Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Als je denkt dat jouw korte games kort zijn, check dit dan

04/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de afgelopen jaren zijn er duizenden games uitgekomen. Sommige brachten je tientallen uren game-vreugde, sommigen waren na een uur of 15 uitgespeeld, andere zelfs binnen 6 of 7 uur. En bij een hele kleine groep zag nog   sneller de credits voorbij komen. En binnen deze groep is er een aantal spellen dat echt te kort was. We hebben het dan over een paar uur. JJ dook in de materie voor een nieuw spreekbeurtje. Wat waren nu eigenlijk de kortste games die ooit zijn uitgekomen? En waren die allemaal ook slecht?

De daken op in The City of Glass met Mirror’s Edge

Een van de vragen die JJ bezig hield, was of de ultrakorte games allemaal door een Indie developer gemaakt waren. De (te) korte speelduur zou dan verklaard kunnen worden door een gebrek aan productie capaciteit. Is dat zo? Je ziet en hoort het in deze video. Ook interessant is om te weten te komen of ultrakort ook meteen zorgde voor een slechte ontvangst? Werd er met een maat gemeten. Of was een korte Indie-game vet en een korte mainstream titel kut? Ook dit is onderzocht en je krijgt het antwoord in de show. Verder hebben we natuurlijk die rits aan kort games die JJ aan je voorstelt. Waarbij hij steeds in speelduur achteruit gaat. Titels als Mirror’s Edge en Limbo gaan voorbijkomen. 

Terug in de tijd met de originele Prince of Persia

Uit de research kwamen niet alleen oude games naar voren, of alleen meer recent verschenen titels. They are all over the place, Zo gaan we terug in de tijd naar Perzië. Dan hebben we het over Prince of Persia. Aan de andere kant is er ook weer de game Journey. Kortom, ultra korte games zijn van alle tijden. Maar te kort is en blijft te kort. 60 euro lappen voor een paar uur plezier… wij weten het niet. Veel plezier met een nieuwe Premium spreekbeurt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch