondertussen de ontwikkeling ervan? Zijn we al klaar om volledig over te stappen op game-streaming? En zijn mensen nu überhaupt al wel bereid om voor een dienst als deze te gaan betalen? Mocht je het gemist hebben: Gamepass is een dienst aangeboden door Microsoft waarin ze je de beschikking geven over meer dan 100 games. Dit doen ze voor niets minder dan een tientje per maand. Het is dus net als Spotify en Netflix een subscription-service. Als Microsoft het voor elkaar krijgt om grote third-party uitgevers mee te krijgen in hun service, dan zijn ze binnen. Althans, in theorie klinkt het mooi, maar gaat dit daadwerkelijk zo werken? Ze mogen dan wel gigantisch veel geld neer gaan tellen om zoiets op poten te kunnen zetten. Dan rest natuurlijk de vraag: Is Microsoft bereid dit te doen?

Gamepass de toekomst?

Wat denken jullie? Gaat Microsoft deze stap maken? Zijn diensten als Gamepass en PS Now de toekomst? En zijn jullie nu al bereid om die tien zuurverdiende euro’s neer te tellen om je subscription te starten? Laat het weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch